היום, במוסף הספורט של "ידיעות"..

python 4

New member
היום, במוסף הספורט של "ידיעות"..

טוב, אני לא כל כך קורא מוספי ספורט, רק כשאני קולט שם כותרות בסגנון "הדייגים מסקנדינביה יקבעו את גורלה של נבחרת ישראל". משום מה תמיד יוצא שהתקוות שלנו בכדורגל מתנקזות לאזור הנורדי של אירופה - קודם מאלמו ועכשיו איי פארו. בכל אופן, במוסף הספורט יש כתבה כפולת-עמודים על איי פארו, על האיים והחיים שם וקצת גם על ההיסטוריה והכדורגל שלהם - זה בהחלט מעניין. מכיוון וכולם אמורים לנצח את איי פארו, נאחל בהצלחה לנבחרת ישראל שתוציא משם את 6 הנקודות שלה..

forglemmigej

New member
אתה יכול לסרוק אולי?

מענין אותי מה הם אומרים על הפרואייז. סה"כ ממה שידוע לי הם כמו הגרינלנדים שרוצים הגדרה עצמית ,יש להם שפה משלהם ,המנון ודגל ואפילו תכנית לימודים נפרדת ומושב בפרלמנט. הממשל הדני אומר להם בפרוש שאין שום בעיה להתנתקות (
) אבל אז אין מצב גם לקבל תקציבים וזה מה שאולי מרתיע אותם קצת. אחרי הכל הם כולה 50000 תושבים וזה ברור להם שאי אפשר לתפקד כמדינה בסדר גודל כזה..

python 4

New member
לסרוק אני לא יכול,

בגלל זכויות יוצרים. אבל בגדול מה שרשום שם על איי פארו זה שהיא היתה שייכת לנורבגיה, עד ל- 1849 אז צורפה לדנמרק. בקשתם לעצמאות ב- 1948 לא התקבלה, אך הם קיבלו אוטונומיה במסגרתה דנמרק דואגת לענייני ביטוח, בנקאות, בטחון, ויחסי החוץ והמשפט, ומתקצבת אותם בסכום של 200 מליון דולר בשנה. חוץ מזה, יש להם אחלה קבוצת כדורגל, אבל ישראל אמורה להוציא ממנה 6 נקודות (וכמו שאנחנו מכירים את נבחרת ישראל, הם יאבקו כדי להוציא 2).

למעלה