היה ערב נהדר ב"צוותא"!

SaintJohn

New member
היה ערב נהדר ב"צוותא"!

3 הלהקות נתנו אחלה של שואו, הנגינה היתה פשוט מעולה אצל כל אחת מהן. אין לי בשביל מה לציין כל אמן בנפרד, כי כולם עשו יופי של עבודה. מה שכן אציין במיוחד זה הצ'רצ'ילים. היה לי כבוד גדול מאוד להיות בנוכחות של האגדות המהלכות הללו, באמת התרגשתי. לא מזמן קניתי את 2 האלבומים הראשונים שלהם, ושמחתי להכיר את מה שהם ביצעו. אני עוד צריך להשיג את האלבום השלישי שלהם, שאמור להיות הרבה יותר טוב מה-2 הראשונים. וקצת ביקורת, בין היתר לנציגי השליחים שאולי קוראים את זה. היה קשה מאוד להנות מהסולן. בשיר אחד (Since I've Been Loving You) הקלידן (המוכשר והמקצוען, יש לציין) הוא זה ששר, והיה הרבה יותר עדיף אם הוא זה שהיה שר. וחבל שלא היה סולו בס, כמו שלמשל יש בביצוע של ג'ימי פייג' והבלאק קרואוז ל-Lemon Song ב-Live at the Greek. הבסיסט (יואב צפיר לוק-אלייק) עשה את המינימום, ולא הורגש בכלל. כל השאר היה ענק, פשוט תענוג. היתה נציגות לכל 8 אלבומי הסטודיו וזה אחלה, אבל אישית הייתי מעדיף לשמוע פחות שירים מוכרים ולהיטים. הגיל הממוצע בקהל היה 62, נראה לי שאני והדס ותומר הצלחנו להוריד אותו ל-61. קצת מבאס שהקהל יושב בהופעת רוק, אבל מה אפשר כבר לצפות מקהל שזה הגיל הממוצע בו? ביציאה מההופעה מכרו דיסקים בעיקר של זפלין מטעם "קצת אחרת", ואני ותומר קנינו את ההוצאה המחודשת והמורחבת (רק מוזיקה, בלי ה-DVD) ב-70 שקל, שזה אחלה מחיר. אני לא זוכר את סדר השירים, אבל אציין את השירים של זפלין שבוצעו במשך כל הערב, לפי סדר האלבומים: I: Good Times Bad Times (כבד קצוץ, שיר פתיחה) Dazed & Confused (השליחים, כולל קשת, ביצוע גדול!) Communication Breakdown (הצ'רצ'ילים, שיר פתיחה) II: Whole Lotta Love (הצ'רצ'ילים, שיר סיום, מאוד נאמן לגרסת הסטודיו אבל עדיין אחלה) What Is and What Should Never Be (השליחים, נתנו טוויסט קטן משלהם בביצוע שמאוד מאוד אהבתי) The Lemon Song (השליחים, אולי השיר הכי פחות מוכר שהם ביצעו) Thank You (השליחים) Heartbreaker (השליחים) Living Loving Maid (הצ'רצ'ילים, צפוי מאוד כי הם עשו לזה קאבר באלבום השני שלהם) Moby Dick (כבד קצוץ והשליחים. כן, 2 ביצועים לאותו שיר, וכל אחד מהם היה מעולה) III: Immigrant Song (כבד קצוץ) Celebration Day (נראה לי שכבד קצוץ) Since I've Been Loving you (השליחים) IV: Rock & Roll (השליחים, שיר סיום, יופי של סיום אנרגטי לאחלה של הופעה. כבר פחדתי שההופעה תסתיים עם סטיירוויי
) Stairway to Heaven (השליחים, הדרן יחד עם רוקנרול) Misty Mountain Hop (כבד קצוץ, מאוד הפתיעו לטובה כי זה אחד השירים האהובים עליי) Houses of the Holy: The Song Remains the Same (כבד קצוץ, שוב אחלה של בחירה) The Ocean (השליחים, השיר שהכי שמחתי שהם ביצעו, יופי של ביצוע) Physical Graffity: Kasmir (השליחים, שיר פתיחה. אחלה של ביצוע, אבל זאת הנציגות היחידה מפיזיקל וממש חבל שכך. Presence: Achilles' Last Stand (כבד קצוץ, שיר סיום, ביצוע לא פחות מענק, הנגינה הכי טובה של בוזין באותו ערב. באמת תענוג, ואחלה של סיום להופעה שלהם) In Through the Out Door: All My Love (השליחים, קצת חבל שזה מה שהם בחרו מתוך In Through, אבל עדיין נהניתי כי זה שיר שאני מאוד אוהב). לסיכום - מי שלא היה הפסיד, כי זה באמת היה ערב פשוט נהדר. תהיה כנראה עוד הופעה כזאת, אז אל תפספסו אותה.

