היום באשדוד

סרגוס

New member
היום באשדוד

אהלן! היום כבר ב7 בבוקר הגעתי לאשדוד עם אבא שלי, מצאנו את המקום צ´יק צ´ק חנינו בחניה והלכנו לדוג בשובר הזמני ולא הייתה אפילו אכילה אחד שם מה שכן היה שם אחד דג עם מצוף צריקה לבן עם קרס קטנה ועל תועלת וכל זריקה שלו הייתה שפיץ (חדלסת) והוא הוציא עוד גדולות אחד הוא הוציא ממש ענקית איזה 300 גרם. אז הייתי בשובר עד 8 ואז הלכתי לדוג בין השובר ליציע של המים החמים, היה שם רוסי אחד דג עם בוס ובצק דליל הוא הוציא בורים וסרגוסים בלי רחמים! אז שם תפסתי שפיץ אחד וגם סרגוס קטן(50 גרם) וזהו. הלכתי גם לספינה הטבוע ממש מדהים! יש שם דייגים והם דגים ממנה. וגם הייתי על הגשר איפה שהחורים קצת מפחיד. אבל בקיצור כלם דגו שפיצים עם מצוף זריקה הם זורקים איזה 50 מטר והדג נתפס לבד. אז בשבוע הבא עם יהיה מזג אויר נוח אני יסע לאשדוד עם בוס ועם רולר עם מצוף זריקה בשביל השפיצים, לכל אחד שם היה בדלי איזה 5 שפיצים יפים לאחד היה שם 3 סרגוסים ענקיים וגם דניס ענק, זה הדניס היחידי שראתי היום לא היה זכר לדניסים. לתומר- נראה לי שראיתי אותך היום מרחוק אתה הייתה על השובר עם חבר ועם רולר עם מצוף זריקה לבן העם זה נכון? והייתה לבוש עם מכנס אפור וגם החולצה אפורה כמו שזכור לי. רציתי ללכת לשם אבל זה היה כבר רחוק.פעם הבאה! שבוע טוב!

helpmeplz

New member
קצת פרטים

על איזה פיתיון דגו את השפיצים? בצק דליל? הם זרקו את המצוף זריקה חיכו שניה וגילגלו בחזרה במהירות בינונית כמו שאומרים בפורום? אני חושב שהיה הולך לך יותר טוב בנמל, כי הוא צפונה לכלובים..

לייזר

New member
קצת פרטים על השפיצים

לדוג שפיץ זה לא קשה כשהם נימצאים אפשר אם בצק רך ולאחר השפיץ הראשון אפשר אם בשר השפיץ .לחתוך חתיכות יפות ולא גדולות השפיצים מתים על שפיצים אם נדבר על הקטע שיוצאים המים החמים הקטע שעומדים למעלה אם הריבועים הפתוחים אז אם עומדים למעלה ודעו לכם שזה מפחיד אני לא יכולתי לדוג משם כי המים שזורמים למטה עשו לי סחרחורת וגם לא נוח יש כאלה שרגילים. בכל אופן זורקים למטה והזרם לוקח את המצוף במהירות בלי מאמץ של זריקה עד שניתפס השפיץ ואפשרות לעוד סוגים. למטה משמאל הולכים על קחילות בורי וסרגוס .אבל בעיקר על קחילות רק שעכשיו משום מה פחתו מאוד הקחילות. ולמה אני מספר את כל זה ? כיבמשך השבוע יושבים אנשים קבועים במקומות האלה .גם למעלה וגם למטה והמקום מאוד מוגבל ואז עומדים לך מעל הראש בלי חשבון.ואם יש טיפה רוח אז מתחילים הפלונטרים כי הזרם משתנה .בקיצור ונסוע לשם מיוחד ופיתאום אתה רואה שאין לך מקום אז זה בעיה. אפשר בצד הצפוני של המים החמים לאורך החוף לדוג אם רולר ומצוף זריקה יש שם שפיצים נאים ביותר ואפשר גם לדוג רגיל עים עופרת האמת האני הפסקתי לנסוע לשם בגלל שלא נעים כל הזמן להתוכח עם זה שנדבק אליך ומתעקש להוציא לך את העין או לשבור לך את הראש אם העופרת ולאחר מיכן לבקש סליחה .המקום מצויין לדיג בעיקר השמאלי של המים החמים לבוס .ולבולונז עוד יותר טוב .רק חבל שהוא מצומצם למספר קטן של דייגים ואם בכל זאת הגעת לשם לך מוקדם בבוקר ממש עם הנץ החמה לקחת המון לחם לריסוס לסחוט את כל המים מהלחם כדאי שהריסוס יצלול מיד זורקים ריסוס ועל זה את המצוף .ככה בכל זריקה אני מדבר על בוס כמובן לעשות בניות של מטר והמצוף יושב על העופרת הפיתיון בצק רך או מבושל אבל הכי טוב זה גמברי לצערי כניראה שמישהוא לימד את הקחילות לאהוב גמברי גם בצק פיתה הוא מצויין אבל הכי חשוב בכל מכה לזרוק בוכטה ריסוס טוב שצולל מיד על זה את המצוף דעו לכם גם אם המקום מלא קחילה אם אתה לא זורק ריסוס כל מכה אין קחילה אותו הדבר לגבי נמל יפו במקום של הקחילות .וגם היפו המקום מצומצם.ועוד בשביל שיהייה ברור אם אמרתי שאני צריך איזה שיבעים דגים כי יש לי אורחים .אז זה לנסוע לאשדוד ולהביא את השיבעים אבל זאת מלחמה גדולה אם הגעת קצת באיחור ואין מקום בעיקר ביום שישי זאת בעיה וגם בשבת אני מקוה שעזרתי קצת למי שלא מכיר את המקום. בהצלחה ושבוע טוב

