היום בבוקר נפטר איתי הלוי...

natalysh

New member
היום בבוקר נפטר איתי הלוי...

מי שזוכר את הסיפור שלו, ומי שמעוניין ללמוד עליו כאן: http://www.ntt.co.il/sites/itay/index.html יצא לי להיות מעודכנת במאבק הקשה שלו בסרטן, חברים מהכיתה שהינם חברים שלו ועוד חברים משותפים, וגם העיתון שאני עורכת התגייס למאבק. ובאיזשהו מקום, זה מרגיש שנכשלנו. ברגעים כאלה אני חושבת - לאן נכנסתי?

uriler

New member
../images/Emo201.gif אני יודע מה זה לאבד מישהו

קרוב... וכמה זה קשה. אבל את צריכה לזכור שבדיוק בשביל זה נכנסת (ורוב האנשים מסביב נכנסים) למערכת הרפואית. כדי להפחית את מספר האנשים שנפטרים לפני זמנם, וכדי להקל על אלו שסובלים (ובמקרה וכן מישהו נפטר, להקל על סבל המשפחות).

morancho1

New member
כל כך עצוב.. וכל כך מרגיז.

נכנסתי לאתר בפעם הראשונה וראיתי את הראיונות של איתי ואשתו הנאמנה.. ראיתי את החתונה שלהם.. זה פשוט כל כך עצוב שאין מילים לתאר את זה. חבל מאוד שהחברה שהייתה אחראית על הניסוי "ראש" לא מצאה בליבה ובמצפונה מקום לממן בכל זאת חלק אפילו סמלי ממון התרופות לאיתי, כשהסתבר שהוא לא חלק מן הניסוי. אני לא חושבת שחברת התרופות אווסטין היא חברה פושטת רגל..במיוחד לאור העלות הגבוהה כל כך! של התרופה, ולכן זה מגוחך שדווקא בחיי אדם שסה"כ שירת את החברה בתור שפן ניסויים, היא חוסכת "גרושים".

in god we trust

New member
מה עם השאר?

ישנם כל כך הרבה טרגדיות בעולם בכלל ובישראל בפרט- כל אחת מהם עולם ומלואו וקצרה היריעה מלהכיל. פתאום כשמדובר על מישהוא שהיה לנו איזהו סוג של קשר איתו -הרגשות גואים. אך בעצם מה הוא שונה מכל כך רבים אחרים שבעולם קצת יותר הומני היה אפשר להציל???? ברוך דיין האמת.

morancho1

New member
הוא לא שונה מאחרים.

וזה בדיוק כל העניין. כשאתה מנסה לתפוס גודל של טרגדיה, מספרים הם לא אלא שמעוררים אצלך תגובה רגשית חזקה, אלא דווקא שמות, סיפורים אישיים, פרצופים. בזכות זה שאתה דואג להתעדכן ולשמוע את אותם אנשים (במקרה הזה ז"ל), אתה מזכיר לעצמך שנכון שבמקרה הזה העציב..יש עוד אלפים כמוהו.. ומהי המשמעות האמיתית של המשפט "קיצוצים בסל תרופות" וכולי. כולנו חכמים כשמדברים במספרים, ויכולים להציג סטטיסטיקות מתוחכמות על סיכויי החלמה יחסית ללא יודעת מה, אך בסופו של דבר, הכל מתנקז בזה שאנחנו "משחקים" פה על חיי אדם. זה כמו להיות בער"ן, ארוע רב נפגעים, ולדעת שיש סוגי פציעה X,Y שלא מנסים אפילו לטפל בגלל אחוזי הצלחה נמוכים. אבל פה מדובר במדינה, לא מדובר במצב שנוצר בחוסר ברירה, ולכן זה יותר מכאיב. "לוותר" על אנשים במצב "דחק" זה קשה, אבל "לוותר" על אנשים, כאשר לממשלה יש כסף לזרוק על תחומים אחרים..אני חושבת שזה פשוט בלתי נתפס.

כל כך עצוב

אנחנו חיים בעולם כל כך לא הוגן... אבל כמו שאורי אמר, זו בדיוק הסיבה שבגללה נכנסת לרפואה, כדי להקל אפילו טיפה על סבל החולים והמשפחות שלהם.

למעלה