היום בין 16:20-18:00

Yanchu

New member
היום בין 16:20-18:00

יש תוכנית על בוב דילן בערוץ ביוגרפיות של יס, אולי יש את זה גם בהוט, אני לא ממש מבין בדברים האלה. בכל מקרה למי שיש יס שיידע...

מועדים נוספים של שידור פה:

פה יום שבת 19/11 Biography 16:20 בוב דילן עם דוקומנטרי Biography 00:40 בוב דילן עם דוקומנטרי יום ראשון 20/11 Biography 08:00 בוב דילן עם דוקומנטרי Biography 20:30 בוב דילן עם דוקומנטרי יום שני 21/11 Biography 12:10 בוב דילן עם דוקומנטרי

Chocoholic

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo45.gif

עשית מצווה... לא הייתי יודע על כך כי אני לא עוקב אחרי לוח השידורים וגם אין לי YES... עכשיו רק צריך להתקשר לחבר שיקליט את זה

טוב אז על הסרט

הסרט הוא הפקה של ערוץ (אמריקאי) ששייך לערוץ ההיסטוריה. כמובן שכדי לספר את הביוגרפיה של בוב צריך הרבה יותר זמן וזאת הבעייה בסרט. רוב הסרט עסק בתחילת שנות ה-60 . הנושא הוא ידוע אבל בכל זאת היה מעניין בעיקר בגלל התמונות וקטעי הוידאו והראיונות -למרות שלא היו יותר מדי. כשהגיעו לשנות ה-70 ומעלה (שלדעתי יותר מעניינות בגלל החיפושים של דילן) ממש ריפרפו על הנושא -והוא הוחמץ בגדול. בסוף היה מעניין ומשונה לראות את דילן מקבל כל מני מדליות. האמת שזה נראה לי קצת מגוחך וגם ההבעה על פניו של בוב. בסוף גם הוזכר אלבום הקמבאק של בוב time out of mind . אבל שוב בריפרוף (לצערי כי הוא האלבום האהוב עליי). בכל מקרה נוכחתי לדעת שכנראה אצל רוב האנשים אחרי שנות ה-60 חשיבותו של דילן היא שולית מבחינת ההישגים המוסיקלים שלו. וכנראה הוא לא רלוונטי .

אני מנוי לחברת הכבלים האחרת

כך שלא יכולתי לצפות בסרט הזה, אבל אני מקווה שגם בה ימצאו לנכון לשדר אותו מתישהו. בוב דילן הוא יוצר שהיו לו כל מיני תקופות מעניינות, האחרונה לפי דעתי הרבה פחות. סרט שיסקור בהרחבה את כל אחת מהתקופות יהיה צריך להיות באמת ארוך, וחבל שאף אחד לא חושב באמת לספר את חייו דרך סידרה כמו האנתולוגיה שהיתה ל"הביטלס". גם אני באופן אישי מעדיף את דילן בתחילת דרכו ולא שאני חלילה חושב שהוא מבייש את נעוריו, גם לא בגלל הקול הנוראי שיש לו היום. היום צפיתי בסרט על חייו של וודי גאטרי (כמעט שלוש שעות של סרט) ובסופו פעם ראשונה שיכולתי לחוש מה חשו כל אלו שהתאכזבו בזה שהוא החליט להפתיע את כולם ולא להמשיך את דרכו. טוב שהיו אמנים אחרים שלפחות הם מצאו לנכון להמשיך את דרכו ואפשר לומר שבמקרה של בילי ברג שמקריין בסרט, אפילו העזו קצת יותר מדילן. מי שקרא את האוטוביוגרפיה של דילן יודע שהוא מספר בשלב מסויים שהוא הכיר את כל השירים שיצאו אחר כך ב-Mermaid Avenue (שירים שוודי גאטרי כתב בסוף דרכו אבל לא זכה להלחין אותם) אחד הדברים שאני תמהה לגביהם למה דילן לא עשה איתם שום דבר. אני בעיקר מתגעגע לדילן שכתב שירים ברמה ספרותית ששווה לחקור אותם, ולא פחות מזה להבין את המסר שבהם. משום מה בשלב מאוחר יותר בקריירה שלו הוא "התפקח" הפסיק להאמין במחאות וירד באיכות הכתיבה שלו. אולי זה כמו שג'ון באעז מספרת בחלק השני של הסרט על דילן (שאגב גם הוא מתייחס לדילן עד לתקופה שהוא החליט להתחדש ולהתחבר לחשמל) בגלל שעד אז הם האמינו שהם יצליחו לשנות את העולם, ולא העלו על דעתם שהעולם יתנגד לשינוי. אחד השירים המוכרים בדור האבות של הפולק הוא "זמנים קשים לא ישובו עוד" (תרגום מילולי שלי) וכידוע הזמנים הקשים שבים ונמצאים בכל דור, רק הדורות מתחלפים. אחרי כל מה שאמרתי על דילן אני מוכרח לומר דברי הרגעה. את דילן אני עדיין אוהב, בעיקר בזכות זה שאני שומר לו חסד נעורים.

