היום באדיבות נעלמה לי והארגז מחובזה

היום באדיבות נעלמה לי והארגז מחובזה

במיה!
אז לא עמדתי בפיתוי וכן יבשתי את התרמילים הקטומים בתנור.
במקביל הכינותי סיר ובו בצל סגול,לבן ושום בכמות נאה, מושקפים בשמן זית, אליהם מצטרפות פרוסות גזר ושמיניות עגבניות על סף פג תוקף

אחר כך

הבמיה מעל, עליה עגבניות מרוסקות, פלפלת חריפה מקוצצת, פפריקה מתוקה וכורכום בנדיבות, מלח ומעט סוכר חום לאיזון הטעם

יצא הפלא ופלא

טעים להפליא, טקסטורת הזרעים לא רירית אלא כמו טפיוקה, אחד אחד מתפצחים כאלה

איזה כיף
נראה מעולה

ladybug6

New member
התמונות שלך מעוררות תאבון

כל פעם יותר ויותר..

בסוף אני אקנה במיה!!1

אני שמתי חציל בלאדי פרוס לפרוסות קטנות בתנור עם שמן זית, וכשהתרכך הטבעתי אותו במרינדה של לימון, שום, קצת חומץ וסוכר, מלח, ולצערי אין לי שום ירק להוסיף אבל היו אמורים להשתלב שם גם פטרוזיליה ונענע קצוצות.
בנוסף הכנתי גבינת סויה ביתית וטחינה חמצמצה משומשום מלא, וקוביות דלורית בשמן זית וטימין ומלח גס בתנור.
עדיין יש תבשיל לוביה ברוטב עם קציצות סולת שככל הנראה לא נספיק לסיים לפני שיתקלקל. ונראה לי שנשארו גם כמה פרוסות בטטה אפויה מאתמול.

Gidi Shemer

New member
(והתנצלות)

טוב, התמונה היא במסגרת שרשרת התגובות האוטומטיות שלי לתבשילים הנהדרים שלך.

במקרה הזה, במבי שטייל לו בחצר האחורית של הבית אתמול בבוקר.

ההתנצלות היא על איכות התמונה המחורבנת ועל הפספוס. יצאו כמה תמונות הרבה יותר טובות, כולל כאלו של אחיו של הבמבי ושל אימו (שלשתם הסתובבו ביחד). העניין הוא שבתי הצעירה החליטה למחוק את התמונות עוד לפני שהעברתי אותן למחשב כי המצלמה "התמלאה" והיא רצתה לצלם סרט וידאו עם תכשירי האיפור שהיא רכשה לאחרונה (כן, כן, אני בבית מלא בטינאייג'ריות).

טוב, חייב ללכת לשחרר אותה אחרי לילה שהיא בילתה בארונית ה"הארי פוטר" שבחדר המדרגות ללא אוכל ומים.

Gidi Shemer

New member
שמונה שנים אני חי פה

הסנאים שמהם כל כך התלהבנו בימים הראשונים הפכו להרגל, אבל האיילים למיניהם- אני פשוט לא יכול להתרגל לפלא הזה שאיל מסתובב לי בחצר. זה קורה הרבה מאד אבל החיה הזו כל כך יפה וכל כך מקושרת לי לעולם היער והאגדות שאני מצליח כל פעם להתפעם מחדש.

ladybug6

New member
אתה חייב להודות ש"עופר" לא נשמע

חמוד כמו "במבי"
אין מה לעשות

ואם כבר בבמבי עסקינן,
ידעת שהסרט הזה הביא לסוג של מהפכה בתפישה של הציד בארה"ב?
באותן שנים לא היו הרבה פעילים למען בע"ח וציד היה ספורט נפוץ ומקובל. בעקבות הסרט עלו שאלות ונוצר דיון בנושא, ובפעם הראשונה באמצעות הסרט הקהל קיבל את זווית הראייה של החיה הניצודה, מה שהפעיל את האמפתיה והעלה הרבה שאלות ותהיות על הלגיטימיות של ה"ספורט" הזה...

הנה פוסט שמישהו כתב בנושא (עזוב שהוא בעד ציד
)
http://www.disanim.com/2011/03/bambi-and-hunting/

Gidi Shemer

New member
טוב, חשבתי שלכתוב את האמת

על זה שהיא היתה בעצם קשורה למאוורר התקרה (תוך כדי שהוא פועל) כל הלילה[ אבל חששתי שזה יכול להתקבל לא יפה בפורום של טבעונים שהם בטח ג מחבקי עצים וילדים, אז ריככתי את המציאות.

למעלה