היה מהפך בחולון!!!!!!

אנזימים

New member
היה מהפך בחולון!!!!!!

ששון ניצח! חחחחחחחח

רואייי

New member
העיקר שפגיעה בול

חגג בהפועל חולון את הנצחון של ישורון, את המהפך....

Mycroft

New member
אולי לא היה מהפך

אבל כל המפלגות הקטנות האלה שקיבלו מנדט אחד כל אחת הולוכת לגרום לצרות צרורות בגלל ששס היא המפלגה השניה בגודלה עכשיו (ואולי זה גם בגלל אחוז הצבעה נמוך), מה שאומר שמוטי ששון יהיה חייב לקחת את הליכוד כדי למנוע עלייה של ש"ס, דבר שאני לא יודע אם הוא ישמח לעשות... בקיצור למרות שמוטי ששון זכה האיום של ש"ס על העיר גדול מתמיד

Glass Prison

New member
כן.. לאן הגענו?זה פשוט לא יהיה טוב

אם הם יהיו במועצת העיר.. ממש לא טוב

king kazabubu

New member
ראסמי מהפך...

ששון מכהן כבר שלוש קדנציות.. זה אומר שהוא יכהן איזה 15 שנים בתור ראש עיר.... מעניין מה הוא יעשה אחרי שיפרוש.. יהיה מוכר נעליים.. או אולי יפתח לו איזה קיוסק בבית ספר... אולי אפילו באיילון כדי לעשות עוד תחרות... יקראו לקיוסק שלו ששון באיילון או משהו כזה... הוא ימכור בייגלה יבש...

GeJuFan

New member
רק שתידעי בנצרת עלית

ראש העיר שם נכנס עכשיו לקדנציה החמישית שלו, ואם תשאלו אותי צריך לחוקק חוק שמותר להיות ראש עיר רק 3 פעמים, ורק יותר לראש עיר להישאר על כיסאו במקרה של מצב חירום בעיר או במצב חירום(כלומר מלחמה) במדינה.

Mrs Hetfield

New member
בשביל מה?

אם התושבים מרוצים וממשיכים לבחור.. אז למה לא להמשיך בזה?

GeJuFan

New member
אוקי אז בואי נשאיר את אריק שרון

25 שנה כראש ממשלה. זה אותו הדבר זו מדינה דמוקרטית ובדומקרטיה יש חוקים מסוימים, כמו שאסור לבחור יותר מפעמיים לראש הממשלה צריך לחוקק חוק דומה גם לרשויות המקומיות.

Anna Karenina

New member
אני חושבת שאת נורא קיצונית בדעותייך

אם ראש עיר מסוים, שיפר את העיר שלו, והפך אותה לעיר שהתושבים מרוצים ממנה ומרוצים לגור בה, אז למה לשנות?? בשביל שיוציאו עוד "חוק יבש" שלא יעזור בכלום? כדי שיבוא ראש עיר אחר שיהרוס הכל?? בואי אני אתן לך דוגמא. יוקנעם, למשל, לפני כמה שנים, (לא יותר מדי...), נחשבה למעין עיירת פיתוח, למן "חור" בצפון הארץ. בבחירות הקודמות, נבחר ראש עיר, שבמהלך חמשת השנים הללו, הפך את יוקנעם לעיר מדהימה, שהתושבים מרוצים ממנה, ויש בה אפילו שכונות יוקרה, והדירות בה עולות, באיזורים מסוימים, סכומים גדולים, ואפילו גדולים מאוד. יוקנעם, שנחשבה לעיירה, הפכה פתאום לעיר, (מבחינת התדמית החיצונית, לא ההגדרה), והתושבים מרוצים. ההוכחה לכך היא, שגם בבחירות הללו, אותו ראש עיר נבחר, כי הפיתוח והקידום שהוא עשה, מן הסתם, הועיל לתושבים ולעיר. אם הוא ימשיך כך, במאמציו להעלות את יוקנעם על המפה, מדוע להחליף אותו שוב לאחר חמש שנים?? אם הוא כ"כ מוצלח עבור העיר ועבור התושבים, והתושבים הם אלה שרוצים בו, שיפתח את העיר עבורם, הוא בהחלט צריך להשאר. בהנחה ו"חוק יבש", כמו שאת מציעה, יעבור, לאחר שתי קדנציות מוצלחות, הוא יאלץ להתחלף, ומי יודע מה יעלה בגורלה של העיר, שעלולה להתדרדר מבחינה מעמדית.

