היום אני רוצה לדבר על ויכוחים

gils33

New member
היום אני רוצה לדבר על ויכוחים../images/Emo4.gif

הילדים שלי 10 ו- 7 כל הזמן מתווכחים איתנו. על כל נושא לדוגמא:לצה לא לונה פארק בשבת? למה דווקא סאפארי? למה הסנדוויץ הזה ולא זה? למה הוא מתקלח ראשון? למה אני תריכה להתקלח ראשונה? למה אני מוריד את הכלב? למה ולמה ולמה? לא משנה שלהכל כמובן יש לנו תשובות וכמובן יש לנו את הסמכות ההורית אך בכל זאת.... האם גם אצלכם כך? האם הם משגעים אתכם בשאלות כאלו?

הבכורה בת ה11 התחילה עם זה

הסבירו לי שזה תחילתו של גיל ההתבגרות....... עד עכשיו לא נתקלנו בזה והזאטוט עוד לא סיגל לעצמו מנהג כזה.

תלוי בסיטואציה, יש דברים שאנחנו לא

מפתחים עליהם דיון כמו - לצחצח שיניים, שעת שינה, יש דברים שאנחנו מפסיקים את הדיון מייד באותו רגע ואומרים שנשוב לדבר מאוחר יותר ויש דברים שאנחנו עוד לא יודעים מה לעשות ולכן אני שוקלת לחפש ייעוץ או הדרכה הורית לגיל ההתבגרות. אני מרגישה שבאמת אין לי מספיק כלים להתמודד עם זה. בנתיים התחלתי לקורא ספר "הדרמה של הורים למתבגרים" ואני מקווה שזה יעזור לפחות להבנת השינויים והמצב החדש שילווה אותנו כמה שנים.

liza26

New member
כי אני החלטתי!

לפעמים זה נמשע קצת כוחני אבל לא הכל חייב להיות מלווה בהסברים ומשא ומתן לא על כל דבר ההורים חייבים לשבת ולהסביר למה הם החליטו ככה ולא אחרת ילדים צריכים גם קצת לציית גם בלי להתווכח ברגע שהם מתווכחים הם פותחים פתח לגילוי חולשה , למשא ומתן ואולי אף לביטול הבקשה ע"י התשת ההורים.... זה קשה אבל לפעמים צריך לקבוע וזהו

gils33

New member
אני רואה

שזה מעצבן גם אותך... אני מניח שזה בגלל שאנחנו פותחים להם את הפתח הזה.

liza26

New member
כדי להיות הורים "טובים"

כדי לא להשמע כוחניים ופוסקים מדי אנחנו נוטים להסביר להם, כאילו לרצות אותם בתשובה כדי שיסכימו בטובם לעשות מה שאומרים להם למדתי שאם אתן פתח לויכוח -הגדולה שלי תהפוך כל דבר לדיון פילוסופי אני לא אומרת שכל דבר צריך לבוא כפקודה - לא לנהוג בכוחניות יתר אבל יש מקומות להיות אסרטיבים ולא להשאיר מקום לויכוח אם זה חוזר על עצמו אולי כדאי לקבוע תנאים ברורים כמו רשימת שבועית לגבי תור במקלחת או תור לטיפול בכלב לגבי סנדביצים- ישנה טבלה צבעונית מקסימה שאפשר להוריד מהאינטרנט ויחד עם הילדים לרשום מה אוכלים כל יום

למעלה