SaintJohn

New member
פרט שהושמט../images/Emo122.gif

אני ותומר קנינו את ההוצאה המחודשת והמורחבת של The Song Remains the Same, לא יודע למה שם האלבום נעלם מההודעה שלי.

M e n s R e a

New member
כ"כ נכון מה שאמרת על השליחים

בהנחה שמדובר באותם הנגנים שאנחנו ראינו. אני וחבר היינו בהופעה שלהם לפני כחצי שנה. ביצעו לדזפ, דיפ פרפל ובלאק סאבאת'. הקלידן ממש שר טוב, הסולן סביר. לא יותר מזה. מצד שני, הסולן נותן יותר שואו, ואולי לא היה רצוי לשים את הקלידן, מהבחינה הזו, בפרונט, אם "רק" יכול לשיר טוב.

lollapalooza

New member
הסולן נותן יותר שואו?

הסולן קרא את המילים מהדף, וה"שואו" היחיד שלו היה מין תנועה מוזרה עם היד השמאלית ואייר גיטאר מעצבן. לא יותר מזה. הוא די הרס חלק מהביצועים, וחבל, כי לטעמי הלהקה ניגנה מעולה.

M e n s R e a

New member
לא מן הנמנע שהערכתי אותו יתר על המידה

זה לא בהכרח שהוא זז יותר מדי, יותר כמו שהוא נראה מגניב על הבמה. אולי זה פחות שואו ויותר כאריזמה פשוט

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif היה אחלה של ערב

דעתי על הלהקות היא בערך כמו זו של נועם. אני אציין דווקא בחיוב גדול את הצ'רצ'ילים דווקא וכבד קצוץ, 2 הלהקות שניגנו פחות זמן על הבמה לפני האקט המרכזי אפשר להגיד של שליחי הבלוז. שרידי הצ'רצ'ילים הביאו יופי של הופעה, עם דגש גם על השירים שלהם לאור האירוע, ונשמעו אחלה. כבד קצוץ אני חייב להם אות של הערכה על בחירת השירים בסט שלהם...אהבתי מאוד את הבחירות שכללו את: Good Times Bad Times Immigrant Song Moby Dick -> Celebration Day Misty Mountain Hop The Song Remains The Same ו-Achilles Last Stand. לגבי השליחים, הייתי שמח גם אם היו מבצעים שירים פחות מוכרים או מבער לסטנדרטים. כמו משהו אחר מ-Graffiti חוץ מ-Kashmir וגם לנצל את הקלידן המוכשר שלהם למשהו הרבה יותר טוב מאשר All My Love...למשל No Quarter או Your Time Is Gonna Come או In The Light או משהו נוסף...בלי קשר אבל, אהבתי בהחלט את הקלידן שעשה עבודה טובה ומגיע לו קרדיט. בגדול בכל הערב הזה בוצע כל האלבום לד זפלין 2 חוץ מ-2 שירים: Bring It On Home ו-Ramble On. עם כל התלונות שיש לנו למספר הלהיטים או לביצועים, זה לא משנה את התודה לכל מי שהופיע בערב המיוחד הזה ומי ייתן ויעשו עוד דברים כאלה ומחוות בסגנון
ח"ח למארגנים של האירוע, אנשי צוותא, והאנשים שהופיעו.

