היום בעיתון - דיון אפשרי

skeptic

New member
היום בעיתון - דיון אפשרי

יש כתבה בשם: "שניצל במקום סטייק" שמדברת על כמה בשר או עוף או חזיר אוכלים הישראלים לעומת 5 מקומות אחרים בעולם. המספרים הם בק"ג פר נפש לשנה. בשר בקר: ארגנטינה 58. ארה"ב 42. אוסטרליה 37. ברזיל 35. איחוד אירופי 21. ישראל 13.3. בשר עוף: ישראל 60. ארה"ב 45. אוסטרליה 34. ברזיל 34. ארגנטינה 27. איחוד אירופי 16. בשר חזיר: איחוד אירופי 42. ארה"ב 29. אוסטרליה 21. ברזיל 11. ארגנטינה 5. ישראל 2. לכאורה ברור ומובן, אבל רק לכאורה. סה"כ צריכת בשר משלושת הסוגים מעיד על צריכה נמוכה יחסית של בשר בכללותו בישראל לעומת המקומות האחרים. צריכת בשר כוללת: ארה"ב 42+45+29=116. אוסטרליה 37+34+21=92. ארגנטינה 58+27+5=90. ברזיל 35+34+11= 80. איחוד אירופי 21+16+42=79. ישראל 13.3+60+2=75.3. האם זה מעיד על ההצלחה הגדולה בישראל של מוצרי הסויה כגון טבעול? האם זה מעיד בכלל על דבר מה? האם לישראלים יש מחסור בחלק מאבות המזון בגלל זה? האם בארץ צורכים דגים מעל הממוצע של האחרים, (נתון שלא מסופק)? אולי אכילת ביצים מרובה יחסית (ואין נתונים להשוואה) מהווה הסבר מסויים? מה דעתכם?
 

tommythecat

New member
לא בהכרח

ייתכן מאד שהתזונה הים-תיכונית פשוט דלה יותר בבשר ועשירה יותר בירקות ולאו דווקא בעובדה שמוצרי סויה נצרכים כתחליף לבשר. כמו כן, אני מציע שתקרא את המחקר (שאגב, מופיע בקישורי הפורום ובהזדמנות הזו אני ש-ו-ב פונה למשתתפים בפורום, במיוחד החדשים שבהם, לעשות שימוש בקישורים ובמנוע החיפוש לפני שאתם שואלים שאלות משום שמירב הסיכויים ששאלתכם נענתה בעבר) הבא: http://www.health.gov.il/download/pages/meyuhad.pdf יוסי
 
למעלה