היום אפיתי עוגת גזר

רותי410

New member
היום אפיתי עוגת גזר

מתאים לט''ו בשבט. ולמי שאוהב גזר. כולם משתגעים עליה, אבל אני לא מתה על גזר.

cial 1

New member
רותי410 .10.10.10 יופי של דבר../images/Emo143.gif../images/Emo3.gif

נו ראית כך בעולם לומדים י תוצאה והנאה ממ דברים לטעם יש לך רצון כך תמיד יהיה מתוקה עם המתוק שלך אני פה רוצה לתת מתכוון לעוגת הקרם שוקולד קרמל היא כן מורכת אבל זה לא הרבה קשה דורשת עבודה ולך חומד בהלחה עם הכול ולילה מתוקי חני

רותי410

New member
תודה. ותרגישי טוב.

ובקשר לעוגה, אין כל סיבה למהר, כי אם היא מסובכת, אני צריכה מוזה וזמן כדי להכין אותה. ומוזה זה לא דבר שבא בהזמנה. וזמן אין לי ב כ ל ל , אני גוזלת ממנו כל הזמן. אז בעתיד הקרוב.... ושיהיו רק שמחות, אמן!

רותי410

New member
../images/Emo51.gif פחות או יותר אלתרתי

הבצק הוא בצק שק''ם בבסיסו, רק שלא התחשק לי לנפות את הקמח התופח והיה לי קמח לא תופח מנופה, אז שמתי כשלוש כוסות קמח + שקית אבקת אפיית ועוד כפית + שתי ח' חמאה (יחד 200 גרם) + שמנת חמוצה. לשתי והשארתי במקרר - צריך שעה, אבל לי לא היה זמן, אז השארתי לכמה שעות. מלית פרג: 200 גרם פרג + 3/4 כוס סוכר + חצי כוס חלב (להתחיל בפחות, שלא יהיה דליל מדי, ולהוסיף אם צריך), לבשל עד שמתאחד, להניח להתקרר ולהוסיף תפוח עץ מגורר. הוספתי עוד חופן צימוקים ששריתי בליקר. רידדתי את הבצק (יצאו 3 כדורים), מרחתי שכבה דקה של ריבה וועליה מרחתי את הפרג, גלגלתי, וזהו. מרחתי למעלה ביצה טרופה ולתנור. מלית האגוזים עוד יותר פשוטה: כוס (קצת פחות) אגוזי מלך קצוצים, מעורב עם חצי כוס צימוקים שהושרו בליקר +3 כפיות קינמון (אצלנו אוהבים קינמון - אפשר רק שתיים) + 2/3 כוס סוכר דמררה (חום בהיר). וזהו. למרוח ריבה על העלה המרודד ולפזר את תערובת האגוזים, ביצה טרופה למעלה. ו-וואלה. לתנור בחום בינוני כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה. אצלי זה טוסטר אובן, אז הוצאתי אחרי ארבעים דקות.

רותי410

New member
חן-חן. ותקפצי לבקר יותר../images/Emo24.gif

בכלל, אומרים שהזמן מיטיב עם בני מזל גדי, לא שאני מרגישה את זה במיוחד!!!! וחג שמח
אגב, מה עם מאיוש? זנחה אותנו לאנחות?

