היום בטביליסי וסופיה: זהב לששון, ארד לאסף חן

guinnart

New member
היום בטביליסי וסופיה: זהב לששון, ארד לאסף חן

אורי ששון לוקח זהב בתחרות בטבליסי.
האמת - זה זהב שהוא היה צריך לקחת לאור רמת המתחרים (ארטם בלושנקו היה המדורג הגבוה).
אסף חן במשקל 81 ק"ג זוכה בארד. בקרב על הארד היה צריך להתמודד עם אירני. על פי הנתונים באתר נראה שהאירני לא התייצב ואסף זכה בארד. יופי של תחרות - השיג יותר מפולק וארשנסקי למשל.
בסופיה ליאור וילדיקן מסיימת במקום 5.

yati6

New member
כמה דברים על היום של אורי - בפנים

נכון, הרמה לא הייתה יותר מדי גבוהה אבל כן היו מתחרים סבירים , בלושנקו והאוקראיני השני לא פראיירים ובטח לא הגיאורגים - ואורי ניצח שלושה כאלה.

בנוסף הוא ניצח בצורה די מרשימה, את הקרב האחרון בכלל עם איפון יפה (שאגב הזכיר קצת את האיפון של אריק בקרב על הארד באתונה).

הקרב של אורי בחצי גמר היה קרב קשה, ואורי הוכיח בו הרבה אופי.
אגב, הקרב הזה הראה את ה"פרצה" הבעייתית בחוקים החדשים של העונשים - אני שמתי לב שהשופטים ממהרים להוציא שידו , בתדירות גבוהה יותר מלפני החוקים החדשים , כי כביכול זה רק "שובר שוויון " . אבל מה קורה שיש שלושה שידו והקהל המקומי צורח ולוחץ על השופט ?? אורי כמעט נפסל !! הייתי בטוח שהוא הולך להיפסל , וחצי דקה לסיום השופטת אף הלכה להתייעצות וכמעט עשתה את זה. כמו כן ראיתי לא מעט מקרים של קרבות שמסתיימים על 3 שידו, כמעט פסילה.

נחזור לאורי - להתמודד מול יריב גיאורגי שנראה מתחרה סביר תחת הלחץ הזה ושיכולים כל רגע לפסול אותך את תגן יותר מדי ותהיה פסיבי - לא פשוט בכלל , כל הכבוד לו.

מעבר לזה הוא הוכיח שוב שהוא מועמד חזק מאוד לריו. אני מקווה שכבר ב-5 טורנירים הבאים הוא יבסס את עצמו ב-30 הראשונים , ואחר כך ימשיך להתקדם.. לדעתי הבחור חומר של טופ 15 לפחות ..

לסיכום - הוא בא כפייבוריט לטורניר (לפחות בעיני ,ואולי גם בעיני עצמו למרות שלא דורג ראשון או שני והטורניר מלא גרוזינים). לנצח 4 קרבות ברצף זה תמיד קשה, ובמיוחד לזכות בזהב שיש עליו לחץ. כל הכבוד לו, רק שימשיך ככה.

yati6

New member
ולגבי השאר

ארשנסקי יכל ללכת רחוק בטורניר , אבל הפסיד שתי שניות לסיום - כבר התייחסתי לזה באחת התגובות.

פולק נראה חד בקרב הראשון אבל הפסיד קרב שני ליפני שבסוף זכה בארד. שניהם בסך הכל נראו בסדר, מקווה שבגרנד סלאם יעשו יותר (ובכל מקרה אין עוררין על הכשרון שלהם).

מוקי הפתיע מאוד לטובה. חשבתי שבסיטואציה מסויימת הוא יכול לקחת מדליה (כהמשך לטורנירים האחרונים הטובים שלו בהם לקח ארד), אבל בטח שלא הייתי מהמר שייקח זהב (קרדיט ל-guinnart!!) . אמנם לא היו יריבים מהדרג הראשון , אבל בהחלט היו כמה לא רעים בכלל וכל הכבוד לו !!

כנ"ל לגבי אסף חן שהפתיע מאוד ואף נראה די טוב בקרבות היום. הלטבי שהוא ניצח יריב יחסית מוכר ולא פראייר בכלל, ובכלל גם במשקל הזה היו חבר'ה לא רעים יחסית.

גם כל האחרים נתנו תחרות טובה - עידו בר ממשיך ליצור רצף של כמה ניצחונות בתחרות וזה יפה מאוד. הוא בגרף התקדמות ורואים את זה. גם שאר הנבחרת נראית בסדר, גם מי שהפסיד בקרב ראשון נראה שבתחרות הבאה אולי יצליח , יש שם פוטנציאל. שמתי לב במיוחד לואדים גושין, שנראה טוב אתמול ויכל לנצח את האזרבייג'ני , ואז היה פוגש איראני ברבע והכל היה נראה אחרת.. מקווה שבתחרות הבאה יגיע יותר רחוק.

לא אפרט לגבי כל אחד באופן פרטני, אבל בסה"כ כל הכבוד להם. גם נבחרת הנשים בגרף עלייה. את האלמוניות הן כבר אוכלות בלי מלח, עכשיו צריך קצת ניצחונות על מדורגות. כל הכבוד לגילי כהן שהצליחה לעשות זאת (ועוד על אלופת אירופה, גם אם היא הייתה ביום בינוני מאוד) ולזכות בארד.

BentzWatchJudo

New member
כתבת כמו גולן פולק ולהזכירך גולן לקח זהב...

מפתיע בגביע העולם בטאלין 2011

yati6

New member
צודק. אבל בכל זאת מסקרן אותי

מה תגיד שבוע הבא..

alonshin

New member
ישראל מקום 2 בטבלת המדליות, לפני יפן...

הפעם בטיבילסי, ובעוד 3 וחצי שנים בריו (או שלא...)

alonshin

New member
אני בניכר ללא אינטרנט זמין קבוע.. אבל עוקב

BentzWatchJudo

New member
התייחסתי לזה ביום ראשון בדף הפייסבוק שלי....

כולל תמונה של טבלת המדליות ונקודת מבט ריאלסטית אבל גם אופטימית:
http://www.facebook.com/photo.php?f...65777975.78560.100002602628245&type=1&theater
אשמח להתייחסות שלך, אלון, וגם של אחרים למה שכתבתי שם.

בנוסף סקרתי מאד בהרחבה את תחריות הג'ודו בסוף השבוע מנקודת המבט הישראלית כולל צילומי מסך של חלק מהאיפונים ועוד ועוד.
אני מקווה להמשיך לסקר גם את התחריות בהמשך החודש.
מוזמנים להצטרף כחברים או מנויים לדף:
http://www.facebook.com/BentzWatchJudo

למעלה