היה מעניין לגלות

A Broken Mirror

New member
היה מעניין לגלות

שיש דבר כזה "מאמנים אישיים" ושזה אפילו ממש לא נדיר. מכיוון שבעיקרון גיליתי על זה רק לפני כחצי שעה, אולי אני חוטאת ביהירותי לכתיבת ההודעה הנוכחית, שבה אני רוצה לשאול - מה ההבדל בין פסיכולוג למאמן? מה זה בכלל מאמן? ואם כבר כתבתם על כך במאמרים או משהו כזה, אז מגיע לכם לסלף ולקלס אותי על עצלנותי הרבה
אוס

Yin

New member
התשובה קצת יותר מורכבת

המאמר נותן את תשובת "בית הספר" הקצת רדודה (סליחה טלינגיט). כשנמאס לי לענות תשובה פלקטית - התחלתי לענות "לא יודע, וזה גם לא נראה לי נורא חשוב" ואח"כ הלכתי ושאלתי פסיכולוגים. מסתבר שיש נורא הרבה שיטות טיפול שמתעסקות עם המוח (באזור ה-400) חלקן מאוד "קלאסיות" ישנות כאלו ומקובעות בפרוטוקולים נוקשים וחלקן מאוד עכשוויות ודינמיות. נוסיף על זה שיש מלא שיטות וגישות באימון. וחזרתי לתשובה "לא יודע, וזה גם לא נראה לי נורא חשוב". אמרה לי אחת הפסיכולוגיות שדיברתי איתה - "זה עוזר לאנשים? אם כן מה זה משנה איך קוראים לזה" עדי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אחריות

אני חושבת שהתשובה חשובה לאנשים כדי לדעת מה לבחור. ובהחלט אימון או טיפול לא מתאימים לכל אחד בכל רגע. אחד הדברים שמצטרפים להבדל בעיני הם האחריות - אצל מי האחריות להצלחה. באימון אנו רואים את המתאמן כאחראי על הצלחתו ובטיפול נדמה לי שאין אחריות על אף אחד. מה עוד אפשר להרחיב לדעתכם?

הבדל בין מאמן לפסיכולוג

הראי לי פסיכולוג אחד ומאמן אחד ואומר לך מה ההבדל בינהם אם תרצי אוכל לאמר גם מה הדומה
יום מבורך נ.ב. טלינגיט יקרה אני עם עדי בעיניין הזה, תשובת בית הספר שרתה אותנו נאמנה בתקופת התבגרותינו הגיע הזמן להחליפה בתשובה עכשוית ומעודכנת ובמיוחד לאור זה שדווקא בימים אלו כנס מאמנים בין לאומי עוסק בפסיכולוגיה

היבט נוסף

היי אבי מסכימה איתך בהחלט שלא ניתן לעשות הפרדה בין אימון לפסיכולוגיה. ואין כאן הכוונה לפסיכולוגית מעמקים. לי אישית היה קושי רב לדקלם שהאימון אינו עוסק גם בפאן הפסיכולוגי הלכתי עם תחושת הבטן שלי,שיש כאן איזושהי התעלמות מחלק מאד חשוב בהוויה של המאומן וזאת הדרך שתקשרתי . בכלל עומדת כאן איזושהיא הנחת יסוד שאימון לא קשור לפסיכלוגיה, האמנם? איזה זרמים בפסיכולוגיה,דרכי ייעוץ,הכוונה אימון זה כבר סיפור אחר. לכל מאמן ארגז הכלים הייחודי י שלו. ומאחר ואנחנו חוגגים את טו בשבט,הדימוי שעלה בי איך נטפל בעץ נגוע שאמור להניב פרי? איזה חלק ממנו נקרא עץ? הפרי? הגזע?ענפים? וברוח הזן אוסיף גם זה וגם זה -לא מזה ולא מזה חג שמח רבקה בן אלי כישורי חיים holystCoach

PbD

New member
מימד אחר של אחריות

גם כשלמשהו יש כותרת של מאמר - נדמה שתרבות הדיון בפורום מאפשרת להתווכח עם הכתוב בתוך המאמר. אולי במקום לומר מה אין במאמר ולחלק לתוכנו ציונים - ייקחו החולקים על תוכנו אחריות ויגיבו למאמר, במקום שמיועד לתגובות. כי בלי מחלוקת, אין התפתחות של ידיעה ולמידה... והאחריות לאלו היא שלנו. ותזכורת ממקור אחר - מסיפורם של רבי יהודה וריש לקיש: "...בן לקיש - כשהייתי אומר דבר, היה מקשה לי עשרים וארבע קושיות, ואני מתרץ לו עשרים וארבעה תירוצים, ומאליה רווחת השמועה. ואתה אומר, , שנויה שמסייעת לך,? וכי איני יודע שיפה אני אומר?!" http://www.daat.ac.il/daat/sifrut/agadot/ararat1-2.htm

