היום במרינת הרצליה

סרגוס

New member
היום במרינת הרצליה

שלום לכולם! אז ככה 2.5 מטר גלים ואיך אומרים אין דייג! התוצאות הם 3 אראסים בינונים וגם 2 בורים בין 100 ל150 גרם השלישי נפל הוא היה בסביבות 300 גרם אז בקיצר יש חצי מחבת. בקשר לבולנז- גם אני חושב שאני יעבור לבולנז יש שלי שאלה מקל 5 מטר יתאים? וכמה עולה לשים עליו תבעות וגם כמה עולה רולר קטן בשביל הבולנז שבוע טוב.

ohad היחיד

New member
תראה

חמש מטר זה זה מספיק טוב. תקנה בוס 6 מטר פיברגלאס או קרבון ותקנה רולר קטנן ופשוט ה50 ש"ח ושים עליו חוט 25 מ"מ.תנסה להשיג חכה 2 חלקים מהצעצוע הזה שבא עם קרסים ומצוף ותוציא לה את הטבעות ואז תדביק אותם מהגדולים לקטנים באיזולירבנט ויש לך פצצה של בולונז. עם לא הבנת שאל שוב

סרגוס

New member
כן....... אבל

הצעצוע הזה עולה 50-70 ש"ח אני רוצה שיעשו לי את הבולנז על המקום(בחנות) ואני לא צריך לקנות בוס חדש יש לי את שלי (5 מטר) אני צריך רק רולר קטן וטבעות אז הבנתי שרולר עולה בסביבות 50 ש"ח וכמה עולות הטבעות?

ohad היחיד

New member
תראה

הטבעות של הצעצוע הזה הם לכל החיים כמובן שצריך שמירה עליהם... לדעתי כדי לך לקנות או להשיג דבר כזה.זה יותר חזק וטוב מטבעות שעושים בחנות כי הטבעות שעושים בחנות הם מתפרקות בדייג (יש לחבר שלי כזה,שאל את ניר) אז לדעתי זה לא משתלם. לגבי הרולר תקננה הכי פשוט וזול והכי חשוב שהיה טוב יחסית זול (עד 70 גג) ושיהיה קל. בהצלחה וברוכים הבאים למועדון... (אליעזר,אני,ניר,אוריא,דודי,זוהר ועוד כמה שאני כנראה לא יודע...)

טעות בידך אוהד -

הטבעות שמורכבות על הבולונז שלי, שקניתי אצל עזרא, אינן מתפרקות בדיג, זה שטויות במיץ אבטיחים. בשתי הפעמים שטבעת נשברה לי, זו הייתה טעות שלי. בשתי הפעמים יצא שבטעות נתתי מכה חזקה לטבעת וכתוצאה מכך היא נפלה. לא מכיר טבעת שמחוברת בקשירה (כמו בבולונז) שכשתתן לה מכה חזקה מלמעלה למטה, היא לא תישבר. טיפשי לקנות חכות צעצוע שכאלה, שעולות לא מעט מזומנים, רק בשביל הטבעות שלה. ועוד משהו - אל תקנה רולר זול מדי. היקר הוא לא תמיד הטוב ביותר, אך גם הזול ביותר אינו הטוב ביותר... בקיצור לך על מעמד הביניים של הרולרים הקטנים, בין 55-80 שקלים.

אני זוכר שאני רציתי בולונז 5 מטרים

רציתי לקצר את הבוס 7 מטר הכבד שלי (מפיברגלאס) ל 5 מטרים כדי שיהיה קל יותר ולעשות ממנו בולונז. כתבתי על זה בפורום ולייזר כתב לי לא לעשות זאת, והיום אני רואה שהוא צדק. לבולונז, פחות ממקל 6 מטרים זה לא יעיל ולא כדאי. ההבדלים במרחקים אליהם תגיע עם מקל 5 בהשוואה למקל 6 או 7 הם משמעותיים ביותר. או שתשקיע במקל 6 או 7 מקרבון (ראה את ההודעה על הבולונז החדש של אוריא, ב 170 שקל הוא קנה מקל מסודר עם טבעות והכל, רק צריך להוסיף רולר קטן), ובאותה הזדמנות תוסיף לו גם טבעות, מחזיק לרולר ורולר, או שתקנה מקל 6 מטרים פיברגלאס ותעשה את אותו תהליך (טבעות, רולר וכו´). בכל מקרה, העניין הוא השקעה של כסף (רולר, טבעות שנדמה לי עולות 4-8 שקלים לאחת....? וכו´) אז המלצתי אליך: תחסוך עוד קצת כסף ותשקיע במשהו שישמש אותך לעוד זמן רב ויהיה איכותי ולא יעיק במשקלו. אתה תודה לעצמך על כל רגע עם חכה שכזו, תאמין לי.

helpmeplz

New member
גם אני קונה לי חכת בולונז כנראה...

אם יצא לי בקרוב, אם לא אז כנראה אני קונה בפורים יום אחרי הצום (עזרא פתוח אז?)

סרגוס

New member
תודה לכולם!