סרגוס

New member
דייג שפיצים...

לייזר אני מעוד מעריך את מה שכתבת- באמת הודעה מושקעת! דייג שפיצים- אז ככה, 2/3 מהדייגים שיו שם דגו דייג שפיצים, לכל אחד היה רולר טוב וארוך שעליו שמו מצוף זריקה גדול נראה לי ש40 גרם המצוף בדרך כלל בצבע לבן, מתחת למצוף היה חות טלאי מעוד ארוך כמטר -מטר וחצי ומתחת קרס אני חושב שמספר 12 משהו בסביבה, הם שמו על הקרס תולעת -אבל לא רגילה היא הייתה בלי שערות והיא מעוד דקה. הם זרקו את המצוף הזריקה לאיזה 50 מטר וכל אחד עם התכניקה שלו - יש כאלה שגילגלו בקצב איטי מאוד ויש כאלה שלא גילגלו אלה הזיזו את הפיטיון לצדדים וכך פתאום נתפס השפיץ לבד ואני רוצה להזכיר השפיץ נתפס במרחק של 30-60 מטר מהחוף ואז מתחיל התענוג אתה רואה את המקלות של הרולריסתים מקופלים לחצי כאילו הם דגים מרלנים(דג חרב) והשפיץ גם קופץ אז המחזה מרהיב מעוד. אז שבוע הבאה אני ינסה את השיטה באשדוד, כי בשבת הכבישים ריקים הגענו היום מפ"ת לאשדוד ב35 דקות בקשר לדייג בבוס- אני מציע לדוג שם עם בצק דליל ועם קרסים קטנות לרוב כל מכה סרגוסים ואני רציני יש שם סרגוסים כמו פה ארסים! ראיתי גם שהוציא בורים יפים כמו שאמרתי היה שם בחור רוסי הוא דג את הבורים והסרגוסים כמו בננות וארסים במרכז פשוט מדהים! לגבי כחילות אני לא יודע לא ראיתי מישהו תופש עם כן אני יודע שבאשדוד הדג הזה נפוץ.אז שבוע הבאה אני גם לוקח בוס ובאמת לייזר אתה צודק הריבועים באמת מפחדים במיוחד כשאתה הולך נגד כיוון הזרימה זה באמת יכול לגרום לסחרחורת, גם הספינה הרוסית הטבוע מאוד מרשימה,כפי שזכור לי היא טבעה לפני שנתיים. אבל אני היום מעוד נהנתי מהביקור הזה אני רוצה להגיד שבאשדוד יש דייג! היום למדדי קצת ובשבוע הבאה אני כבר יבוא יותר מוכן. אבא שלי אמר שברגע שהוא ראה שכלם דגים עם מצופי זריקה אז הוא כבר ידע שאכלנו אותה ובאנו לא מוכנים.אבל מה- תמיד לומדים משהו חדש וכמו שאמרתי באשדוד יש דייג , רואים הבדל בין אשדוד למרכז. שבוע טוב ומלא דגים!