cial 1

New member
יוכי68 יש לך כאן הכול תלמידות מתנסות ואנחנו ב

בגדול על עוד פורמים אמת והכול בזכות יוכלה מאיוש וחנהפ ו FRIGE שהמתכון שלה מאפה גבינות סוגור הלך לאמריקה הגדולה ואנחנו על המפה וגם הדג שלך נסיכת הנילוס אני ביקשתי רשות מהיוצרים ממך ולא היית פה ואת מרשה לי למה שלך ולא שלי כי שלך מורכב בעושר ושלי היה רק לטעם אל דאגה אני אךופה בהכנת דגים אני יכולה להכין במכה אחת ל-40 איש וכמו הטעם הקטן של סיר השבת השטוח רק תנסי אותי במקום ואני יודעת שאת לי מאמינה בכול הלב שלך הטוב ויפה פה ובכלל אגב כתבתי שהוא משותף ושלך ושל הפורו והיה לי רק קשה באנגלית זה לא כמו כאן צריך להיות פדנטי? אז כך המתכון שלך ושל FRIGE כך שלך כתבתי מבת משפחה המתכון והוא מרוקאי ושל FRIGE כתבתי כול הפורום אימץ אותו וזה הגדולה של לאחד עוד אנשים בעולם יש גם יהודים מסביב לכדור הארץ וכאן הוא עולם גדול וקטן בתוך בתוך כפר כך אני קורת לאינטרנט עום גדול בתוך כפר אחד יכול להכיר את השני במובן הרחב ביותר כמו מדינה שלמה לעיר גדולה והלאה יום הכי הכי מתוק לך ובבית
אני לבד רוב זמני בבית ואני לא מכינה כמות גדולה של דג רק דג הכול כן כי חמין למשל יש לו שותפים הקציצות או כול תבשיל אחר גם צאים לאכול ממנו יום וחצי ויש למי לתת הבן רק את הנילוס הוא אוהב פוחד מהקוצים אגב לוקוס רק בערים הגדולות יש ויש את הסלומון וגם הסלומון לא מכינים כמות גדולה.? תלוי זה היה נימוק על ההיתנהגות שלי בבישול ויום אחד כאן בקרוב ניתן אני ואת שרשור של הבישול המרוקאי יש לי המון מה לשלוף שאין להם גם באתר קוסקוס חסר שם הרבה וגם לא מדויק בלהבלההההה

ddh1

New member
רותי, כל הכבוד.

בא לי חתיכה מרולדת האגוזים. אני משוגעת על אגוזים. הכל נראה ממש טוב!

רותי410

New member
תודה. אני אישית לא משתגעת על אגוזים. אבל מתה

על פרג!!! ן-
בחזרה

טיפ_טיפ

New member
רותי-יש לך מתכון לעוגת יומולדת../images/Emo35.gif

אני די חדשה בעולם הבישולים ולרגל יום הולדותו של אחי אני רוצה להכין לו עוגה. אני מחפשת עוגה פשוטה וטעימה שאפשר להכין בטוסטר אובן (אין לי תנור אפייה) יש לי תבנית סיליקון עגולה (26
) אבל אני גם יכולה לקנות תבנית אלומיניום חד פעמית. ועם הכישורים שלי, נראה לי שהכי כדאי עוגה בחושה
האם יש לך מתכון לרולדה
האם קל להכין את זה והאם זה מתאים לטוסטר אובן

רותי410

New member
גם אני ממש לא בשלנית ולא ''אפיינית''!!!

ודי התקדמתי בתחום הזה בזכות הנשמות הטובות שיש כאן בפורום. את מרב העוגות אני אופה בסיר פלא - לא את כולן, אבל בסיר פלא כמעט אין נפילות. את הרולדות הכנתי בטוסטר אובן, ואפשר גם עוגות אחרות. בתבנית סיליקון בכלל לא השתמשתי. לא הייתי בטוחה שהן מתאימות לטוסטר אובן, אבל שווה לנסות. הרולדה שהכנתי היא מבצק שק''ם, וכבר נתתי כאן את המתכון. הוא די קל להכנה, אבל אם את רוצה עוגת יומולדת, עדיף בחושה, אני חושבת. יש את העוגה הכושית של פירגה שהיא קלה מאוד להכנה, מאוד אוהבים אותה והיא לא התפקששה לי אף פעם. אפשר לצפות אותה בקרם שוקולד ואז היא תהיה חגיגית יותר. אפשר עוגה בחושה עם מיץ תפוזים, לחצות אותה ולמרוח קרם עשוי מקצפת + חלב + פודינג, או סתם למרוח עליה קרם שוקולד או גנאש. תגידי לי מה את מעדיפה ואשלח לך מתכון.

טיפ_טיפ

New member
העוגה הכושית הכי נשמעת לי

(אמרת שמאוד אוהבים אותה) ונראה לי מתאים גם לצפות אותה בקרם שוקולד ולפזר למעלה סוכריות שיהיה שמח. יש לך את המתכון

טיפ_טיפ

New member
לכוווולן../images/Emo13.gif

אם יש לכן מתכון פשוט לעוגת יום הולדת קלה וטעימה אשמח אם תשתפו

למעלה