היום אכלנו מירקות העונה

היום אכלנו מירקות העונה

חובזה בקטיף עצמי מעל יד הבית על פרסה מקוצצת עם שאריות של עלי תרד בר וזרעי כמון, מאודה עם מעט שמן זית ומלח.
מעל הונחו לאידוי קציצות דלעת ,עדשים צהובים \סחוג וקמח אורז שטוגנו קצרות.

ךצד זה הוגשו קוביות שורשים אפויות בתנור, סלק, גזר, בצל ובטטה.

על השולחן שלוש תבניות לחם בחוש ללא לישה, אחת נ"ג, עוד 10 דקות לתנור...

 
הלחם!

יצא מהמם
הנטול גלוטן הוא הכי מוצלח שנאפה אצלנו ,כפי שאמר הצליאקי שנגזלה ממנו אהבתו הגדולה- לחם, "זה ממש לחם רגיל! הצלחת אישתי..."





 
מהמם! איזה מרקם, מה?

יך בדיוק החלפת לנטול גלוטן? אני רוצה לשתף עם חברה שכלתה טבעונית נ״ג
 
בבקשה

שלוש כוסות קמח מלא או כוסמין או שיפון
שתי כוסות קמח לבן ,ללא גלוטן במקום קמח מלא קמח טף במקום קמח לבן קמח תפוחי אדמה ואפשר לדעתי גם אורז או סורגום ולהוסיף חצי כפית קסנטן גאן
 
עבד בהחלט

זה החלק מהמתכון המקורי שבו כתוב כמה קמח ומיד אחריו איך זה בנטול גלוטן
חמש כוסות קמח, במקום השיפון/מלא /כוסמין משתמשים בטף, במקום הקמח הלבן בעמילן תפוחי אדמה או בקמח אורז או בסורגום ומוסיפים חצי כפית קסנטן גאם
 
לחם מצריך ממרחים

אז היום ממרח טופו,עלים,אגוזים , מלח ועלי שום טריים.
ממרח קישואים ובצל מטוגן עם שמרי בירה עלי אזוב ושום.

חוצמזה אורז בסמטי עמוס פרוסות פטריות שמפניון צלויות כדי לארח לחברה לשאריות קציצות הדלעת מאמש.
 

ladybug6

New member
בישולי אמצ"ש

תבשיל שעועית ירוקה ברוטב עגבניות עם בצקיות מקמח אורז מלא וקמח עדשים וקצת כוסמין. זה נחמד וזה טוב לפיצית אבל לא יודעת למה זה תמיד במרקם גרגרי כזה שקצת מציק לי..
ליד זה אצבעות טופו שחוממו בתוך שאריות של מרק ירקות עד שספגו קצת מהטעם שלו אך נשארו רכות.
ואורז עם גזר גמדי
&nbsp
ואחרי יום ארוך ארוך, ואחרי הרדמות ועניינים של ערב, הכנתי לי עוגה בספל (במיקרו) + כוס תה ג'ינג'ר לימון, ואני מתפנקת לי סוף סוף. כמה חבל שבשביל העונג הזה צריך לעבור יום קשה במיוחד, אחרת זה פחות מוערך
 

ladybug6

New member
הכי מאולתרת שיש

בלי למדוד ובלי כלום..מה שיוצא יוצא
משהו בין 4 ל-5 כפות קמח תופח
בערך 2 כפות סוכר
3-4 כפות שמן
טיפה תמצית וניל
חלב סויה עד שהגעתי למרקם שריצה אותי
ערבבתי, והטבעתי כמה חתיכות של שוקולד מריר
ולמיקרו לדקה - דקה וחצי...
 
למעלה