depon

New member
מסכים../images/Emo45.gif

בכל אופן,הביוגרפיה טובה מאוד,עשויה טוב,היה כיף לראו. המינוס-אין כמעט קטעי הופעות. חבל שהוידיאו שלי מקולקל..אחרת הייתי מקליט:( מחר ב12 ועשרים בבוקר שידור אחרון... אני מניח שישדרו את זה שוב בעוד כמה שבועות

Yanchu

New member
אני קצת התאכזבתי

לא יודע אם ציפיתי להרבה, אבל הסרט לא עשוי בצורה טובה במיוחד. רוב הסרט מלא רק בתמונות רגילות, קטעי וידיאו (החל מהופעות דרך ראיונות של דילן) נראו רק לעיתים רחוקות. רשימת המרואיינים קצרה מאוד יחסית, למרות שדווקא בראיונות של אנשים אחרים נהנתי יותר. אם אני לא טועה גם ישנן כמה טעויות קטנות בסרט, אולי אם אני אצפה בזה שוב אני אוכל להיזכר בדיוק אלה (הקלטתי את זה ליתר ביטחון
). מי שלא ראה שלא ירגיש פספוס כלשהו, התקופה של שנות ה60 מסוקרת הרבה פחות טוב (מן הסתם) מאשר בNo Direction Home, ושאר התקופות נראו כאילו עשו אותן בחפיפניקיות גמורה, ממש רצו עם השנים, וזה היה חבל. סה"כ היה סרט נחמד, לא העשיר את הידע יותר מדיי אבל היה סביר.. אם יש למישהו הזדמנות לצפות אז שווה- אם לא אז סביר שלא פספסתם משהו שלא תראו במקום אחר.

depon

New member
אגב..נקודת ציון טובה לסרט:ניתוח

הסרט מנסה לנתח חלק מהשירים המוקדמים,בעיקר שירי המחאה זה חלק דיי מעניין שיכול להוסיף מידע לגבי השירים.

Yanchu

New member
למנויי "הארץ"-

לא משהו מעניין במיוחד, אבל סתם קצת מצחיק ומזכיר דיון נושן על דילן והקיבוץ, וכן, גם קשור לביוגרפיה. היום בעמוד 3 בעיתון התפרסמה פרסומת של ערוץ ביוגרפיה, עם תמונה של דילן ועליו כובע טמבל, מאחורה קיבוץ וכיתוב כזה: "בוב דילן רצה להיות קיבוצניק גאה. כשהקיבוץ דחה אותו בגלל שעישן, הוא הרים ידיים ונהיה מוזיקאי". אין טעם לסתור את הטענה, גם הם לא רציניים, אבל זה היה חמוד
- למי שיש מוזמן להתסכל.

