היה פיגוע באוניברסיטה העברית

danonit

New member
בהר הצופים ../images/Emo10.gif

נורא מפחיד, כל המשפחה שלי עובדת או לומדת שם... (כולם בסדר)

הילית*

New member
זה היה ברחבה של פרנק סינטרה

איזה מזל שעכשיו חופש.. אני לא רוצה לחשוב אם זה היה בזמן לימודים

הילית*

New member
שמחה שאת בסדר ! גם אני למדתי שם

ויש לי הרבה פלשים של המקום הזה

dorlim

New member
העיקר שהכל בסדר ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

יעלי2

New member
שאלה

חופשה או לא חופשה (ואני האחרונה שרוצה לבקר או חלילה לחשוב שלא עובדים קשה באבטחה), אבל ראבק! אוניברסיטה. תיאורטית זה אמור להיות מקום מאוד מאובטח. באונ´ תל אביב יש שמירה כמעט הרמטית. כל אדם וכל תיק נבדק (בדר"כ). נורא חבל שהצליחו ונורא חבל שתיאורטית היתה יכולה להיות שמירה יותר הדוקה. אולי בחופשה אין שם שמירה?

הילית*

New member
בירושלים לומדים הרבה סטודנטים

ערביים. ככה שאולי לא קשה להכניס תיק לאוניברסיטה.

dorlim

New member
תשובה עצובה ../images/Emo10.gif

כשאני למדתי באוניברסיטה היו לי מספר חברים שעבדו כמאבטחים והמון פעמים ניסינו את מערך האבטחה של האוניברסיטה ... מערך ה"אבטחה" מסתכם בשאלה יש נשק? בלי לחכות לתשובה ובלי (חו"ח) לבדוק... גם כשמישהו הצהיר שיש נשק התשובה לא טרחו לבדוק אם הרשיון בתוקף או אם הפרטים על הרשיון זהים לתעודת זהות...
גם כשבדקו תיקים שהיה בהם נשק - הוא מעולם לא נמצא (מה צריך לבדוק בכל התאים של התיק?!?!?!??!). אנחנו תמיד אמרנו שיש כאן בעיה, אבל קיוותי שלפחות בשנתיים האחרונות המצב השתנה.... לא יודעת אם כן או לא. יודעת מה היה....

רחלילי

New member
על אבטחה

כמה הם יכולים לגלות? השומרים הם גם אנשים ויש שאלה כמה הם יכולים לפשפש בתיקים ועל הגוף של כלום ולמצא נשק אופ פצצה תחשבו לו זה היה אתם...אחרי כמה נבדקים כבר מתעייפים ומה, תתחילו לבדוק ולפשפש ויווצר תור של 150 איש בכניסה????? אגב אתמול באחד הקניונים הגדולים היינו ביציאה מהקניון ומישהו נכנס וצחק על השומר: האיש אמר שהוא מחזיק ביד אישור לנשיאת נשק כדי להראות לשמור והשומר אפילו לא שאל אם יש לו נשק. וזה היה באותו יום של הפיגוע. שמחתי שהייתי בדרך החוצה ולא פנימה. מצד שני אני חושבת ולא נעים לומר שכל נושא האבטחה הוא יותר פסיכולוגי כדי שנרגיש שמישהו שומר עלינו כי תכלס אי אפשר לעצור *כל* מחבל לצערי הרב מאד. כמו שעושים ביטוח חיים: האם זה מציל את החיים? - לא! זה רק נותן לנו קצת שקט. כנ"ל ביטוח רפואי וכו´. בכל מקרה שיהיה לנו יום קל ובטוח.

מאי26

New member
כנראה שבאמת אין פתרון הרמטי...

מצד שני פיגוע באוניברסיטה זה ממש שבירת כל הכלים. פשוט לא יאמן. אני זוכרת את קפיטריית פרנק סינטרה שבה שרצנו בלי הפסקה במשך שלוש וחצי שנים, וזה ממש מפחיד שהיום גם באוניברסיטה אתה לא יכול ללכת בשקט.

יעלי2

New member
טוב, לא חשבתי שניכנס לזה-לדעתי

לכל אחד מהשומרים בכניסה יש תפקיד מכריע של הרתעה, גם אם הוא לא יעצור בגופו מחבל (מה שכן קרה לדוגמא בנתניה), וגם אם הוא לא בודק פיקס-מה שבלתי ניתן בתנאים של היום. הרתעה מהווה תפקיד משמעותי ביותר מול עשרות/מאות מתכנני הפיגועים והמבצעים. רק תתארי לעצמך שלא היתה שמירה. או שאף אחד לא היה יוצא מהבית, או שמי שהיה יוצ היה מטרה קלה עד גיחוך לההרג. בוודאי שאין סגירה הרטמית, וזה עלול לקרות בכל מקום, אבל לדוגמא באונ´ באר-שבע התקבלה החלטה שהשומרים יהיו יוצאי יחידות מובחרות שלומדים באוניברסיטה. גם עולה פחות מלהעסיק חברת שמירה וגם השומרים מיומנים. ככה-חומר למחשבה. ופשוט נורא שהלכו אתמול שיבעה. וגם מבחינה מורלית בעולם, מתוכם היו 5 תלמידי חוץ!! חבל על הזמן איך התקשורת תצייר את המצב בארץ עכשיו. פשוט פחד מוות לכל תייר פוטנציאלי. אני לא אתפלה אם יבטלו כמה מהמסגרות של לימודי חוץ בגלל אי דרישה בשנה הבאה. וחבל.

למעלה