היום במרחשת

היום במרחשת

טוב אז לא בדיוק במרחשת
קדרת חרס מלאה ב-
שכבת תמרים חתוכים דקדק , בצל מטוגן קוביות סלק מוקפצות
מעל זה לוביה ואזוקי ששרו במים
מעל עדשים שחורים ואורז מלא עגול
מעל קוביות תפוחי אדמה ובטטה עם קליפה מוקפצים עם תבלינים צהובים
מעל זה פרוסות דלורית לכדי כיסוי פני השטח.
תיבול- מוסקט מגורר על זסטר, ג'ינג'ר טרי על זסטר, קינמון, כמון, מלח, מעל כל שכבה תערובת התבלינים, הצהובים מתפוחי האדמה גם עשו את שלהם. מילאתי במים עד גובה הדלעת לא מעל. זלפתי סילן , כיסיתי ולתנור. אחרי שעתיים פתחתי והוספתי מים ויצאתי לפייסל.
שעתיים אחר כך הוצאתי.
בני הבית אכלו בתאבון רב כולל קורנבורית הבית
 

ladybug6

New member
נשמע מנחם וביתי

אני השבוע בענייני מרק ירקות ואטריות קטנות ודקיקות. גם גרגרי חומוס במרק. אני ופיצית חולקות קערית מרק בכל יום, ומי צריך יותר מזה?
מחר נצטרך לחשוב על משהו אחר, משימה מאתגרת כשהיא עם חום ואני לבד, אבל נראה מה יהיה
יש לי פטריות טריות שיהפכו לשווארמה בשלב כלשהו של השבוע, וזוקיני ירוקים יפים שכנראה ייצלו בתנור עם מלח ושמן זית. מתכננת גם להכין צנצנת חדשה של ממרח פסטו וצנצנת נוספת של גבינת שמנת סויה ביתית. יש פרחי כרובית קפואים שאני זוממת לצפות בפירורי לחם ולאפות אבל נראה מתי נספיק את כל זה. בינתיים אני די פסימית
 

Dr T noki

New member
נשמע מעולה, סוג של חמין משודרג מקורי במיוחד

תמר מג׳הול?

אני מתלבטת מה להכין. פינקתי את עצמי בשתי מחבתות נון סטיק חדשות, ווק בינוני חדש אחרי שהקודם מיצה את עצמו, ושיא החידוש - סיר לחץ.
תוהה איך לחנוך את הנ״ל.
כבר השריתי חומוס וקטניות שונות...
 
את שואלת אותי???פחחח

בכל מקרה במחבת כזה מתבקש פנקייק או בלינצ'ס דק למלא בהפתעות
בסיר לחץ חומוס כמובן ואחר כך להכין ממנו חומוס אסלי בבית
בווק מקפיצים מה שרוצים למלא בבלינצ'ס
 

Dr T noki

New member
בטח אותך
יש לך אחלה רעיונות


היום חנכתי את החוק עם ירקות מוקפצים בנוסח סיני.
בא לי להקפיץ ירקות ולמלא דפי אורז ולתנור עם איזה רוטב מתובל.
החומוס - ברור! כבר מושרה ומחכה למחר.
 
מזל טוב על סיר הלחץ!

שנים לא היה לי ועכשיו אני לא מבינה איך הסתדרתי בלעדיו!
תוסיפי לו שושנת אידוי, ובכלל כיף במטבח: אני מאדה סלקים ותפוחי אדמה, וזה חוסך המוווון זמן.
מרקים בערך בחצי הזמן שהיה לוקח בסיר
תבשילים הודיים - הרבה מתכונים הודיים מלכתחילה משתמשים בסיר לחץ, וזה הגיוני כי זו שיטת בישול חסכונית (פחות זמן, פחות גז או חשמל).

כשהייתי ילדה, הוריי היו מכינים כל שנה "פודינג חג המולד" בסיר לחץ, וגם קינוח אנגלי שהוא בעצם עוגה מבושלת באדים (steamed pudding).... שאוכלים עם custard או עם רוטב מריבת מרמלייד. אני יודעת שזה נשמע מזעזע אבל זה טעים ברמות.
האתגר שלי לחורף הקרוב הוא לטבען את השניים! מקווה לעדכן בהמשך.
 

Dr T noki

New member
תודה!
הסיר בא עם חלק לאידוי, קוסקוס, סיר לפסטה ועוד...

יש לי גם כלי במבוק לאידוי שאני משתמשת בו הרבה.
הולכת לחנוך אותו היום עם קטניות ועם חומוס שהשריתי

מחכה לשמוע איך טבענת את המתכונים.
 

ella100

New member
ממליצה על המרק הזה (בסיר לחץ,כמובן).

