היה פה מישהו פעם שסיפר

קציצון

New member
היה פה מישהו פעם שסיפר

על זה שלפני תחרות ריצה הוא מדמיין את התחרות ופעם אחת הוא הרגיש שהקצב לב שלו גובר ממש כאילו הוא רץ. גם כן שמעתי על זה שעל ידי דמיון מודרך אפשר לפתח את השרירים פשוט לדמיין את עצמך עושה פעולה של השריר,פחות יעיל מאשר הדבר האמיתי אבל יעיל,השאלה שלי היא אם אני אדמיין את עצמי מותח אברים בגוף הגידים יממתכו והאם זה מסוכן ואני יכול להגיע למצב של פגיעה למשל אני אדמיין את עצמי יורד לכיוון שפגט ולאט לאט ממשיך לרדת ואפילו אדמיין את הכאב זה באמת יעזור והאם זה יכול לפגוע?

אני חושבת שאם מנסים בעדינות...

זה לא יוכל לפגוע. הבחור שדיבר כאן על ריצה דיבר על הכנה מנטלית לפני ריצה. אתה שואל על דמיון מודרך בהיבט פיזי... אני חושבת שאם תתרכז בלדמיין שפגט כמצב חיובי ואפילו תדמיין את הכאב אבל תיתן לו מובן חיובי שתורם לך (כמו למשל לקבל אותו כחלק מתהליך מתיחת הגידים וכו´), אז זה לא יתקשר לך בתודעה כמשהו שלילי ואז זה גם לא יכול לפגוע... זה דומה למה שאמרת בהקשר לפיתוח שרירים. מה אתה חושב? היית מנסה? הגר

קציצון

New member
אני אנסה ואגיד לך אני פשוט עוסק

בלהגמיש את עצמי ככה שאני אוכל לבדוק אם יש שיפור ואני יודיע לך אם יש לך איכשהו לעזור לי לדמיין כי מה שאני חשבתי לדמיין זה פשוט את עצמי עושה מתיחה מסויימת רק שאני יודע שאני אוכל להחזיק הרבה זמן במתיחה הזו בחיים אני מחזיק כמה שניות מצד שני הדמיון שלי הוא לא מספיק ריאליסטי

מצויין!

נסה אם כך לדמיין את עצמך עושה את המתיחה ומוצא בעצמך את הכוח להחזיק אותה כל פעם עוד קצת. במקביל, אל נסה לעשות את התרגיל או המתיחה פיזית ולהחזיק אותם. קח לך את הזמן שדרוש לך ותבדוק אם זה עובד. לדעתי זה יעבוד מצויין... בהצלחה
הגר

קציצון

New member
טוב מצטער הלכתי כמה דקות לפני המסר

אבל נסיתי עכשיו את המתיחה קודם כל אני צריך לעשות חימום כמו במציאות?, עשיתי בכל זאת חיממתי את הרגלים בדמיון ומתחתי בכל מיני וריאציות והרוב הלך ממש חלק ואני אפילו מרגיש מין כובד ועייפות של הרגלים, הבעיה זה שאני לא בטוח אם זה מהדמיון או מישיבה לא טובה ככה שאני אחזור אליך עם זה. אבל כמה דברים שכן היו לי בעייתים, שתי מתיחות שעשיתי בדמיון עשו לי בעיות דמיינתי, שאני עושה שפגאט שהרגליים משני צידי הגוף ולא רגל מאחורי הגוף ורגל מלפניי. שדמיינתי שאני כבר מצליח לשבת על הריצפה הן התחילו להיסגר לאט לאט הדבר קורה(במציאות) כאשר לא מתיישבים כמו שצריך או שהרגליים לא מספיק מתוחות אז פשוט התרוממתי קצת וניסתי עוד פעם ובכל זאת זה נסגר, לדעתי זה משהו בתת מודע שלא נותן לי לדמיין, ומשהו שיחזק את זה זו מתיחה אחרת שניסיתי שזה להגיע עם האצבעות לריצפה כאשר הברכיים לא מכופפות בחיים אני מצליח את זה כאשר אני מספיק חם אבל משומה שדמיינתי את זה ברגע שעברתי ממש קצת פשוט הברכיים התכופפו ניסתי כמה פעמים ותמיד הו התכופפו.

יחפנית

New member
היי קציצון .... יש לי תרגיל פשוט

בשבילך .... זה מין תרגיל נחמד למסיבות ולמפגשי חברים ... ומאד קל לעשות אותו . להלן . תעמוד ברגליים פסוקות באופן שנותן לך עמידה נוחה ויציבה . מפנה את עמידתך למול אחד הקירות בחדרך . עכשו הרם ידיים לפנים בגובה הכתפיים , כשחלק גופך התחתון לא זז הזז את חלק גופך העליון כאילו אתה מנסה להביט מאחורי גבך כשהידיים עדיין פשוטות לפניך . משוך את התנועה עד כמה שגופך מאפשר זאת . עכשו הבט על היד הכי רחוקה . וציין לך נקודה על הקיר שעד אליה הגעת . ובעדינות חזור ללפנים . עכשו תביט על החדר שלך . אתה רואה את הנקודה שמסמלת את המתיחה הקודמת . ואת המשך החדר באם הגוף היה מאפשר . בעוד אתה עומד באותה נקודה עצום עיניים . ודמיין את הרמת הידיים והסיבוב , רק שבדימיון תיראה איך הגוף שלך מאפשר לך למתוח לנקודה מרוחקת יותר . כשאתה מסיין את הדימיון . פקח עיניים וחזור ועשה פיזית את המתיחה לאחור . ואז גלה לי מה קרה ? זה לוקח כמה שניות ...... אבל מהנה ביותר נסה וספר אני

קציצון

New member
היי יחפנית

מצטער לא הבנתי איך אני אמור לעשות את התרגיל איך אני מזיז את החלק גוף העליון מקמר את הבטן? ומה זאת אומרת הידהכי רחוקה הן לא אמורות להיות באותו מרחק? ועל איזה קיר זה שמלפני או זה שמאחוריי זה לא פוגע בגב? אני צריך הסבר קצת יותר מפורט וברור

קציצון

New member
ניסתי עוד פעם את השפגאט

ניסתי עוד פעם לדמיין הפעם במצב שכיבה ועשיתי את זה אחרי כמה שעות שינה(התעוררתי באמצע הלילה) אז התחלתי לדמיין ולאחר מכן הרגשתי את הרגלים כבדות וזה לאחר שינה וגוף רפוי ככה שאני מאמין שזה פועל

למעלה