אני עוד לא בטוח מה אני רוצה לפני שאני יקנה משהו אני יחשוב פעמיים כבר אמרתי אולי אני ילך על רובה צלילה יש לי איזה 1000 שקל בשבילו אולי אני יקנה משהו אחר שקשור לדייג, אבל הקובע הוא עם יש דגים אתה יכול לקנות רולר ב500 ש"ח ואתה תתפוס איתו בדיוק מה שתפסתה עם רולר שעולה 100 ש"ח

סרגוס

New member
הגעתי להחלטה

בוקר טוב! אל תחשבו שאני עבריין או משהו שאני כותב בשעה כזאת ואני לא בביה"ס פשוט אני חולה יש לי כאבי טופת באוזניים ובגרון בקיצור אני חצי מת אני מקווה שאני יחלים עד שבת אז אני חושב שהגעתי להחלטה- אני יקנה בוס 6 מטר קל משקל בערך ב100 ש"ח אני יקנה רולר טוב בסביבות 65 ש"ח ואיזה 40 ש"ח אני משקיע בטבעות ובעוד כמה שטויות שהבולנז יהייה מושלם רובה אני כנראה לא יקנה חשבתי על כך רבות והגעתי להחלטטה שזה מסוכן וצריך קצת ניסיון ולא כל פעם אתה תוכל ללכת ולצוד. אז אני החלטתי על בולנז כי חשבתי כך: אפשר לדוג איתו בכל השיטות כמו על רגש או סתם בוס 6 מטר או לזרוק למרחק של 15 מטר וזה משתלם! אז אני לא יודע בידיוק מתי אני קונה אותו אבל אני חושב שבקרוב. שכלם נהיה בראים ושהמראות מאתמול לא יחזרו

אוריא

New member
הגעת להחלטה.

האח הידד. עכשיו תחשוב עוד קצת. תסתכל על ההודעה שלי על החכה החדשה שלי. תחשב קצת את המספרים. ותראה שבתקציב הזה תוכל לקבל בולנז מוכן, 7 מטר עם טבעות ומחזיק רולר. להחליט זה חשוב. להחליט נכון זה יותר חשוב.

סרגוס

New member
אתה רוצה להגיד לי ש....

המחיר שכתבת על הבולנז שלך זה כולל הכל? כלומר גם רולר , גם מקל וגם כל הטבעות? והאם הבולנז שלך הוא טוב? כלומר איכותי.

אוריא

New member
מממ....

אני קניתי בולנז כולל טבעות ומחזיק רולר ב-160 שח בערך. אתה הגעת ל-140 בלי הרולר. בקשר לאיכות - קניתי חכה גרועה, כבדה, ומאוד לא גמישה העיקר לקנות - נראה לך?

ohad היחיד

New member
אני ממליץ על

בולונז 6 מטר,7 זה יהיה כבד לך עזוב שטויות... ולא כדי לך לקנות בוס מוכן אצל עזרא למה הטבעות מתפרקות וזה לא כל כך נעים לרוץ כל יום להחליף או להדביק. אז איך שאתה רוצה אגב לא צריך מחזיק לרולר תחזיק את הרולר עם איזולירבנד לחכה,ככה זה אצלי. תעשה מה שבראש שלך והעיקר תהנה,ותשאל את אליעזר ואת ניר איך בניתי את הבולונז שלי.הוא לדעתי טוב,חזק, ופשוט.

xytkhi

New member
בולונז מאולתר! נעם דייג ירושלמי!!!!

למי שמעוניין להכין חכת בולונז: רצוי לרכוש רולר פשוט במחירים בינוניים כגון:80-60 ש"ח. אפשר להשתמש בחכת בוס של 5-7 מטרים. יש לקחת איזולירבנד וללפף את בסיס הרולר לחלק התחתון של החכה. לגביי טבעות: ניתן כמובן לאלתר אותן ולהישתמש בחוטי ברזל . לעשות צורת טבעת מהחוט ברזל ולהשאיר מעין "עוגן" שכזה כדיי ללפף סביבו איזולירבנד. ככה בסוף כל חלק של חכה יש להתקין טבעת כזו. ככה באילתור זה אפשר להינות מחכת בוס טובה ומהוצאה ממש מינימלית. אם אני דייג תפרן מירושליים הרשתי לעצמי לעשות כן אז כל דייג יכול לעשות זאת. אז שיהיה בהצלחה! נעם דייג ירושלמי!!!!!

תשמע

קודם כל, אני מאוד בעד משחקים ואילתורים ופטנטים, אבל לא בכל מצב. אילתור או לא אילתור, לקנות מקל ורולר צריך בכל מקרה, נכון? נכון. סט טבעות + מחזיק רולר, עולה להערכתי משהו כמו 40 שקלים בלבד, וזה החיסכון היחיד באילתור שלך. אבל תמורת 40 השקלים אתה מקבל: 1. טבעות עם חיכוך קטן שיאפשר זריקה רחוקה יותר. 2. טבעות חזקות שלא יתכופפו בכל פעם שאתה מניח את החכה על הטבעות (או סתם מכה) 3. חיבור חזק יותר של הרולר, שלא מתרופף. 4. אפשרות לפרק את הרולר בשניה, לצורך אחסנה קומפקטית יותר של החכה, ולצורך טיפול ברולר. 5. חכה יפה יותר. לא שווה 40 שקלים?

ושיהיה ברור

אני לא מזלזל ב40 שקלים. ממש לא, ואני יודע שיש אנשים, וביחוד התפרנים, שזה משמעותי להם. אבל מדובר בהשקעה חד פעמית, שבכל מקרה מהווה סכום נמוך ביחס לכלל ההשקעה בציוד, ובטח סכום נמוך ביחס לעלות הנסיעות מירושלים לים. אז עשה לעצמך את החשבון. רק שיהיה החשבון הנכון.

למעלה