היום אני "מסיונרית" של דפי עד

emrama

New member
היום אני "מסיונרית" של דפי עד

זה עתה חזרתי מיד ושם והשתתפתי בהשתלמות בנושא איסוף דפי העד. הענין טרי אצלי ולכן אני מרשה לעצמי לכתוב עליו, למרות שכולכם הרי יודעים וקרוב לודאי דאגתם לתיעוד מתאים של דפי עד במשפחתכם. אם יש עוד קרובים או חברים קרובים או רחוקים שאפשר לגרום להם להוסיף עוד דפי עד - נרוויח כולנו ובדרך כלל גם הם. סליחה אם זה נשמע מתנשא. אני עצמי עסוקה בשאלה כיצד אני יכולה להגיע לאנשים רבים ככל האפשר ולגרום לדפים נוספים להופיע. אגב, התערוכה על ניצולי השואה ותרומתם האדירה לחברה שלנו - בבנין התערוכות - מאוד מרשימה ומומלצת.

ברוכה הבאה אלינו

את מוזמנת להשאר איתנו. גם לי כואב שעד עתה יש תיעוד רק ל- 3 מיליון יהודים שנרצחו בשואה בדפי -העד של "יד ושם". אם את רוצה את יכולה לפתוח בלוג על העניין, לספר כמה זה חשוב, לתת דוגמאות, לשים כאן קישור ובכל פורום שקשור וכו'. אורית בכור שחברה כאן בפורום, פתחה בלוג על הפרטיזנים, תוך חודשיים, הבלוג של הוא בדף הראשון בגוגל שאת מקבלת אם את מחפשת "פרטיזנים". כך שיש הרבה מה לעשות, ובדיוק כמו שאני אומרת לאנשים ששואלים אותי למה אני עוסקת בתחום הנצחת השואה - מה שאנחנו לא מעשה, פשוט לא יהיה............. כל הכבוד לך!!!

emrama

New member
תודה רבה לשניכם

אחשוב על הרעיון של ענת ביחס לבלוג. לא בטוחה שאני יודעת כיצד לבצע, אבל את זה ניתן ללמוד. תודה לכם ענת

deebeebee

New member
משפחות שלמות רבות נמחקו

מבלי שמישהו יודע עליהם ויכול למלא דפי עדות עבורם. יש המכירים את שמות אחד או שני הורים אבל לא את שם ילדיהם ואת אלה לא ניתן לתעד ולכן לא בטוח שנגיע לתעוד המתקרב למספר הנרצחים.

emrama

New member
זה נכון, לצערנו - אבל

יש סיכוי גבוה שלרבים שלא תועדו יש עדיין זוכר ענת

העד הבודד

אחד מעיירה, שבטח הכיר שמות רבים, לאחר השואה בא לארץ וחי בד' אמותיו, ואם הלך לעולמו ודאי לקח את השמות איתו

אנימו

New member
זה עתה בדקתי וראיתי שסוף-סוף הועלו 9 דפי עד

ב"יד ושם" שמלאתי לפני כשנה על בני משפחת אמי: סבי וסבתי , דודותיי ודודיי וילדיהם. התרגשתי עד מאוד לראות את הדפים. לרגע היה נדמה לי שגיליתי פרטים שלא ידעתי והרי אני עצמי מלאתי אותם, בכתב-ידי. מוזר. לפתע קבלו האנשים משהו מין רוח חיים.

emrama

New member
היית רוצה שנצפה בדפים?

תהליך הכנסת הדפים למאגר לוקח זמן רב. אני עצמי כבר כמעט שהתייאשתי עד שלפני כשבוע הופיעו שני דפים נוספים שהכניסה סבתי. אם היית רוצה שנצפה ב-9 הדפים החדשים - נזדקק למפתח חיפוש. זו באמת התרגשות גדולה למצוא את השמות שלנו במאגר!

גם אני הייתי מיסיונר נלהב

וגאוותי על כך שאספתי עדויות מאנשים שנותרו שרידים בודדים כמעט למשפחותיהם ואם היו הולכים לעולמם היו לוקחים את השמות איתם ישר כח לך על היוזמה הברוכה

emrama

New member
גאוותך מוצדקת! כל הכבוד לך

אני רק מדברת, בינתיים. לפחות יש לי כמה רעיונות שאנסה ליישם. תודה לך ובאמת כל הכבוד על מעשיך. ענת

והנה רעיון

אבל זה רעיון עם הרבה הסתייגויות בעשרות בתי כנסת ברחבי הארץ ישנם לוחות הנצחה לנספים, נר נשמה לאות. ניתן לאסוף שמות אבל עם שלושה דגשים: 1. עם שם פרטי 2. עם שם משפחה 3. עם מקום מגורים, או ארץ מגורים לפני ההשמדה ולמה אני אומר זאת - יש הרבה שמות נספים עם שם כמו "מאיר בן יעקב" בלבד או "שרה בת יהודה" ולפי זה לא ניתן להנציחם בברכה

emrama

New member
זה רעיון מצויין

יד ושם התחילו לחשוב בכיוון דומה, במהות - לחפש הקדשות לזכר נספים במקומות שונים. לא זכור לי אם דיברו על בתי כנסת - מבטיחה להעביר הלאה. ענת

מצבות, ספרי זיכרון...

אני העברתי ליד ושם רשימה של נספים מטרנסילבניה מתוך ספר זיכרון. בכדי לבצע עבודה יעילה בתחום יש לחשוב על קריטוריונים להורדת שמות מלוחות זיכרון, מפני שאחרת: יהושע בן אברהם שרה בת דוד יחזרו על עצמם

זה לא פשוט

יכול להווצר טעויות, כפילויות. השאלה אם יד ושם בודקים כל שם האם הוא כבר נמצא במערכת. יכול להיות שאותו שם הועלה על ידי כמה גורמים.

emrama

New member
זה אחד הכיוונים החדשים של יד ושם

אביב וסתיו - לדעתי עשית מעשה גדול עם העברת השמות מספר הזכרון ליד ושם. בכנס בו השתתפתי לפני כשבוע נאמר לי שהם בראשית פרויקט כזה, שמתבצע באיטיות ובזהירות. דבר מעניין הנוגע לכפילויות שכבר קיימות - לא רוצים לגעת כי גם מזה ניתן לגלות מה ידעו בכל תקופת זמן הסטורית. ענת

למעלה