../images/Emo51.gif פחות או יותר אלתרתי
הבצק הוא בצק שק''ם בבסיסו, רק שלא התחשק לי לנפות את הקמח התופח והיה לי קמח לא תופח מנופה, אז שמתי כשלוש כוסות קמח + שקית אבקת אפיית ועוד כפית + שתי ח' חמאה (יחד 200 גרם) + שמנת חמוצה. לשתי והשארתי במקרר - צריך שעה, אבל לי לא היה זמן, אז השארתי לכמה שעות. מלית פרג: 200 גרם פרג + 3/4 כוס סוכר + חצי כוס חלב (להתחיל בפחות, שלא יהיה דליל מדי, ולהוסיף אם צריך), לבשל עד שמתאחד, להניח להתקרר ולהוסיף תפוח עץ מגורר. הוספתי עוד חופן צימוקים ששריתי בליקר. רידדתי את הבצק (יצאו 3 כדורים), מרחתי שכבה דקה של ריבה וועליה מרחתי את הפרג, גלגלתי, וזהו. מרחתי למעלה ביצה טרופה ולתנור. מלית האגוזים עוד יותר פשוטה: כוס (קצת פחות) אגוזי מלך קצוצים, מעורב עם חצי כוס צימוקים שהושרו בליקר +3 כפיות קינמון (אצלנו אוהבים קינמון - אפשר רק שתיים) + 2/3 כוס סוכר דמררה (חום בהיר). וזהו. למרוח ריבה על העלה המרודד ולפזר את תערובת האגוזים, ביצה טרופה למעלה. ו-וואלה. לתנור בחום בינוני כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה. אצלי זה טוסטר אובן, אז הוצאתי אחרי ארבעים דקות.