היה מדהים !

shumer

New member
היה מדהים !

שלום לכולם , אני שומר (SHUMER) ואני אמנם חדש פה , אבל שנים מתעסק בזפלין. היום בבוקר נחתי מלונדון , ואני עדיין מתקשה להאמין שהייתי שם. כשהלהקה התפרקה אני עוד לא הייתי בתכנון, אך עדיין הצלחתי להגשים את החלום . היתה הופעה מחשמלת, אווירה שלא ניתן להסביר בכתב . עמדתי בשורה שישית בערך , ויש לי תמונות מדהימות ! אני אעביר את התמונות למחשב בקרוב ואני אעלה לכאן כמה נבחרות.

M e n s R e a

New member
ברוך הבא

נשמח לראות עוד תמונות ומענין אותי גם האם השגת את הכרטיס בהגרלה הרגילה, או בדרך אחרת? כי בידיעות טענו שזה היה דרך און טור

MilkShack

New member
ברוך הבא!

נשמח לקבל תמונות, וגם תשובה לשאל של טל M e n s R e a

JumpInTheFire

New member
וואו... איזה חלום!

ברוך שובך לארץ וברוך הבא לפורום
אני שיר. אשמח לראות את התמונות ולשמוע על עוד חוויות

shumer

New member
קצת חוויות

הגענו ביום שני בבוקר ל O2 ARENA לקחת את הכרטיסים. למזלנו כולם לקחו את הכרטיסים שלהם ביום ראשון כך שכמעט לא היה תור. אח"כ נעמדנו בתור למרצ'נדייז, וזה לקח שעתיים וחצי... תוך כדי התראיינתי לגלי צהל עם יעל דן וקוטנר (מי ששמע - זה היה אני) . קניתי חולצה (20 פאונד) , וגם תוכנייה מושקעת בכריכה קשה עם דיסק של 75 דקות על חייו של אהמט ארטגן (והלכו להם עוד 20 פאונד). אח"כ נעמדנו בתור לכניסה , בסביבות שלוש - שלוש וחצי. בחמש וחצי פתחו לאט לאט את השערים והתחילו להכניס. נכנסתי ב 100 איש הראשונים למקומות העמידה , כך שעמדתי בשורה 6 - 7 , בערך 8 - 10 מטר מג'ימי וג'ונסי . עלו כל מיני אומנים, ביניהם ביל ווימן , הבסיסט של הרולינג סטונס , ופול רוג'רז , הסולן של FREE וכמובן שהוא שר ALRIGHT NOW.. גם פורינר עלו וירדו אחרי שיר אחד (I WANNA KNOW WHAT LOVE IS) . המתנו עוד חצי שעה בערך, בינתיים מארגנים את הלודוויג ויסטה לייט של בונהם (אותה מערכת כמו של אבא שלו) , פסנתר חשמלי בשביל ג'ונסי , 8 ראשי מגברים (!!) מחוברים ל 4 בוקסות 4X12 של ג'ימי . ההופעה התחילה ! האמת שרצינו שהיא תתחיל ב ROCK AND ROLL , כיוון שאין משפט פתיחה יותר מתאים מ : IT'S BEEN A LONG TIME SINCE I'VE ROCK AND ROLL. GOOD TIMES BAD TIMES היה ראשון , ואחריו עוד שירים (אני מתישהו אכתוב כאן את הרשימה המלאה) . ג'ימי עלה עם חליפה ומשקפי שמש , ולאט לאט , איך שהתקדמו השירים , הוא הסיר את על השכבות ונשאר עם חולצה לבנה מכופתרת ספוגה זיעה וריר (כן אנשים , הוא הזיל ריר תוך כדי נגינה, נו טוב הוא עוד פחות מחודש בן 64) . ג'ונסי כהרגלו מופנם ,אבל נותן את התמיכה שלו באופן מדהים . רוברט מתאמץ מאוד , רואים שקשה לו , אבל הוא מאלתר מסביב וזה נשמע פשוט מושלם ! ג'ימי כבר לא יכול לנגן סולאים מהירים כמו פעם (לדוגמא ב SINCE I'VE BEEN LOVING YOU) , אבל הגיטרה היא חלק ממנו , והוא עושה בה מה שהוא רוצה , עם המון רגש, יציאות מהקצב וחזרות לקצב כמו שרק וירטואוז כמוהו יודע. בונהם ג'וניור תופף מאוד טוב , רואים שהיה לו מורה מדהים ללימוד הבסיס של התיפוף, אבל בונהם ג'וניור הוא לא אבא שלו , והוא בטוח יודע את זה. מה שבונזו היה עושה עם פדאל בס אחד בונהם ג'וניור היה צריך דאבל בס... אבל הוא תופף מצוין בדרכו שלו . MOBY DICK לא בוצע , לפי דעתי כדי לא לתת לערב הרגשה של ערב הדצעה לבונזו, כיוון שזהו ערב הנצחה לאהמט ארטגן. שני הדרנים היו , האחד ROCK AND ROLL והשני WHOLE LOTTA LOVE , כשבסיום כל אחד מהם וכמובן בסיום ההופעה המקורית (לפני ההדרנים), הם השתחוו לקהל וירדו מהבמה. 5 - 7 דקות בין הדרן להדרן , ומחיאות הכפיים לא מפסיקות לרגע ! בסיום ההדרן השני והאחרון , בונהם ג'וניור ניגש קדימה לבמה ועושה I'M NOT WORTH IT לפני השלושה . הוא כנראה יודע את מקומו. צבטנו אחד את השני לראות שזה לא היה חלום . היה פשוט אלוהי. הביקורות בעיתונים האנגליים יום אחרי שיבחו את ההופעה , חילקו לה ציון של 5 מתוך 5 , והתחננו למסע הופעות . אני לא בטוח שהם בנויים למסע הופעות. יכל להיות שראיתי את זפלין בפעם האחרונה כלהקה , למרות שכמו כולם אני מקווה ל TOUR. תמונות אני אעלה עוד מעט , אני צריך להוריד אותן מהמצלמה .

