היום במבוא חמה

חגי

New member
היום במבוא חמה

יצאתי כשעה אחרי שירון כבר עשה את שלו להשנה (ונחת למטה בסוף) ובהתחלה נראיתי יורד בביטחה למטה.הרוח היתה דר מערבית חלשה (כ - 7 קמש) אחרי 2 דקות מדאיגות תפסתי משהוא ואיתו עליתי יפה מעל העמדה ובהמשך לא חסרו טרמיקות עד מעל 1000 מטר שם נהיה קצת לא נעים מבחינת יציבות טיסה. אחרי המריא הבחור ששכחתי את שמו וגיא מהעמדה כיוון אותו בטרמיקות והבחור לאט לאט תפס ביטחון וגובה והתחיל לככב. ראובן הצטרף ובשלב מסויים עלינו יחד ל 1080 שם שוב עזבתי וראובן המשיך ל 1300 (לי זה נראה 1600). אחרי נחיתה של שלושתינו חזרנו לעמדה לעזור לצעירים ופה הופתעתי לגלות שלמרות שהרוח החזקה יחסית (לפחות 30 במשבים)- החברה פשוט לא מתרוממים אחרי המראה כיוון שהגלשנים שלהם גרוטאות. ליבי ליבי עם אלון שלמרות תנאי הפיצוץ נחת למטה בסוף. האחרים העדיפו טיסות קצרות של כחצי שעה ונחתו. לא זוכר את שם הטייס אבל נדמה לי שהגלשן האוסטרלי (FUN) צריך לעבוד על טכניקת הנחיתה - ראשית לצאת מהרתמה מוקדם לעבור לעמידה כך ימנע ממצב של נחיתה חצי בשכיבה שבסופו הגלשן עושה מה שבא לו. ניר גולן שהמריא בין הקבוצה הראשונה לקבוצת המתחילים שהמריאה כשהרוח התחזקה דיווח על טרמיקה של פלוס 6 ואכן הבחור נראה נשאב במהירות משמאל לעמדה. לסיכום - מבוא חמה - לא מה שחשבתם. יום עם פוטנציאל לטסק מעניין של מבוא חמה - גונן - מבוא חמה.

תמנה פנורמית

תודות ליזמות לרוח ההתנדבות ולפועל כל מי שטרח:יובל, אלון (ומשפחתו)שישב שעות ועשה ציפסים ופיטות ובישולים, ןלמי שמינגל והביא הרשת צל, אינני יודע בדיוק מי עשה מה אבל היה נהדר וכיף לראות את החדשים ואת הפוטנציאלים ובכלל את הנוכחות הרבה. והחידוש הפעם יותר מתמיד היה מורגש בנוכחות הנשים והילדים שהופכים את הארוע לפחות חד גוני (פחות דיבורים על טרמיקות וביצועי גלשנים) ויותר צבעוני (בלונדיני למשל.....:)). כל הכבוד מי שלא בא הפסיד אה ותודה רבה אישית לנפטלי שהביא את הגלשן שלי לתבור ולצדר שהחזיר אותו ממבוא חמה ואחרונה חביבה לחן רעיתי שהצטרפה אלי עם הילדים ולוקחת את זה תמיד בסבבה ומציבה רף לאמהות לעתיד
.

נפתלי, נפתלי...נימי אתה משתפר. רק 2 שגיאות.

עוד מעט ואתה הופך את חגי ואותי למובטלים. חבל שלא באתי. אבל כאמור הייתי בחו"ל.

ג ל נ ט י

New member
עקיצה קטלנית

מה זה ירון, איך הבירכיים שלך לא נדפקות מהזווית הזו? נראה לי שזה גם קצת דופק לך את הגליידים. מאד נהניתי לראות את האווירובטיקה שלך, אבל עזוב אותך בן אדם... אנחנו אוהבים אותך ולא רוצים שתהפוך לסיפורים עגומים מסביב למדורה בכל ערב במבוא חמה, חראם.

SENTINEL 1

New member
בשליחות קטלנית../images/Emo140.gif

מבין אותך, ואת הבהלה מהמעבר.... בהחלט נסחפתי "קצת" (מזג האוויר ביחד עם הח'ברה שכנע אותי) ועם הנבהלים הסליחה (ולמרות שהגעתי בדיוק איך שתכננתי-במחשבה שניה ואולי בכלל לכל הסופ"ש בהתאם למצב רוחי, הייתי צריך להמשיך בסידורי). מצב הרגליים שניראה מוזל בתמונה נובע מכך שאני עם רגליים רפויות, ללא לחץ על הבהונות-אנסה לשים דגש באמת בגליידים לשיפור הצורה האווירודינמית.

amitceder

New member
ירון, אתה תלוי קצת גבוה

לפי התמונה אתה יכול להוסיף לתליה עוד איזה 5-7 ס"מ לפחות.

Hawk17

New member
וידוי מוזר...

מסתבר, לפחות לי, שאם טסים מספיק זמן- והכוונה לזמן טיסה אחת- הטיסה נכנסת לך לעורקים... כמו סם משכר וממכר. בחיי... אני יושב פה וכותב את ההודעה הזאת בפורום,בשעה קטנה זו, כשאני עדיין מרגיש בכל הגוף שלי את הטיסה... את טלטלות הטיסה.. את טיפוסי הטיפוסים ואת השקיעות השונות... רק נדמה לי בגוף שאני עדיין עולה ונסחף... מסתובב ודואה.. עדיין מרגיש את פעילות האוויר, או את הכנף שעלתה לי פתאום..מוזר. זה הולך להיות מאוד לא צנוע, אבל טסתי כמעט שעתיים וחצי באוויר... כנראה שהתחושה הזאת נאחזת בך לכל היום כאשר אתה חוצה את השעה השניה... ממש לא ברור לי.. היה שווה את ההשקעה.. אפילו שבשעות שטסתי זה כבר היה על הבריזה בעיקר ועל רצועת העילוי של אחה"צ שנמצאת הרבה מערבית לעמדה ואיננה תוצאה הרוח אלא של אפקט אחר . טרמיקות היו בהחלט. אבל לא היה קל לתפסן. לא עברתי את ה-225. תרומה קטנה לסיום: מבוא חמה היא בית ספר ממש. אחרי שעברה השעה הראשונה והסתמית נכנסה השעה השניה שאותה ניצלתי היטב ללימוד עצמי. עולה מעלה ברצועת העילוי שהזכרתי לעיל ומשם יוצא לסיבובים שלמים או לפניות שונות ובוחן כל הזמן אותי ואת הגלשן. לומד לאט לאט לפנות יותר ברגש ולאבד פחות גובה בפניה. מפתח טיפה תחושה. בסוף בסוף גם נסיונות ליישום זהיר ב"פסאודו טרמיקות" , שאחת מהן באמת הייתה טרמיקה, שלקחה אותי לנחיתה.... מפתח קמעה הרגשה. ככה רק את תחילת תחילתה של ההתחלה ,ממה שיש לי ללמוד.... ממליץ בחום. לומד לעוף. עומר.

למעלה