AeroTom

New member
אה כן, והשיר שהכי נהנתי ממנו של השליחים היה

ללא ספק The Ocean. מאוד שמחתי שהם ביצעו את השיר הסוגר של Houses שאני מאוד אוהב (יחד עם ביצוע גם לשיר שפותח את האלבום, של כבד קצוץ, בתחילת הערב. שהיה נהדר).

Aeroguy

New member
What songs by the Churchills did they do?

I've listened to their 3 album for years, and they are all completely brilliant. I'd love to see them live!

SaintJohn

New member
3 שירים בנוסף לקאברים לזפלין

הראשון היה נראה לי משהו שנקרא Mama's Gonna Take You Back Home, לא הכרתי אותו, אבל הוא היה ממש סבבה. השני היה Junkies Monkies & Donkies המקסים, והשלישי היה She's a Woman. אפשר להחשיב את Living Loving Maid כרביעי, כי זה שיר הפתיחה באלבום השני שלהם.

מיוחד4

New member
דעתי, ברשותכם

גם אני הייתי בצוותא. לצערי, הגעתי כשנוגן השיר האחרון בהופעה של כבד קצוץ (לאסט סטנד, ביצוע גדול באמת) . דעה רצינית על כבד קצוץ לא אוכל לתת כיוון שלא שמעתי מספיק, למרות שסומך על בוזין שנתן שואו גדול. לגבי הצ'רצ'ילים - סלחו לי, אבל הם נשמעו כאילו הם לא ניגנו יחד לפני ההופעה. דני שושן על הבאס (למה?) וטרייביש על הסט לא היו מתואמים בכלל! את עמי על הסט לא שמעו בכלל, והייתה הרגשה כאילו הוא מלטף את התופים (פאק, אתה מנגן תפקיד של בונזו). רומנו היה היחיד שהציל את המולדת עם נגינה מדויקת ויכולת גבוהה. ציפיתי מהם להרבה יותר, במיוחד בביצוע לLOTTA LOVE. לגבי השליחים, לי ולחבריי יש בעיה עם ההיררכיה בלהקה. הייתי במספיק הופעות שלהם ומפריע לי שאת כל הסולואים לוקח צ'לי, כולל את סולו הבאס המפורסם של למון סונג, שהיה אמור להתבצע ע"י ערן הבאסיסט. לתת סולו בכל סוף שיר שלא קשור לסולו המקורי לא תורם ללהקה ולאיכות הביצוע לדעתי. אנחנו לא מטאליסטים בני 16 שמפציצים בחדר חזרות...קאבר צריך להיות קאבר. הסולן באמת כבר לא ילד ולא יכול לצעוק, אבל מבחינת הנגינה כולם עושים את העבודה. יותר לי לציין את שאול שעשה עבודה מעולה על הסט (מעברים וטריפלים שהזכירו במעט את בונהאם, גם במובי דיק. גם הסט היה שחזור מדויק של הויסטה-לייט של בונזו) ואגב, לגבי ההערה על הגיל, ראיתי המון בני נוער בקהל לצד מבוגרים כך שחלוקת הגיל הייתה פחות או יותר שווה, והמקום היה מפוצץ. ליאור

Speed King

New member
סבאאאאאא../images/Emo99.gif

מה קורה אחי?! זה נדב. לגבי השליחים אתה צודק במאה אחוז, הייתי בשתי הופעות כדי להבין שצ'לי הוא חתיכת שתלטן...

מיוחד4

New member
בכל מקום "סבא"

כבר אי אפשר ללכת ברחוב... ולך תן לדני שושן כמה שיעורים על הבאס

SaintJohn

New member
מסכים שטרייביש לא כיכב שם

אבל לדעתי הוא הראה יצירתיות יפה והראה שאפשר לעשות דברים יפים על הסט גם מבלי להתפוצץ עליו.

SaintJohn

New member
דבר אחד לא אמרתי

כמו שתומר אמר, באמת שכל הכבוד ותודה רבה על ארגון הערב הנפלא. כבר כמה שנים שחיכיתי לערב שכזה, גם בלי הצ'רצ'ילים שמסתבר שהעלו (לפחות בשבילי) את הערב כמה דרגות למעלה.

למעלה