Chocoholic

New member
ראיתי את זה

משעשע וחביב, אם כי זו טעות ביוגרפית איומה; לצערי רוב אלה שיתקלו בפרסום הזה גם יאמינו שהאינפורמציה הזו נכונה. יכול להיות שבוב חשב על הקיבוץ עוד בימי נעוריו, בדיוק כמו שחשב על קריירה צבאית ב West Point... אך הוא לא ציין זאת מעולם; כל נושא הקיבוץ עלה (וגם נפל) בתחילת שנות השבעים, כעשור לאחר שביסס את הקריירה המוזיקלית שלו. כנראה שלעולם לא נדע מה חשבו עליו חברי המועצה, קשה לי להאמין שעישון (ולא משנה למה בדיוק הכוונה) היה אחד הגורמים.

סתם אנקדוטה קטנה....

דילן ביקר בקיבוץ עין דור (בעמק יזרעאל) בשנות ה-70 המוקדמות אצל חבר שלו מארה"ב שגר שם. למרות שהוא היה רוב הזמן בחדר של החבר שלו, כמה ותיקים מהקיבוץ (שאז לא היו כ"כ ותיקים...) שכן ראו אותו לא ממש זיהו אותו. אחרי שהוא עזב את הקיבוץ גילו על הביקור כל שאר החברים ונורא כעסו על החבר שלו שלא אמר שבוב דילן בא לקיבוץ... די מצחיק כי אני לא רואה את דילן יושב עם גיטרה ומפוחית על הדשא מול החדר אוכל ומנגן בשבילם

אני שמעתי שבזמנו

אחרי שדילן קיבל את הסירוב מצד הקיבוץ ולדעתי זה לא היה נראה מוזר לראות אותו משתלב בחברה, אם נקח לדוגמא את קיבוץ משמרות. הוא ניסה את כוחו בעיר וגם שם לא מצא את מקומו, אבל אני מניח שזו כבר תוספת של שמועות מכיוון שדילן העדיף את הקיבוץ שבאותה תקופה שכנו בו קרובי משפחתו. אני מוכרח לומר לכם שזה מוזר לי שעם כל הכמות הנכבדה של ספרים שקראתי על דילן עוד לא יצא לי לקרוא ספר שהעניין הזה הועלה בו. כמו כן באותה תקופה, שנות ה-70' הוא היה מיודד עם דני ליטני. גם מהידידות הזו לא יצא שום דבר*, אבל יש אותה כהוכחה (שוב חבל שלא נכתב על זה בשום ספר) למה שדני סיפר לא פעם ואם הוא היה מתארח באחד הפורומים הייתי שמח לשאול אותו למה הוא סירב להזמנתו של דילן להקליט יחד. כל העניין הזה יכול להסביר לדעתי את היחס שהקהל קיבל לא באשמתו בהופעה של דילן ב-87', אבל בואו לא נערב "שמחות" ובמקום זאת בהזדמנות זו אזמין אותכם לקרוא את הסיפור שכתבתי בהשראת זה. * דילן ביקר בארץ ונקלע למסיבה שאני לא יודע אם היא היתה לכבודו, בכל אופן הוא לא הרגיש בה כלכך נעים ודני ליטני (ששיחק באותם ימים במחזמר "איש חסיד היה") שנוכח בה חילץ אותו ממנה. הם שוחחו ביניהם על מוסיקה, כמו שאתם יכולים לשער לעצמכם. כתוצאה מהפגישה הזו כשדילן שב לביתו הוא שלח לדני חבילה של תקליטים. כשההצגה שדני שיחק בה הגיעה בין השאר גם לארה"ב דילן הפתיע אותו בין הקהל ובא לבקר אותו.

