היום בנותי ואני הכנו רולדה

היום בנותי ואני הכנו רולדה

מבצק שקם והנה התוצאות אז הנה המתכון בצק: 2.5 כוסות קמח. אבקת אפיה. חבילת מרגרינה. גביע שמנת / יוגורט. מילוי: חצי חבילת ממרח תמרים. 100 גרם אגוזים טחונים. סוכר. קינמון. לשים את כל החומרים לבצק עד שהוא לא נדבק לידיים. מחלקים ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק. מורחים על כל העלה את ממרח התמרים. מפזרים אגוזים טחונים, כף סוכר וקצת קינמון. מגלגלים לרולדה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגלילות חומות (זהירות, לא לשרוף). שהגלילות קרות, חותכים אותן באלכסון לקבלת פרוסות גלילה. בוזקים על הכל אבקת סוכר. בתאבון. אני אישית שמתי מחמאה במקום מרגרינה
 
שלב ראשון

להכניס את כל חומרי הבצק לקערה וללוש טוב טוב לבצק אחיד וללא גושים אם הבצק דביק ניתן להוסיף עוד קמח
 
אחרי שלשנו טוב טוב את הבצק

ובדקנו שהוא לא נדבק לידיים מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים לוקחים כדור אחד ומרדדים על שיש מקומח
 
לוקחים את הכדור השני

ועושים אותו דבר אבל פה החלטנו למרוח תמרים ופיזרנו מעל קינמון
 
ולקחנו את הכדור השלישי

שוב רידדנו ופתחנו והפעם החלטנו למרוח שוקולד השחר
 
ואז מתחילים לחתוך אבל חשוב מאד

לחתוך את הרולדות רק אחרי שהם התקררו לגמרי אחרת הם ישברו לכם אחרי החיתוך חשוב לזכור לפזר אבקת סוכר
 

מיכלוש10

New member
קרן...נראה משגע, אצלנו אוהבים את הבצק הזה אבל

מומלץ להחליף את המרגרינה בחמאה...הרבה יותר בריא נשמה. אני נוהגת לחתוך לפני,. תופסות נוספות...ממרח שוקולד השחר, קינמון ואגזוים, ריבה.. בצק נעים וכיף לעבודה...
 
../images/Emo88.gifמיכלוש ומה כתבתי בהודעה הראשונה?

רדי לסוף ההודעה ותיראי שרשמתי שהחלפתי במחמאה
וגם בכדור השלישי מרחנו שוקולד השחר
 

מיכלוש10

New member
נשמתי, מחמאה=מרגרינה... אני אמרתי חמאה

ויש הבדל עצום, מחמאה זה מרגרינה בטעם חמאה, זה מאוד מבלבל.
 

smady a

New member
קרנוש למה להכניס לקופסא?היא סתם תישאר פתוחה

וריקה זה מסוג העוגיות שמתחסלות בציק מגניב שהכנת איתן.
 
למעלה