AeroTom

New member
Tour כנראה סופית שלא יהיה

כי רוברט יוצא לסיבוב הופעות עם אליסון קראוס כדי לגבות את אלבומם האחרון ביחד. הם יהיו באירופה עד סוף מאי כזכור לי ואז בארה"ב. אבל אפשר לקוות עוד למשהו בעתיד, אחרי כל התגובות החיוביות מהאיחוד... מה שאני הייתי רוצה לדעת, זה איך היו Ramble On ועוד יותר For Your Life? בביצוע הראשון שלהם ע"י הלהקה. אלו מהקטעים שאני מחכה להם ב-DVD כשייצא. אם תוכל גם לפרט על הביצועים של In My Time of Dying ו-Nobody's Fault But Mine שגם מאוד עניין אותי איך נשמעו ובוצעו כיום ע"י החבורה (איך היה סולו המפוחית של רוברט ב-Nobody's? הסלייד של ג'ימי ב-In My Time?).

shumer

New member
הביצועים לפי דעתי...

הביצועים לפי דעתי היו מצוינים בדרכם שלהם , כיוון שכאמור אין לחברי הלהקה את אותן יכולות שהיו להם לפני 30 שנה . קשה לי לחוות דעה , כי הייתי בכזאת אופוריה שלא הייתי במצב לחוות דעה במקום על כל ביצוע וביצוע. גם אני , כמוך וכמו מליונים אחרים , מחכה ל DVD של ההופעה. שם נוכל לעמוד על טיב הביצועים.

shumer

New member
היו שם

היו שם מצלמות וידאו אוטומטיות כאלו על מסילות... סביר להניח שזה יוביל ל DVD

MasterCeramist

New member
ההופעה

shumer תיאר הכל בצורה אינטליגנטית ומדוייקת, אך יש איכשהו תחושה שאפשר לדבר על זה עוד ועוד. על כל נקודה כמעט אפשר להתעכב עוד ולפרט יותר, זו פשוט היתה חוויה חזקה ביותר: המעמד, העוצמה, הרעיון שחייתי יותר מ-20 שנה בתחושה שלעולם לא אוכל לראות אותם על במה וכו', וזה התבדה... היה קשה להאמין שזה קורה. הצרחות של הקהל והעוצמה האדירה של הסאונד, האיש עם השיער האפור והאיש עם הטלטלים הבהירים שלא הפגינו מניארות של סטארים ( למרות שלמחרת כינו אותם "אלים" בתקשורת), אלא כאילו התעטפו בענווה של ג'ונסי... הכל היה סוריאליסטי מאוד, לרבות ילדות הפרחים במיל', שבאו לבושות כאילו הן הולכות לקליפורניה עם פרחים בשיער, מכנסי פדלפון עם דרקונים א-לה ג'ימי בשנות ה-70, וסווטשירטים מה-וורלד תור 71' של לד זפלין. אני עדיין מרגיש כאילו אני עוד שם. עד שהזמן יעמעם את המראות והקולות, אני מקווה שיצא ה- DVD. היו כמה נקודות מחויכות שקצת הקלו על היציאה מההלם: *מיק ג'ונס מ-foreigner הודה שהוא יודע שלא באנו בשבילו. *ג'ייסון חיקה את רוברט ביללה ו- "I can't quit you babe ", אחרי שרוברט הסטלבט על הקול שהיה לג'ייסון כשהוא נולד. *ג'ייסון הוסיף אילתורים קלים פה ושם, וקיבל כאפה קלה מהדוד ג'ימי (חוץ מהנשיקה). *הציעו לי 20.000 $ תמורת הכרטיס שלי, כמובן סירבתי. בטח היו עוד. יזהר אשדות מתאר בלינק המצורף את ההופעה מזווית שאני גם מזדהה עמה, אולי בגלל הגיל. http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,405,209,17944,.aspx

SaintJohn

New member
אני מקנא בך וגם שמח בשבילך../images/Emo13.gif

הצלחת להיות נוכח באירוע כזה מרגש והיסטורי, באמת כל הכבוד! מה היה בשבילך שיא ההופעה? והיה בכלל משהו שאיכזב אותך בהופעה? ושאלה אחרונה שאני חייב לשאול: בכמה הסתכמה ההשקעה הכספית שלך בהופעה? גם הכרטיס עצמו, גם מלון, טיסות, מרצ'נדייס, הכל.

shumer

New member
מילת תודה

תודה לחברת ONTOUR , שמשכה כמה חוטים חבויים ויצאה מגדרה להשיג כרטיסים. אני חייב להם חוב ענק בהגשמת החלום הזה.

sharki69

New member
מצטרף לשומר

היי כולם, רוצה לציין לטובה את יועץ התקשורת של הקבוצה - ערן לביא הגדול מכולם שהגשים חלום ילדות מטורף. היה מדהים ! ללא מילים ! סוף הדרך !!!! גם אנחנו נעלה קטעים ותמונות (ויש בשפע !!!) תודה לדני ולכל החברה מהקבוצה שהיו על הכיפק !! שחר

למעלה