תודה PbD על הדגשים החשובים

למרות שהודעתי הייתה מכוונת לטלינגיט באופן ספציפי מתוך הנחה שאת ההיסטוריה של הדיון הזה היא מכירה, יתכן שהיה בכך משום חוסר תשומת לב למי שאינו מכיר את ההיסטוריה הזו כאן בפורום. הנה לך דוגמא לשירשור בנושא שהתנהל כאן זה מכבר וחיפוש זריז על המילה פסיכולוג יגלה לך עוד רבים אחרים. יום מבורך

tlingit

New member
אכן יש מקום

לעדכן את התשובה. מקבלת את הצעתך אבי. אני חושבת שהתשובות בשרשור הזה מראות עד כמה לא פשוטה היא....
הפתרון שלי במקרים כאלה, הוא לרכז את התשובות השונות שנותנים מאמנים שונים, כדי לשקף את מגוון הדעות והאפשרויות להבנה של נושא זה.

A Broken Mirror

New member
תודה לכולם. עוד שאלה ../images/Emo13.gif

אני רואה שכולכם משתמשים בכלים שונים בדרככם. ואני מאמינה שגם באימון עצמו. מישהו מסתייע בטאואיזם, מישהו באמרות של רבנים וכו'... במה כל אחד מכם משתמש באופן אישי?

האיש והנהר

איש אחד חיי חיים קשיי יום, ימיו עברו לו במאבקים בילתי פוסקים למצוא אושר, שלווה, נחת רוח ובעיקר בדאגה לגבי עתידו. יום אחד הוא התעורר וגילה שמזה זמן הוא נסחף בזרם הגועש של נהר פיראי, מבוהל ונסער הוא החל לנסות לאחוז כל דבר שנקלע בדרכו, סלעים, ענפים, גיזרי עץ, מנסה נואשות לקבע עצמו למשהו, להרגיש בטוח, להחלץ מהזרם השוטף, כל העת מניע רגלים במהירות שומר על ראשו מעל המיים. אף אחד מהנסיונות הללו לא הועיל לאורך זמן, בסופו של דבר בא גל נוסף וסחף אותו עם הזרם, שוב מטלטל אותו אל המיים הגועשים. לאחר זמן מה, מותש ועייף מנסיונות, נותר שכוב על גבו ללא ניע, נשטף לו עם הזרם, החל מביט בנוף החולף מולו, העצים לאורף הגדות, השמיים מעל, מחשבה חלפה בראשו, אולי אין צורך להלחם בזרם, אולי פשוט ימשיך לו כך ויראה לאן יוביל אותו הזרם. מרגע זה ואילך המשיך לשכב לו כך, נשטף בזרם, מביט במראות העוברות מול עיניו, עצים, ציפורים, שמיים, ושוב עצים ושוב שמיים, עם הזמן שקע במראות והניח לרצונותיו והניח למצבו . הוא המשיך לו כך רגוע ושלו שעות, ימים ושבועות - יש אומרים שנים. המראות התחלפו, העונות התחלפו........ עד שיום אחד כבר לא יכול היה להבחין בינו לבין המיים סביבו, באותו היום הוא התעורר שנית וגילה שלאורך כל הדרך הוא עצמו היה לא אחר מאשר המיים, באותו היום הוא היה לַנָהַר. (סתם כי בא לי לספר) -
יום מבורך

A Broken Mirror

New member
../images/Emo13.gif

היה נער בלונדיני יפה תואר עם עיניים כחולות. כל הסובב אותו התפלא מחוכמתו ומראיית העולם העמוקה והמיוחדת שלו. יום אחד אביו אמר לו: "קח לך תרמיל ומקל ולך לך ממולדתך אשר אהבת". הוא לקח את המקל הראשון שראה, שבמקרה היה שוט. ואת התרמיל הראשון אשר ראה, שבימים יגלה שזהו תרמיל קסמים. והלך, הלך לו ממולדתו ומכל דבר אשר הכיר. הלך ועבר גבהות ועמקים, יערות וערים, עצי תפוז ועצי אורן, עצי שקד ועצי דובדבן. כל עץ שנקלע בדרכו הוא בירך. הוא חיבק את העצים ובכה בשבילם. מונולוגים רבים דיבר אליהם: מי יתן ותצמח לך גבוה גבוה במולדתך אשר לשנים רבות אתה מצויי בה. מי יתן והשורשים האלה שגוזלים ממך את החופש הגשמי, יתחזקו ויתעבו, ותהיה עץ יציב ושלם פנימית. עץ אפור, עץ חום, עץ תפוח, עץ ארז, עץ אומלל שכמוך... בכלא של שנים רבות אתה מצוי, ודרכך היחידה לברוח, אל החופש, להיות חופשי, להיות עצמאי, היא בעצב, בכאב להצמיח מתוכך עוד ענפים, אשר עליהם יצוצו ניצנים. ויופיעו עלים... אותם תשלח לדרכם עם הרוח, ומשהו ממך ילך איתם לחופשי. (סתם כי בא לי לספר) -
לילה עמוק ומסתורי

למעלה