היום אובחנו...

noosh1

New member
היום אובחנו...

למרות שידעתי שאמא לא בסדר, ולמרות שידעתי שתאובחן ככה - הרגשתי כאילו קיבלתי "סטירה של מציאות"... עשרים פעם כבר קראתי את המשפט הנוראי הזה: אבחנה: dimentia in alzhimerr's disease ועדיין אני קצת לא מעכלת... הרופאה המליצה לקבל תרופה בשם asenta 5mg ,לפנות לביטוח לאומי לקבלת חוק סיעוד עקב הצורך בהשגחה וללכת למעון יום. עכשיו כמה שאלות: מה זו התרופה הזו? היא יעילה? יש תופעות לוואי שאני צריכה לצפות להן? גם לדעתי וגם לדעת הרופאה הכי טוב בשביל אמא שנביא לה אישה הביתה - איך מטפלים באישורים לכך?(יש לה גם ביטוח סיעודי - כדי להפעיל או לחכות לימים קשים יותר? תודה

ל NOOSH היקרה

קשה לקרוא מה שאת כותבת. כל אחד מאיתנו עבר את זה בצורה זו או אחרת. גם לאחר שבעצם אנו כבר יודעים ,אנחנו תמיד מקווים שיקרה הנס וזה לא יהיה "זה ". כולם כאן בשבילך לעצה ולתמיכה ולמילה טובה. אין לי נסיון רב מאחר ומדובר בבעלי והוא עדיין צעיר ועובד. אך הוא גם קיבל בהתחלה את אותה תרופה ולא היו לו תופעות לוואי. עדיין זה לא אומר כלום לגבי אמא שלך. יש תרופה נוספת שמקבילה לה הנקראת ממוריט ובעלי עבר אליה וגם ללא תופעות לוואי. אני מאחלת לך שאמא תקבל את התרופה וזה יעכב את המחלה במעט. כך לפחות היה אצל בעלי והמצב היה יציב תקופה מסוימת. אני מניחה שהצוות הותיק בפורום ייתן לך ייעוץ בעניינים הביורוקרטיים. אני שולחת לך המון כח ועידוד להמשך הטיפול המסור באמא שלך. טובה

פנטזי1

New member
noosh1שלום

צר לי שזו האבחנה ,אנסה לעזור לך מנסיוני עם אבי.קודם כל התרופה היא אחת מהתרופות המקובלות לאלצהיימר כמו האריספט והממוריט ועוד.אלה הן התרופות שנמצאות בסל הבריאות,יש תרופה נוספת שיש רופאים שממליצים להוסיף אותה והיא האביקסה (תשאלי את הרופאה )היא לא בסל .כמובן שכמו בכל תרופה כל אחד מגיב אחרת ולכן כדאי לעקוב ולראות בקשר לתופעות לוואי.אצלינו לא היו שום תופעות לואי ואבי מקבל גם אריספט וגם אביקסה. כדאי להגיש בקשה לגמלת סיעוד לביטוח לאומי,בדרך כלל חולי אלצהיימר מקבלים את המקסימום שזה 15.5 שעות שבועיות של מטפלת בבית שאפשר להמיר אותן או חלקן במרכז יום.אפשר לשלב בינהם.כמובן הכל תלוי במצבה של אימך אם היא ניידת ועצמאית עדין אולי יספיקו רק השעות של ביטוח לאומי ואם לא אז אפשר להוסיף שעות באופן פרטי.אצלינו לאבי היה מטפל 3.5 שנים ועכשיו התחלנו לשלוח אותו למרכז יום ואנחנו מרוצים, הוא נמצא שם מ8.30 בבוקר עד 14.00 כולל ארוחת צהרים,כולל הסעות וזה מקל מאוד וגם נותן לו תעסוקה . כדי להגיש בקשה לביטוח לאומי עליכם למלא טפסים מתאימים ותוך זמן קצר יחסית הם שולחים עובדת סוציאלית או אחות הביתה לבדוק את תפקוד החולה.כמובן חשוב מאוד שמישהו יהיה בבית עם אימך כשבאים לביקור הזה כי תמיד החולה מנסה להציג מצב יותר טוב ממה שהוא באמת ,וחשוב להראות להם שהחולה צריך השגחה ולא יכול להסתדר בעצמו אחרת לא יאשרו את הבקשה. בקשר לביטוח סיעודי פרטי או מקופת חולים נראה לי שכדאי להשאירו לימים קשים יותר כאשר יצטרכו מוסד סיעודי שעולה הון תועפות כל חודש. מקוה שעזרתי קצת.

ronnyw

New member
ברוכה המצטרפת,

למרות שאני מצירה על כל מצטרף חדש... כמו שנכתב כבר קודם, כולנו באותה סירה, כולנו עברנו את טראומת ההתחלה, מי לבד, מי עם הפורום (העוזר ומסייע לאין ערוך !!) ומי מתוך הכחשה מוחלטת... (אם טרם עשית זאת, ממליצה בחום לקרוא את מסרי הפורום עד חצי שנה, שנה לאחור, תמצאי המון חומר, טיפים, עצות, עצות, התלבטויות וחיבוטי נפש. כדאי לקרוא הכל !!) יש כמה עניינים שצריך לקחת בחשבון, לא לפי סדר החשיבות: - נושאים רפואיים וטיפוליים, אליהם התיחסו כל קודמי. - נושאים אדמיניסטרטיביים (אפוטרופסות, צוואה, כל נושא ביטוח לאומי, כשירות לנהיגה) - נושאים של שינוי סדרים בבית. למשל: צמיד עם שם, להקפיד שכל דבר יהיה תמיד במקומו (מיכל הקפה, משחת השינים, מפתחות, לבוש נקי וכו'). אולי לנעול את הדלת (מחשש שוטטות), אולי למנוע גישה לתרופות - על פי מצב החולה. - נושא תזונה, קור-חום, לקיחת תרופות (חושי הרעב, הקור והחום "מזייפים" אצל חולי אלצהיימר, אפילו בשלבים מוקדמים. ייתכן שיש לתת לנושאים אלה את הדעת). - לקחת הרבה אויר, ולדעת שאם החולה מדבר שטויות, לא להתווכח. לא להתווכח !! יש לו מציאות משלו. "זרמו" איתו (המון נכתב על זה בפורום בעבר). הנחו כך גם את בני המשפחה האחרים, הנכדים וכו. - אפ-רו-פו נכדים: הסבירו לבני המשפחה הצעירים את מהות המחלה. "למדו" אותם לדבר עם החולה, לענות שבע פעמים על אותה שאלה אם יישאלו, לא להיפגע באם טועה בשמם או לא זוכר שעברו השבוע טסט.... בדרך כלל החושים הטבעיים שלנו הם מנחים לא רעים.. הפורום והטיפים (וספרות שקיימת בנושא) מקילים ומקצרים מאוד את זמן הלימוד.... בהמון אמפטיה !!

תודה

קראתי בצמאון את הכתוב

ענתי44

New member
מצטרפת לכל מה שנאמר

אין לי מה להוסיף כי נאמר הכל רק שולחת לך חיבוק ענקי

למעלה