עלהמצפה

New member
סיפור הקיבוץ מופיע בכמה ספרים

לגבי החבר מעין-דור, אני יודע בדיוק על מי מדובר. היה בעין-דור צמד נשוי, יונה ודוד, עולים מארה"ב שבינתיים חזרו לשם, שהיו מופיעים בשירים. הבן שלהם אפילו היה חניך שלי בחוג ספורט. . בביוגרפיה של רוברט שלטון, עמוד 413, מוזכר קיבוץ נוה-איתן שבעמק בית-שאן. לפי הספר מדובר על התענינות של דילן בקיבות ב - 1972. לפי הביוגרפיה של קלינטון היילין, עמוד 213, מדובר על קיבוץ גבעת-חיים. בביוגרפיה של בוב ספיץ לא מוזכר קיבוץ אך בעמוד 407 מדובר על שמועות שדילן תכנן עלייה לישראל בערך באותה תקופה. קיבוץ גבעת-חיים מוזכר גם בספר stolen moments של היילין בעמוד 127 ושם מדובר על חודש מאי 1971. ללא קשר, מצאתי שם בסמוך כי דילן השתמש בשם כיסוי ב - 1972 בהקלטה עם חבר. השם שבחר היה רוברט מילקווד תומאס. מילקווד הוא כמובן שם העיירה הדמיונית שיצר דילן תומאס הוולשי ביצירתו בת האלמוות Under Milkwood מחזה לקולות שהועלה בשנות הששים והשבעים בארץ בתרגומו של אריה אהרוני ובבימוי של גיורא מנור המנוח על-ידי "בימת הקיבוץ" עם השחקנים: אורנה ספיר, שלמה חבר, פיני קורן, רפי צור, עמליה חבצלת ורחל אהרוני. קיבוץ גבעת חיים מוזכר גם אצל מיכאל גרוס בעמוד 100 ואפילו מופיע שמה של אחראית המתנדבים בקיבוץ שדחתה אותו כביכול. השם הוא פדות.

אני מניח שבעתיד

כשיהיה אפשר לבצע חיפוש בספרים ע"י מנוע חיפוש זה יהיה יותר קל למצוא נקודות כאלו, בינתיים אני מודה לך מאוד על התוספות הללו. אני מוכרח לומר שלמרות שזכרתי משהו עם קיבוץ גבעת-חיים הפתעת אותי, וזה כייף לגלות שיש עוד כמה דברים שהספקתי לשכוח ו / או לא ידעתי עליהם. בכל אופן אשמח אם תמצא לנכון להמשיך להיות איתנו ולשתף אותנו בידיעותיך.

עלהמצפה

New member
אני מציץ כאן כמעט כל יום

אבל נוכח הידענות המופלגת שלכם אין לי הרבה מה לתרום. כאשר יש נושא בו אני מרגיש שיש לי מה להוסיף אני עושה זאת בשמחה. אגב, נזכרתי בשם משפחתם של הצמד יונה ודוד - ילין. אני זוכר הופעה שלהם והיא הייתה מרשימה מאד. משום מה אני זוכר את השיר "בתוך שלולית המים" שיונה שרה בעברית במבטא אמריקאי כבד. ובנושא רוברט מילקווד תומאס, נראה לי בוב דילן סיגל לעצמו לא רק את השם דילן אלא גם משהו מסגנון כתיבתו של דילן תומאס. יש בטוי באנגלית as busy as a bee אצל דילן תומאס במילקווד זה עולה דרגה אחת למעלה: The morning is busy as bees משהו מהניצוצות דבק בבוב דילן: the breeze will cease to be breathing

Chocoholic

New member
ובכ"ז הוא ממשיך להכחיש

שאת שמו הוא החליף בגלל דילן תומאס. לפעמים הוא מודה בחצי פה שיש איזה קשר... בקשר לזוג ילין - השם מוכר לי, כנראה מרשימת האמנים שמופיעים בפסטיבל סולם יעקב בכל מאי בכנרת. ידוע לך משהו על זה?

למעלה