אציין את השנויים שלי.
פגז המרק הזה.
http://www.nikib.co.il/soups/11550/
&nbsp
פעם ראשונה הכנתי לפי המתכון ובישלתי שעה (לא בסיר לחץ).
בסיר לחץ מספיקות 20 דקות,שלב אחד.וצריך לקחת בחשבון שלוקח עוד כמה דקות "בישול" עד שיהיה מותר לפתוח את הסיר.
&nbsp
הוספתי גם חתיכת דלעת-כי היתה.
לטעמי כדאי להוסיף פחות מכף סוכר.
לטעמי-מספיק להוסיף רק 1/2 ק' של עגבניות מרוסקות.
לאיזון חמיצות-מתיקות הוספתי סירופ רימונים.
 
אני הייתי

שמה בטטה קטנה, מוסיפה סלרי קצוץ דקדקדק
לא הייתי מוסיפה אבקת מרק ואפשר גם לגרר זנגויל טרי להוסיף טיפטיפה קינמון, להוסיף חריף ולפני ההגשה שום טרי כתוש
את האורז יכוליות שהייתי מוסיפה לקערת האכילה ועליה יוצקתץ את המרק ולא מבשלת אותו בתוכו
 

ella100

New member
מיקי-המרק כפי שאני אוהבת אותו ,נהדר.סמיך,חמצמץ-מתקתק.

כל מה שהצעת-זה כבר מרק אחר.
סביר שיהיה טעים,אבל משהו אחר לגמרי.
&nbsp
אבקת המרק פרחה ונשכחה,כי לא השתמשתי בה.
גם אם ישתמשו בה-לא אסון גדול.
אם אחליט לשים אבקת מרק-זו אבקת מרק שורשים.היא מעולה.
 
הצעתי כי ראיתי שגם את מציעה

לשנות מהמתכון
וגם מתוך הכרות אישית עם הדוקטורה
 

Dr T noki

New member
:- D

אכן את מכירה אותי היטב.
אלה, תודה על המתכון, לא יודעת למה עבור חובבת מרקים כמוני דווקא מרק עגבניות לא כוס התה שלי...
אבקת מרק אני כבר מזמן לא שמה, אם כי יש לי אבקת מרק אורגנית טבעית , אני לא משתמשת בה כבר זמן רב מאד.
 

ella100

New member
זה בסדר.ענין של טעם.אותי הוא הפתיע והפך למועדף.

זה התחיל מזה שהיו בטטות ועגבניות והחלטתי לראות
אם יש לאינטרנט רעיון לשילוב.
כאמור,הפתיע מאד.
 

ella100

New member


יש לה מזל,לדוקטורה.
גם אני אוהבת את הרעיונות שלך.
הענין,שהמרק הזה הוא כל כך פשוט במרכיביו-וכל היחוד שלו
הוא באיזון בין המתיקות לחמיצות.זהו.
והוא הפתיע אותי מאד,בטעם ובפשטות ההכנה.
 
אבקת מרק שורשים?

של מי? לא מכירה
אני קונה סלרי מיובש וטוחנת במעבד מזון
או משתמשת באבקת מרק בטעם עוף בלי מונסודיום כי הילד שלי אוהב בפתיתים...

הבעיה במתכון הזה מבחינתי שהוא מכיל גם בטטה, גם אורז וגם קמח ועוד ממליצים אבקת מרק, לי זה מרגיש מאד מאד עמילני. אבל אולי אני טועה
 

ella100

New member
מצרפת קישור בו תראי את האריזה (200 גרם)

יש בסידרה הזאת גם מרק בצל וגם פטריות.
הסבו תשומת ליבי למוצר-אהבתי אותו. למשל גם לתפוחי אדמה בתנור ועוד.
http://cafe.themarker.com/post/3168976/ (סתם בחרתי לינק.תגללי כלפי מטה).

לגבי ה"בעיה" שאת רואה במרק בטטה-עגבניות:הקמח לרביכה הנו בכמות מזערית,
אורז יש להוסיף מעט---אחרת זה יהפוך לנזיד סמיך ביותר (רעיון מצוין אבל אז זה יהיה נזיד).

אם עושים אותו פרופורציונלי--התוצאה הנה מרק סמיך,מנחם.טעים.
 

ella100

New member
אבקת מרק בכלל נשכחה--ואם הייתי שמה

זו היתה אבקת מרק שרשים (אסם)-לדעתי,מעולה.
 

ימימה

New member
וכאן מרק עשבים ירוקים

החל בפטרוזיליה וכוסברה וכלה במנגולד ורוקט וכמובן לימון פרסי ומיץ לימון
קישואים דלעת ופטריות חתוכים קטן עם סויה סילאן וצ׳ילי
וגם קערת פירה גדולה
בישלתי גם שני סלקים ומחר נראה מה עושים מהם....
 
למעלה