היום במדור "בכדור אחר" במעריב:

נסתרים

New member
היום במדור "בכדור אחר" במעריב:

היום בעתון מעריב: הקריקט והקראטה חזק בתמונה לאולימפיאדת 2020, סקי המים והסקווש ייאבקו קשה, הטקוואנדו מתנדנד, הבייסבול רוצה ולא רוצה. המדור "בכדור אחר" מוקדש למשחקי אילת - הענפים הלא אולימפיים - בסוף השבוע באילת * מעקב מעריב הושלם: האצן האמריקאי דונלד סנפורד קיבל אזרחות ומצטרף לנבחרת השליחים 4X400 מטר

* דעה: להציל את הסייפות והסייפים הכשרוניים מהעסקנים
*המלצה: משחקי אילת
* ספורטאית השבוע: שחר אגם - אלופת ישראל בהחלקה אמנותית בגלגיליות
* מדליות לנטע ריבקין בהתעמלות, אלונה קומרוב, אביטל מריניוק ויובל פרייליך בסיוף
עוד בעתון: לקראת כדורעף נשים הערב, האצן סנפורד מקבל אישור לייצג את ישראל, דרבי כדוריד הנשים של פתח תקוה שייך להפועל ועוד

מלכתחילה היה ברור שהטאקוונדו במצב הכי קשה

ברור שהוא בעל הסיכויים הכי גבוהים לרדת ברגע שיכניסו ענף חדש, קל וחומר ענף בתחום אמנויות הקרב

כי משהו חייב לרדת בשביל שמשהו חדש יכנס

אני לא רואה שמוציאים אף אחד מהענפים האחרים נכון לעכשיו אחרי שהוציאו כבר את הבייסבול והסופטבול
רובם קיימים כבר עשרות שנים והאחרים נורא אטרקטיביים

guinnart

New member
בקראטה ובסקי מים אנחנו חזקים, נכון?

מהמעט שיוצא לי לשמוע אלו מקצועות שישראלים זוכים בהם במדליות באליפויות אירופה ועולם.

השאלה מדוע דווקא טקוואנדו?

דומני שבייסבול שוחק יותר למשל ריתמיקה סובייטית(בייסבול הוכנס ב 1984 כמו הריתמיקה לללוס אנג'לס) שהיא לטוב ולרע לא יותר ספורט מאשר קפוארה.

אני רק יכול לשער שיש כאן בעיקר עדות לעוצמה פוליטית ובעיקר ניגוח פוליטי.

המאבק במזרח, שבו הסינים מעוניינים להחליש את דרום קוריאה (שזהו ענף בית שלה).

אני במקרה כרגע פותח את הכתבה של ניר שועל

ממעריב (נסתרים פה בפורום) שעושה רושם שגם קורא בפורום.

ראו את כתבתו המתחילה בציטוט "מה פחות ריקודים סלוניים , לעומת שחיה צורנית"
ומאמר הדעה שלו על עסקנים הדוקרים את ספורטאי הסיוף.

מומלץ.

ההכנסה של הקריקט היא כוונה להכניס את הודו

לשוק האולימפי, על מילארד תושביה.

אני גם מסכים שרכיבת סוסים היא לא יותר ספורט אולימפי מאשר נהיגת מירוץ רכבים.

לדעתי אפילו פחות, משום שהמשתנה האנושי בעל משקל גבוה יותר ברכב- מכונה, מאשר במקרה של ביצועי סוס רוכב.

apy ape

New member
בסופו של דבר הענפים האלה

התעמלות אומנותית ,שחייה צורנית, טרמפולינה וקפיצות למים הם מאוד אסטתיים ופופולארים ומושכים קהל רב ומשודרים הרבה יותר ברחבי העולם מאשר ענפי ספורט "אמיתיים" או "ותיקים" כמו האבקות, איגרוף, סייף ושייט. אני חושב שגם אתה תעדיף לצפות בהתעמלות אומנותית מאשר קרב חמש. מהסיבה הזאת לא יוציאו אותם.

אני מסכים לגבי קפיצות למים.

