היום אני מתחיל

PuzzleMaker

New member
היום אני מתחיל

שלום ושנה טובה לכולם. זאת הפעם הראשונה שאני כותב כאן, אולם אחי פרסם את הפאזלים שלי והם מופיעים בגלריה תחת השם "גיל מ". היום, לאחר כחודשיים של ציפייה, אני מתחיל לבנות את הפאזל 18000 החלקים של Educa.

Puzzluna

New member
ברוך הבא ../images/Emo142.gif

אנחנו שמחים שהצטרפת גם אתה אלינו. נשמח אם תצלם את מהלך ההרכבה של הפאזל. לא כל יום מרכיבים פאזל של 18000 חלקים.

PuzzleMaker

New member
בשמחה...

בשמחה אני אצלם את מהלך בניית הפאזל. לפי דעתי הזמן שידרש לי לסיים להרכיבו הוא 4 עד 7 חודשים (תלוי בזמן הפנוי...) אגב, יש לי עוד תמונות של הפאזלים שנמצאים בגלריה (תקריבים, מרחוק... למשל:

Puzzluna

New member
אשמח לתמונות של מגדל בבל ../images/Emo9.gif

יש לי אותו ועדיין לא הרכבתי...

shuky63

New member
מדהים!מה הגודל שלו פיזית?

איפה אתה מרכיב אותו?בטח צריך לשריין חדר שלם בשביל זה.

PuzzleMaker

New member
על הריצפה...

אני בונה את הפאזלים על הריצפה ביחד עם "מדיניות שימור"
מידות הפאזל (לפי מה שרשום על האריזה) הן: 321 157x ס"מ, אך ממה שאני יודע, המידות יהיו מעט יותר גדולות מכיוון שקיים מעט "חופש" לחלקים.

טיפ אם אתה זקוק לו:

גיסתי מרכיבה פאזל של 18000 של רוונסבורגר. זה הגיע מחולק ל 4 חבילות של 4500 כל אחד. והמסגר אמר לה שתביא את הפאזל בארבעה חלקים והם מחברים את זה במקום על הלוח שעליו הם שמים את הפאזל. הוא גם אמר שאין זכוכית בגודל כזה אז זה לא יהיה עם זכוכית.

liors91

New member
מחפש מסגר

אני בשלבי סיום של פאזל 9000 חלקים ואני רוצה למסגר אותו עם ציפוי שישמור עליו היכן אוכל לבצע זאת?

PuzzleMaker

New member
מסגור

את הפאזלים שלי אני מסגרתי בעצמי כיוון שהם גדולים מידי לשינוע. לכן ניגשתי למסגר וביקשתי ממנו שיחתוך לי פרופילים בגודל המתאים. פאזלים בגדלים כאלה- לא מומלץ למסגר אותם עם זכוכית (מאד כבד), לכן אפשר (כך אני עשיתי) למרוח עליהם לקה שקופה שאינה מבריקה. יש למרוח פעמיים, בפעם הראשונה שכבה מאד דקה של הלקה, בכדי שהנוזל לא יספג בקרטון הפאזל. לאחר 24 שעות יש למרוח שוב גם בשכבה דקה. כדאי לעבוד במקום כמה שיותר מאוורר.

Puzzluna

New member
תמונות.... ../images/Emo92.gif

אם תוכל לצלם את מהלך ההרכבה אני אשמח מאוד. אני מתכוונת להתחיל בקרוב פאזל 9000 של מגדל בבל ומסקרן אותי לראות איך אתם מתמודדים עם הגודל הזה. ודרך אגב, הוא מגיע בשתי שקיות נפרדות אבל החלקים מעורבבים.

1נרקיס

New member
שאלה מטופשת אולי

החבילות מחולקות גם לפי האזורים בפאזל, כדי שיהיה אפשר להרכיב חבילה חבילה, או שהכל מעורבב וזה מחולק רק לשם נוחות האריזה? כי תמיד תהיתי איך באמת "מרכיבים בחלקים" כאלה פאזלים מפלצתיים. ואגב, הפאזל של הקפלה הסיסטינית מדהים! (ולפני שבועיים גם ראיתי אותה במו עיני ממש
)

PuzzleMaker

New member
החלקים בשקיות

החלקים בשקיות מחולקים עפ"י אזורים (בקפלה הסיסטינית הם מחולקים לצד ימין, שמאל ומרכז כל צד יש בו בערך 4000 חלקים) אך אני באופן אישי מערבב את השקיות. לאחר העירבוב לקח לי שנה !!! לבנות אותו.

shuky63

New member
זה נשמע כמו הפאזל המסחרי הגדול בעול

ם לפי ספר השיאים של גינס

למעלה