היום בדיוק לפני 6 שנים...

snow23231

New member
היום בדיוק לפני 6 שנים...

חיזוי שלגים בישראל - snowil

היום בדיוק לפני 6 שנים - (דצמבר 2013): היה אחד מאירועי המזג האוויר הנדירים ביותר בישראל בחודש דצמבר. ''סופת אלכסה'' שנמשכה 3 ימים והשלג בירושלים נערם עד ל70 ס''מ שיא השיאים לחודש דצמבר, וירושלים הייתה נצורה שהשלג כמעט לא פסק לרגע, היו אלפי בתים בלי חשמל. נזקים רבים. בצפון הארץ היו כמויות השלג היו דומות. האירוע היה חריג (מאז חורף 1991/92 לא התרחשו תופעות בסדר גודל דומה) וגרם לנזקים כבדים לתשתיות. במהלך האירוע נמדדו טמפרטורות נמוכות במיוחד.

בתמונה: שלג כבד בירושלים, דצמבר 2013.

מה שהיה הכי נדיר זה שירושלים קיבלה

שלג עם רוח דרום מערבית. וגם שהחוף הדרומי למרות דרום מערביות. קיבל המון גשם 242 מ''מ באשקלון באותה מערכת .

נתנאל531

Well-known member
לא כזה נדיר, שקע עזה סטנדרטי

לא הפעם הראשונה שבה ירד שלג בעיקר במרכז, ובצפון הרבה פחות, בגלל העדר משקעים (=רוחות מזרחיות יבשתיות שאופייניות לשקעי עזה). בהמשך זה התהפך והמוקד עבר לצפון (שישי-שבת), אבל קודם לכן הדגש היה חזק על המרכז, בגלל שקע עזה.

לא מדבר על הקטע שירד במרכז יותר מצפון אלא על כיון הרוח

שירד שלג בירושלים בחלק הראשון של המערכת עם דרום מערביות די ברורות,אני לא זוכר מתי ירושלים קיבלה שלג עם רוח דרום מערבית.

אם אני לא טועה השבת השחורה אז

הגולן קיבל שלג ים מזרחיות עם זכרונני אינו מטעה. אבל גם לפני כמה שנים היה משו כזה ואז ירד שלג גם עם טמפ' של 3 מעלות. אם אני זוכר

יניב ריז

New member
השלג הכי כבד יורד במזרחיות (חזית חמה פעילה)

בגלל היובש בשכבות הנמוכות, נקודת הטל שלילית מבסיס הענן ועד לקרקע, מה שמונע מהשלג להפשיר.

בנוסף, היובש מסביב לענן, גורם להתקררות של הענן, ומגדיל את הזרמים היורדים ממנו, מה שעוד יותר מאפשר הנמכת רום השלג מרום הקפאון.

הכללה משונה מאוד. אתה יכול לטעון שלטמפרטורה נתונה במפלסים

מסוימים, השלג שירד יהיה כבד יותר. גם זו נראית לי קביעה קצת יומרנית.
בגדול, לחויות באוויר שמגיע אצלנו ממזרח נמוכות בהרבה, כך שבמצב בו יש טמפרטורות נמוכות מאוד מעל החלק המזרחי של אגן הים התיכון, חזית קרה מפותחת משקע שעובר מעל הים, ומה שבא אחרי החזית, יתנו לדעתי שלג כבד בהרבה, משלג שתיתן חזית חמה פעילה עם אותו תמהיל טמפרטורות.

יניב ריז

New member
עבור כל מצב, עדיף יובש בשכבות הנמוכות כדי לקבל שלג

במקרה של חזית קרה, כשאין יובש בשכבות הנמוכות, חלק מהשלג נמס בדרך לקרקע ונהפך לגראופל/גמב"ש.
ובגלל שיש מרווח בין העננים בפעילות הקרה, הקרקע מתקשה לשמור על טמפ' קרה, ולעיתים חלק מהשלג נמס בין מעברי הענן, ואין את רציפות המשקעים כמו שיש בחזית חמה פעילה.

אלון ל 2

New member
האם גם השלג המפתיע שירד בקריית שמונה במוצ"ש

10.1.2015 היה מחזית חמה ??
&nbsp
בנוסף, שמעתי דיווחים מחו"ל על ירידת שלג בטמ'פ של קרוב ל 10 מעלות (לפני כשנה בלאס וגאס).
&nbsp
מהארץ לא שמעתי על טמפ' כאלו אבל זכורים לי דיווחים על שלג בטמפ' של 3, 3.5 ואף 4 מעלות.
&nbsp
לדוגמא:
&nbsp
9.1.15- שלג מרוחות צפוניות בטמפ' של עד 3.3 מעלות.
13.12.2010 - שלג בשכונת בית וגן בירושלים - הטמפ' בסוף הנמיכה עד 0.7+ אבל השלג החל לרדת כאשר הטמפ' היתה גבוהה יחסית.
11.2.05 - לא השבת השחורה אלא יום שישי בבוקר שקדם לזה - בשעות הבוקר ירדו פתיתי שלג בירושלים והטמפ' עמדה על סביב 4 מעלות!!.
&nbsp

Andrew Farah

New member
לא רק ברמה"ג אפילו בנצרת זכור לי יותר מאירוע שלג אחד

עם רוחות מזרחיות בקרקע.

לא היה שקע עזה. השקע ביום חמישי היה מעל

סוריה , לכן השלג התמקד בהרי המרכז.
ועקב התעמקות מחודשת התמקד השקע מול חופי דרום לבנון , קרוב מאוד לצפון , מה שאפשר מעבר רכבת קלאסית דרומה משם . מישור החוף הדרומי מרכזי לכוון הרי שומרון ויהודה.

נתנאל531

Well-known member
מבדיקה בארכיון בטופקארטן - קרוב לשקע חיפה

בהמשך אנסה להפיק מפות ברזולוציה גבוהה יותר. אכן, לא שקע עזה, וגם לא קפריסאי.

למעלה