סלסה , קפוארה למשל ימשכו יותר קהל וגם אפשר לשלב באותה מידה לשלב תחרות ריקודים אירוטיים על עמוד, שימשכו עוד יותר קהל..הריתמיקה איננה אהודה אלא רק כמעט בתוך קהילות בתר-סובייטיות ברחבי העולם.

כאן נכנס האלמנט הפוליטי, וכוחן של רוסיה קודם לכל, שכולה להטיל וטו על סנקציות אסד, יכולה להטיל וטו על הכוונה להוציא ענף ריקוד סובייטי זה.
אישית אני נהנה לראות נשים מעל גיל 18 ולא כאלה שנראות נערות קטנות. אבל זו העדפה אישית שלי.

ותיקון חוזר: אני חוזר ריתמיקה, איננה התעמולות אומנותית כפי שמטעים את הציבור לחשוב עיתונאים בישראל שחוזרים על על כך.
התעמלומנות אומנותית, היא התעמלות מכשירים.

http://www.scoop.it/t/gymnastics-israel

nitsansh

New member
בייסבול הוכנס לאולימפיאדה כענף רשמי ב-1992

לפני זה הוא היה כמה פעמים ענף ראווה.
ריתמיקה זה תת-ענף של התעמלות שזה הענף בעל הרייטינג מס' 1, לכן אין מצב שיפגעו בו...

למיטב ידיעתי הענפים האחרים שהזכרת לא עומדים בתנאי הסף לקבלה למשחקים האולימפיים.

כוונתך היא שהתעמלות אמנותית (מכשירים)

הא ענף בעל רייטינג ( אני כלל לא בטוח שמס' 1 כפי שאתה טוען).
ריתמיקה ליתר דיוק איננה תת ענף של התעמלות מכשירים, אלא ענף אחר של התעמלות של השם הגנרי "התעמלות"
באותה מידה אפשר להכניס התעמלות אירובית Aerobics Gymnastic, התעמלות אקרובטית Aerobics Gymnastic או להחליט שקפוארה היא שילוב של אומנות לחימה עם התעמלות ולכנות אותם "תת ענף".

לדעתי זה גם יהיה יותר מעניין.(לא שאני חושב שזה צריך להעשות)

באותה מידה התקשורת הישראלית והעסקנים יעברו לכנות את זה "התעמלות אמנותית".

מבחינה לוגית גם אם היה זה תת-ענף, אין שום קשר, כמו שהכניסו את המקצוע לצרכים פוליטיים מסוימים ב 1984 (כדי לרכך ת החרם הסובייטי על אולימפידת לוס אנג'לס) כך אפשר להוציא אותו ומעמד התעמלות האומנותית(מכשירים) לא היה נפגע.

הזכרת את המושג "סף קבלה", זה מושג בר שינוי ואלסטי.

nitsansh

New member
תיאורטית הכל ניתן לשינוי, מעשית זה לא כך...

התעמלות זה אחד הענפים החזקים בתנועה האולימפית, ועם החזקים לא מתעסקים... יותר סביר שיגדילו את מספר התחרויות בהתעמלות מאשר שיקטינו...
גם בלי להוסיף תת-ענפים חדשים, יש מקצועות בריתמיקה וטרמפולינה שלא נכללים בתוכנית האולימפית, וכדי לצרף אותם צריך ש-15 האנשים שיושבים בועד הפועל (EXECUTIVE BOARD) של הוועד האולימפי יחליטו... זה יותר פשוט מאשר החלטה על צירוף ענף חדש שדורשת החלטה של מליאת הוועד האולימפי, ומכיוון שיש מספר מקסימלי של ענפים אז צריך להוציא כדי שיהיה מקום להכניס...

התעמלות אמנותית (מכשירים ) הוא ענף חזק יחסית

ריתמיקה היא ענף חלש מבחינת רייטינג.

אין שום גרירה הכרחית בין השניים למרות השימוש בשם הגנרי "התעמלות". שניהם דברים נפרדים

מי שצופה בריתמיקה אם בכלל(במספרים גדולים( בבית הם בעיקר יוצאי התרבות הסובייטית.
יש כמובן הרבה יוצאי תרבות סובייטית שמתעבים את זה.