ToMeR B2

New member
כן זה הייתי אני

היתי שם ממוקדם תפסתי בורים ,דג חרב קווא קווא איך שלא קוראים לו וארס אלה הדגים שתפסתי לא היה כל כך דייג היה חלש הים היה פלטה ויפה והיו הרבה אנשים כמו שראיתה איך המקום? נקווה לראות אותך שבוע הבא

ToMeR B2

New member
ושחכתי

שחכתי לרשום בהודעה שהתולעים שהתקוונתה אלה היו תולעי גינה הכוונה תולעים שאתה מוציא מהאדמה בחצר.

helpmeplz

New member
תומר, הכוונה שלשולים כן?

לייזר, איפה ביפו תופסים כחילות? ושאלה לתומר/סרגוס, איך שמים את השלשולים על הקרס? חותכים אותם ומשחילים או תוקעים אותם שלמות?

ToMeR B2

New member
אכן שלשולים

תוקעים אותם שלמות אני סמתי שלמות אבל היו לי גם שלשולים ענקייים שנמצאות עמוק באדמה אז חתכתי אותם כי הם ענקיות שמנות משהו כמו הזרת

סרגוס

New member
קצת מידע על השפיצים......

אהלן! קודם כל מעוד התרשמתי מהמקום המקום פשוט מדהים ולא ראיתי עוד מקום כזה במרכז ובצפון כל מה שאתה צריך יש שם כמו מים חמים,ספינה תבועה,מזח,שובר גלים,סלעים בקיצר הכל וכמובן-יש דייג!אז שבוע הבא אני שם! עכשיו מעוד התלהבתי מהשפיצים בעיקר מאחד שתפס איזה 40 ס"מ, אז רציתי קצת פרטים מדויקים - כמו מס´ הקרס ,פיוטיונות השאלה העם הם יתפשו על גמברי וראיתי שתופסים אותם על בצק, מה המשקל המומלץ למצוף (40 ג´ מתאים?)ואיזה צבע(אני מאמין שלבן) והעם רולר מלא עם מקל 3 מטר יתאים? (חוט מס´ 45 -200 מטר על הטוף) תודה מראש

ToMeR B2

New member
אני יגיד לך בערך

אני לא אוהב לדוג אותם בעיקרון אני לא אוהב מצוף כי אין אקשן אין משיכות אז לפי מה שראיתי אנשים שדגים שם כבר כמה שנים טובות אז ככה: קרס קטנה לא יודע את הגדול אבל קטנה אני תפסתי שם עם מ´ס 7 אבל דגים עם יותר קטנה ככה פיתיון מומלץ בחום תולעים שילשולים תחפור בגינה במקום רטוב אתה תימצא כאלה שמים אותם שלמות על הקרס הבן אדם שראיתה עם המכל כחול לבן כזה עם הכובע של הקובואים הזה שהוציא מלא כאלה הוא דג עם תולעים אבל אפשר גם עם בצק מבושל וניראה לי שגם גמברי מצוף אין משקל קבוע צריך משקולת הטלה שתגיע רחוק הצבע לא חשוב היתי ממליץ לך עם הדום כתום כדי שתראה אותו החוט נראה לי עבה מידי המקל יתאים אם אתה מגיע רחוק עם הזריקה וזהו זה מה שאני יכול להגיד . אני מקווה שעזרתי לך. חבל שנגמרו לי הבטריות במצלמה אז אין לי תמונות יש אחת היא מצורפת.

סרגוס

New member
תודה...

בקצרה הבנתי- אני יודע שמתי רואים זה נראה קל ומתי מנסים זה הופך לקשה אבל בכל זאת כל מי שראיתי שדג שם בשיטה הזאת אז הוא תפס כמה חתיכות יפות אז ביום שבת אני נוסע לנסות שם את מזלי עם הבוס ועם הרולר וקצת יותר מוכן מאשר אתמול
נראה לי שבשבת יהיה מזג אויר נוח ומקסים לפחות ככה אני חושב אחרי שראיתי את התחזית של יום חמישי-מעונן חלקית עד בהיר

helpmeplz

New member
אני חושב שאני יבוא גם כן בשבוע הבא,

הכל תלוי במזג האויר, בינתיים זה או יפו או אשדוד

למעלה