היום בכרמל

יורם חן

New member
היום בכרמל../images/Emo26.gif

בין השאר רצינו לבדוק את הסינגל המכונה השחור מהר טללים והגענו אליו לאחר יציאה מבית אורן דרך האדום שחוצה את נחל כלח ומטפס לאוניברסיטה. החלק הראשון של הסינגל כמתואר בדיווח של יואב, נחמד מאוד ומומלץ. בהמשך חשבנו לנסות לרדת איתו עד לטירת הכרמל אולם ההמשך לא רכיב ומרגע שניכנסנו לואדי הלכנו קצת ברגל וחזרנו למעלה. טיפסנו בשביל אל חניון טללים ומשם בכביש מקסים בתוך שמורת החי בר (לאופניים או הולכי רגל בלבד) עלינו עד לאנטנה ומשם לצומת דמון. גדי שפוצץ את הבולם שלו בקפיצה חתך להביא את האוטו ושי ואני ירדנו את הסינגל של נחל אלון ולמטה ימינה בירוק ואח"כ באדום עד לחניון האגם- פשוט סינגל מקסים !! פעם אחרונה שרכבתי את הקטע הזה של האדום שנישפך מעין אלון לחניון האגם היה לפני 4 שנים בדיוק- אחלה מסלול
. ניראה כאילו סיבוב עמוס יחסית לאמצע השבוע, אבל שווה כל רגע.

aFish

New member
יורם - איך הכי נוח לסמן את הצהוב

על המפה מהטורבו שלך? עם איזה תוכנה אתה עושה את זה ואיך לא רועדת לך היד?

רֶשֶף

New member
פישקל'ה, תטרנספר את עצמך לאוֹזִי

לא רק שהוא נותן את המסלול בקו חטוב ועסיסי, לא רק שהוא לא מתחרפן כמו טורבו כשאתה מנסה להוריד מסלול מה-GPS, הוא גם מאפשר לך לבחור צבע ועובי לקו. אמריקה! לפרטים, פנה לחבר טל נ. או לח"מ. סיסמתנו היא "איכות ושירות מעל לכל". תודה ויום טוב.

aFish

New member
איך אתה מסמן מסלול באוזי?

בלי הGPS. דווקא שם היה לי בעיה לסמן אותו (ידנית אני מתכוון)

רֶשֶף

New member
אני לא

אני מוצא שאין מתחרה לטורבו במהירות ופשטות יצירת Routes. (יש לו לא מעט חסרונות אחרים שלא זה המקום לפרטם). אבל בכיוון ההפוך - מסלולים שהוקלטו בפועל ב-GPS ואני רוצה לראות "איפה היינו ומה עשינו", אני עושה Screen Capture לקטע המפה הרלוונטי בטורבו, מעלה אותו לאוזי, עושה בחצי דקה קליברציה לפי 4 נקודות "חיבור צירים" (xxx000, 1xxx000) וטוען לוג מה-GPS. ברוב המקרים הקליברציה סבירה. אם אני רואה סטיה קלה של הנתיב מהשבילים, אני מפצה בכמה מטרים לכאן או לכאן (שזה ממילא הסטיה הצפויה של ה-GPS). תבוא, נעשה לך תצוגת תכלית.

xrafix

New member
רק לידיעה: הורדת טראק לטורבו - אפשר

קיימת תוכנה שמאפשרת הורדת הלוג (טראק) לקובץ טקסט ואח"כ העלאת הנקודות לטורבו. תבדוק בקישור: http://users.actcom.co.il/~kobis

aFish

New member
למה אתה לא משתמש בקליברציה

שעשה כבר ידידנו וטוען ישירות לאוזי? למפות שכבר נמצאות שם?

JacobLevin

New member
הכנסת המפות לאוזי

אין צורך לבצע "screen capture". כל המפות נמצאות בתיקיה על הדיסק, חפש את התיקיה. המפות הן בקיבצי BMP כאשר כל מפה נקראת clixxyy. xxyy הן הקורדינטה הצפון מערבית של המפה ללא ספרת הק"מ הבודד (כל מפה היא ריבוע של 10X10 ק"מ). לדוגמא - cli1213.bmp הינה המפה שהקורדינטה הצפון מערבית שלה היא מזרח 120000 צפון 1130000. כל השאר אתה יודע.

JacobLevin

New member
כאשר נופל על יותר ממפה אחת

בשלב ראשון כמובן שיש לאפס את כל המפות ב-ozi. לאחר מכן יש אפשרות ב- ozi לשמור את המפה כקובץ bmp כולל את המסלול שעליה, ואם אתה מעקש לקבל הכל במפה אחת מחוברת, חבר את המפות השמורות בעזרת תוכנה גרפית פוטושופ פיינטשופ וכדומה.

רֶשֶף

New member
אז כבר נראה לי הרבה יותר "זול"

לבצע Screen Capture בדיוק של הקטע שאני רוצה. (וזה עוד לפני ששאלתי "מה קורה אם המסלול נופל על הפינות של 4 ריבועים כאלו"
) את השאר, אנחנו כבר יודעים לעשות לבד. לחילופין, אפשר לעבוד פעם אחת, כמו "ידידנו", לאחד את כל הריבועים ל"מפת שולחן" אחת גדולה, כמו בטורבו וחולוס-אל-סיפור).

JacobLevin

New member
זול זה יקר

אם אתה מכייל כל פעם רק את הקטע שאתה צריך הוא ישרת אותך רק לרכיבה אחת, אם תכייל את המפה כמו שהיא, תצבור בנק מפות שישרת אותך לפעמים הבאות. נקודות אלה הן היתרון הגדול של טורבו אין צורך לכייל וכל הארץ לכאורה מפה אחת גדולה (למרות שמצורפת מהרבה מפות קטנות).

יורם חן

New member
אריה כנס ../images/Emo26.gif

יש אפשרות לעשות זאת מהטורבו, אתה מכניס נקודות והוא כבר מותח את הקו. האופציה נימצאת בכפתור מסלול. אני עצמי לא משתמש באופציה של הטורבו אלא פשוט עובד עם תוכנה פשוטה כגון- צייר או עם פוטושופ בדברים מסובכים יותר כשצריך שכבות או קו שקוף- אבל זה רק כשאני עורך כתבה למגזין. בצייר אתה יכול לבחור עובי קו. לגבי היד הרועדת,
עולם אחר מאז שהפסקתי לשתות....

aFish

New member
באמת תמיד היתה לי התלבטות

בין הרצון להפסיק את הרעידות בידים לבין היכולת לא להרגיש את הכאבים בעליות...מה חשבת שיש לי בשקית על הגב? מים?

למעלה