לגבי הכנסת ענפים חדשים: כאמור שניים יכנסו בוודאות ב2016 , וסקי מים( עם כבלים..) סקוואש / קראטה בדרך.

nitsansh

New member
הם שייכים לאותה פדרציה

הפדרציה הבינלאומית להתעמלות (FIG) כוללת התעמלות אמנותית (מכשירים), התעמלות ריתמית, טרמפולינה, אקרובטיקה, התעמלות אירובית, ונדמה לי שעוד משהו... זו פדרציה חזקה והיא לא תיתן שיקצצו ממנה תחרויות אולימפיות...
אני אגלה לך משהו שאולי לא ידעת... טרמפולינה היה ענף נפרד עם פדרציה נפרדת, וכדי שהוא ייכנס לתוכנית האולימפית הכריחו אותו להצטרף לפדרציה להתעמלות... דבר דומה קרה עם סנובורדינג ופדרציית הסקי, ונדמה לי שגם כדורעף חופים וכדורעף... ברגע שהם הפכו להיות חלק מענף קיים לא "ספרו" אותם בתור ענף חדש, ומספר הענפים לא גדל...

לאחר צירוף ראגבי וגולף ב-2016 יהיה מספר הענפים לפי הספירה הרשמית 28, ולפי החלטות הוועד האולימפי לא ניתן להגדיל את התוכנית מעבר לזה. ההחלטה על הענפים ב-2020 תהיה בשנה הבאה (2013) וכדי לפנות מקום לענפים חדשים צריך יהיה להוציא ענפים קיימים.

באותה מידה אפשר להכניס את הכדוריד לתוך פדרצ'

הכדורגל, את הטניס שולן לתוך הטניס, את הקליעה וחץ הקשת לאחד, את רכיבת הסוסים עם השיט (רוכבים על כלי תנועה..). ועוד כהנה וכהנה אולימפי-בלוף.

מה שאנחנו רואים כאן, שבניגוד לקלישאות בוועד האולימפי הבינלאומי עוד יכולים ללמד את עסקני ישראל איך תופרים קומבינות.

לא שזה חדש, גם ברמה המעשית, האשמות שחיתות חמורות - לגבי הוועד האולימפי הבינלאומי הוכחו.
ככה זה כשגופים לא עסקיים מתנהלים באופן אוטונומי ללא בקרה.

למשל פה:

http://www.speakout.com/activism/issue_briefs/1381b-1.html

nitsansh

New member
זה באמת לא חדש... המקור שהבאת הוא מ-2001

כשהנשיא היה חואן אנטוניו סמרנש...

הסיכוי שענפים אולימפיים קיימים יתאחדו הוא קלוש... זה לא כמו ענף שרוצה להתקבל לאולימפיאדה ומוכן לקבל כמעט כל תנאי...
אבל בפוליטיקה כמעט הכל אפשרי...

מה שמיוחד בוועד האולימפי הבי"ל הוא שזה גוף שבוחר את עצמו... זה לא שונה בהרבה מנפוטיזם... הגוף הזה קובע בעצמו את החוקים ומחייב את כל הגופים הנלווים אליו לקיים אותם...
ה-IOC הוא גוף עצמאי מבחינה משפטית וכספית, ואין עליו שום פיקוח... זה לא מקרה שה-IOC וחלק מפדרציות הספורט הבי"ל בחרו למקם את משרדיהם בשוייץ...

כפי שאמרת בעצמך. גוף שפועל בשיטה נפוטיסטית

ואין עליו פיקוח דמוקרטי, יקרוס לתוך שחיתות כלכלית ושחיתות ערכית של החלטות עקומות, מעוותות שמתחילות קודם כל באינטרס העליון: להנציח את הגילדה שעומדת בראשו.
לא טובת הספורט, העולמי - שמשמשת מס שפתיים, אלא הנצחת העוצמה של הבלתי נבחרים.
,

למעלה