היום אנחנו מציינים 5 שנים ל-9/11

No name for now

New member
היום אנחנו מציינים 5 שנים ל-9/11

הייתי בארה"ב בדיוק שנה אחרי הפיגועים, יומיים לפני כן אפילו הייתי בניו יורק סידורי האבטחה הראו על לחץ והיו קצת מוגזמים (בדקו לי את התיק ביציאה מהעבודה), אבל מנהגי הזכרון של האמריקאים כ"כ שונים משלנו בעבודה ציינו את יום השנה בברביקיו לכל העובדים בהפסקת הצהריים במקום הפעלת הקפיטריה, כשעובדי הקפיטריה לבשו בגדים עם הדפסים של דגל ארה"ב. בכניסה למשרדים גם חילקו לנו סיכות עם דגל ארה"ב תוכניות הטלויזיה דווקא הזכירו לי את התוכניות שמראים פה ביום הזכרון. כמה חודשים אחר כך הייתי בארה"ב ב-Memorial day שהוא בעצם יום הזכרון האמריקאי, את היום הזה מציינים גם בברביקיו לפי מה שמכרו בחנויות. בעיר היה מצעד ענקי עם marching bands, אבל רואים הרבה חיילים תוכניות טלויזיה רגילות לחלוטין, נראה כמו חגיגה. נראה לי ממש מוזר כישראלית, קשה לי להאמין שבארץ היו מסוגלים לעשות כזה דבר. מה דעתכם?

רק אנשים צינים ומגעילים ../images/Emo67.gif

ישלחו אתכם לקרוא עכשיו את תשעת הפסוקים הראשונים של הפרק האחד עשר בתורה (כלומר בראשית י"א)...

No name for now

New member
כל אחד והאמונה שלו

אני למשל לא יודעת איך להתייחס לזה כיוון שאני מגדירה את עצמי כשומרת מסורת מכבדת את מי שמאמין, את מי שלא מאמין, את מי שמנסה לשכנע אותי ואת מי שלא יודע

מה הקשר לאמונה?

התנ"ך הוא יצירת מופת גם בלי קשר לאמונה דתית. אולי הוא פחות נצחי מהסימפוניה השלישית אופוס 573 של ז'קו איזנברג אבל בכל זאת מדובר על ספר שמומלץ לקריאה ע"י כולם ללא הבדל דת גזע מין ואמונה דתית.

No name for now

New member
כן אבל ההתייחסות אל הכתוב בו

יכולה להשתנות מאדם לאדם אני בהחלט מסכימה שהוא ספר מומלץ לקריאה, מאוד אהבתי לימודי תנ"ך בבית הספר וגם באוניברסיטה (לימודי יהדות באוניברסיטת בר-אילן)

למעלה