אין צורך בשום מתכון מיוחד...
בכל מתכון לחם מוסיפים 1 כפית תערובת זעתר לכל 1 כוס קמח
או 140 גר' אפשר יותר או פחות לפי הטעם.
אם משתמשים רק בזעתר עצמו ולא בתערובת אפשר להשתמש בפחות.
אם משתמשים בתערובת (שמכילה בד"כ מלח) יש להפחית בכמות המלח
הכללית במתכון.
את תערובת הזעתר ניתן להוסיף ישירות לקמח או ליצור בצק ללא
התערובת, לרדד ולפזר את הזעתר מעל, לגלגל לכרוכית אותה ניתן
לקלוע או לעצב לכל צורה.
מתכון בסיסי:
500 גר' קמח
10 גר' שמרים יבשים
10 גר' סוכר
- לערבב בקערת המיקסר וליצור גומה
300 גר' מים פושרים
- להוסיף את המים ולהתחיל בלישה איטית
10 גר' מלח
3 כפות שמן
- להוסיף תוך כדי לישה במהירות בינונית וללוש עוד 6 דקות.
- ליצור מהבצק כדור ולהניח לתפיחה בקערה משומנת קלות ולכסות בניילון נצמד, להניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לטפוח על הבצק ולהחזיר לגודל המקורי, לעצב ולהניח לתפיחה נוספת של 80%, למרוח ציפוי* לפי הטעם ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 10 דקות, להוריד את חום התנור ל-180
- ולאפות עד להשחמה ובדיקה בהקשה על תחתית הלחם לצליל חלול.
* כל ציפוי לפי הטעם - ביצה טרופה עם כף מים / חלמון טרוף עם כף מים / חלבון טרוף עם כף מים / שמן / חלב / מים.