GeJuFan

New member
אם תקראי את הודעת הראשונה בשירשור

תראי שהצעתי להחליף ראש עיר אחרי 3 קדנציות. במדינה דמוקרטית חושב שתהייה דמוקרטיה, אני יודעת שלא הייתי רוצה ראש ממשלה במשך 25 שנה. וגם לא ראש עיר, כי אחרי זמן מה זה כאילו הופך למין מונופול. איך את יודעת שמועמד אחר לא יעשה דברים טובים אחרים בעיר?

Anna Karenina

New member
זה בדיוק העניין!!

זה לא רלוונטי כרגע, אם דיברת על שתיים, שלוש, או מאה קדצניות רצוף. העקרון הוא, שהציבור רשאי לבחור, והוא מחליט מתי להפיל את ראש העיר או לא. ואם טוב לעיר ולתושבים עם אותו מועמד במשך 20 שנה, אז למה לא?? דמוקרטיה זו מילה נורא יפה, באמת. צריך לדעת גם להשתמש בה בהתאם. לומר לאדם ולעיר מסוימת, שראש העיר חייב להיות מוחלף אחרי כך וכך זמן, גם אם הוא הדבר הכי מדהים שהיה לעיר כלשהי במשך זמן מסוים, זו לא דמוקרטיה, זה חוק עלוב, שלא מועיל לא לעיר, ובטח שלא לתושבים. ונכון, אי אפשר לדעת מה יעשה ראש עיר אחר, אבל כל עוד המצב טוב-אני מעדיפה שהוא ישאר כך. אם המצב היה גרוע, באמת היה עדיף להחליף ראש עיר, ואני לא מדברת על חולון.

יש הבדל בין ראש עיר לראש ממשלה

הסמכויות הרבה יותר מינוריות. לראש עיר אין צבא, הוא לא אחראי על בטחון מדינה והוא לא יכול לחוקק חוקי טרור וכו' וכו'.... לכן אם ראש עיר מצליח, שיהיה גם 7 קדנציות אם התושבים מרוצים.

n u t

New member
לאו דווקא...

שימו לב למשל למה שוקרה באזור, ולא רק... קורה שיש ראש עיר מושחט, שמחזיק את כל העיר קצר ושם בכל מקומות המפתח אנשים מקורבים אליו. הציבור עצמו, בד"כ מצביע למי שהוא שומע עליו יותר, מאוד קשה לראש עיר חדש להכנס. תשאלי הרבה מתושבי אזור מה עשה ראש העיר שלהם לעיר בשנים האחרונות ותראי שהוא כבר לא טורח להשקיע, הוא יודע ממילא שיבחרו בו ואין שום חוק שיעזור לתושבים. החוק הזה נועד בדיוק למקרים כאלו, כדי ששחיטות של ראש עיר אחד לא תשפיע לאורך כל השנים על תושבי העיר. ברור שיש מקרים בהם ראש העיר מועיל וחבל להחליף אותו, יש גם מקרים בהן ראש הממשלה מאוד מועיל למדינה, אבל תושבים חייבים לראות משהו חדש, חייבים לדעת שהעיר יכולה גם להיות אחרת. אם הוא כל כך טוב, שיחזור אחרי קדנציה של ראש עיר אחר.

מה?

אסור לבחור ראש ממשלה ליותר מפעמיים? וואלה? לא ידעתי.. אני יודע שזה כך בארה"ב, אך לא ידעתי על החוק הזה בישראל.. טוב, כל יום לומדים משהו חדש..

GeJuFan

New member
זה בעקרון שאסור לאדם לכהן כראש

הממשלה יותר מפעמיים, וזה נכון ככה ברוב מדינות העולם. חוקקו את החוק הזה אחרי בגלל שבן-גוריון היה ראש ממשלה מלא קדנציות רצוף. וגם בגלל שרצינו להידמות מאוד לאמריקנים(אנחנו ועוד מאות מדינות).

Compulsive

New member
זה לא נכון לגמרי...

אסור לראש ממשלה לכהן יותר משתי קדנציות ברציפות. זתומרת אם נבחר מועמד אחר אחריו, הוא יכול להבחר לבחירות שלאחר מכן.

למעלה