היום בטלוייזיה

• פותח הנושא ordv
  • פורסם בתאריך

ordv

New member
היום בטלוייזיה../images/Emo70.gif

17:30 עם דב אלבוים בנושא זכויות בעלי חיים. הא, ערוץ 2.

m_shy

New member
נדב לוי - אכזבה מרה../images/Emo31.gif

נדב לוי, אורחו של דב אלבוים היום ב"חוצה ישראל", הוא זאולוג. יחד עם אביו (שהוא פילוסוף), חיבר ספר העוסק במודעותם ורגשותיהם של בעלי החיים. שלא יהיו לכם שום ספקות: הספר אינו שולל מודעות או רגשות של בעלי חיים. להיפך. על פי המצטייר בתוכנית הוא אוסף של עדויות המוכיח שלבעלי חיים אכן יש מודעות, ורגשות, ויכולות. ושעולם המדע - קצרה ידו מלהבין את עולמם של בעלי החיים. לא שצריך להיות מדען כדי להבין שבעלי חיים אכן סובלים ומרגישים, אבל ניחא, יש כאלה שצריכים שזה יבוא ממדען בשביל להאמין. אדרבא, מצטיירת תמונה מדהימה של בעלי החיים, הרחוקה שנות אור ואף הפוכה מהתמונה שצייר דקארט, כאילו בעלי החיים הם "מכונות" ותו לא. תמונה של חשיבה, למידה, שיקול דעת, ויכולת ביטויי. באלה המילים משתמש נדב לוי בספרו לגבי עגלי החלב: התעללות, ואין זה אלא מה שאנחנו, חברי הפורום כאן - כבר יודעים. זו התעללות, זו גרימת סבל - לבעלי חיים שאכן מסוגלים לסבול. כל זה טוב ויפה, ולמרות כל זה, איכשהו, כשדב אלבוים שאל אותו שוב ושוב לגבי המסקנות המתחייבות ממצאים אלה - חיוב מתן זכויות לבעלי חיים, התיחסות אליהם לא כאל אובייקטים כי אם אל יצורים חשים, סובלים, בעלי מודעות ורגשות, , נדב לוי ישב שם והצהיר בפה מלא שאין הוא נוקט בכל צעד אופרטיבי המתחייב מהנתונים הללו. הוא לא צמחוני. לא נראה שזה חשוב בעיניו במיוחד קטע הצמחונות. כשנשאל לחוסר העקביות הזה מלמל משהו לגבי זה שמדובר בבעלי חיים מבוייתים (כאילו שביות זה מונע את סבלם של בעלי החיים?!), ואף הצדיק ניסויים בבבעלי חיים משום שלדעתו האנושות מרויחה מזה. כשנשאל מדוע, אם כן, זה בסדר לערוך ניסויים בבעלי חיים אבל לא בסדר בבני אדם, שוב ביטא בורות והתחמקות, ואמר משהו על זה ש"גם ניסויים בבני אדם נעשים", כאילו מדובר בכלל על אותו הדבר. אני פשוט לא מבין את הבן אדם הזה. אין בו שמץ עקביות! איך זה יכול להיות?!

ordv

New member
איזה מזל שפיספסתי את התכנית....

(הייתי אצל הוטרינר...) אחרת הייתי מתעצבנת....

למעלה