היום בערוץ 8 בכבלים

ailag

New member
היום בערוץ 8 בכבלים

http://www.shmone.co.il/mador.asp?mador=110 תוכנית על קפוארה: קפוארה - הדרך אל החופש הקפוארה , ריקוד המלחמה הברזילאי, תופס תאוצה ברחבי העולם ונחשב לאומנות לחימה פופולארית במיוחד. אך בזמן שרוב האנשים נוטים להתייחס לקפוארה כדרך להפעיל את הגוף או להעביר את שעות הפנאי, מביא בפנינו הסרט את סיפורה האמיתי של הקפוארה, המהווה סמל למאבק העבדים, ודרך להוציא את בני הנוער מחיי הרחוב הקשים.

ailag

New member
היה נחמד

אינפורמטיבי, עם כמה הודות לצפות בהן
והרבה פורטוגזית מעורבבת בתרגום סימולטני לצרפתית, שזה בכלל נחמד. זה מן הסתם לא חידש הרבה (כי זה מכוון לאנשים שלא בקפוארה). הסרט עקב אחרי שני ברזילאים קפואריסטות וסיפר גם על מנהגים אחרים כמו כל מיני אמונות וודו. לטעמי אחוז ההתעסקות בקפוארה היה נמוך מדי אבל חפיף. יש שידור חוזר מחר (כלומר היום, שישי) ב 9 בערב.

jennie 00

New member
../images/Emo20.gif

האמת שזה היה נחמד לא הרבה מעבר... איך היה כתוב "מנדינדרו" יעני מג'ינגרו וגם ביזורו הם כתבו מוזר בכתוביות

ToryMaster

New member
טוב

נורא קשה לתרגם דברים מפורטוגזית לעברית, כי הכתיבה וההגייה שונות.

אתמול בערב

בעודי גוססת מצינון, הלכתי לחברה שהחליטה ספונטנית להכין ארוחת ערב לכמה מחבריה הקרובים. בזמן שהם בישלו ואני נפחתי את נשמתי בסלון, יצא לי לראות את התכנית (על MUTE כשברקע מוזיקת אווירה הודית שהעלתה בי רצון לחתוך ורידים). בקיצור, נראה נחמד ומעניין, הרבה תרבות ברזיל וחיי ברזילאים ועוד דברים שמסביב, ואני דווקא נהנתי מזה. למרות שגם לי באיזה שלב נגמרה הסבלנות והלכתי למטבח לנשנש מהסירים. זה היה נראה סרט די חובבני בכל מה שקשור לקפוארה, אבל לפחות הסיח את דעתי מזה שאני עומדת להתפגר. ונחתום בברכת חורף בריא, אמן ואמן.

טפיוקה

New member
היה המון על אנגולה..

זה היה טוב לראות משחקי אנגולה טובים.. כי אין בארץ ממש קפוארה אנגולה. והראו את ג'ו פקיינו, זה מדהים (הוא המסטרה הכי וותיק!!!!) ובסוף היה משחק של מסטרנדו דואנג'י... הוא אחד הקפואריסטים שעשו עלי רושם יותר טוב.

גם "אצלכם" אין...

אין בארץ קבוצות של קפוארה אנגולה, ולכן יוצא שאין פה ממש קפוארה אנגולה. קבוצות שעובדות בין-היתר-גם-על-אנגולה, זה לא כזה ייחודי ל CDO... ויש הבדל עצום בין זה לבין קבוצות אנגולה.

הראל CDO

New member
פה את טועה...

יש בארץ שתי קבוצות של אנגולה (שאני מודע להן) וברגע שאת אומרת משפט כזה: "קבוצות שעובדות בין-היתר-גם-על-אנגולה, זה לא כזה ייחודי ל CDO... ויש הבדל עצום בין זה לבין קבוצות אנגולה." את מורידה מעצמך כל כך הרבה נקודות...

הראל CDO

New member
איך בכלל להתחיל...

המון "אנגולרואים" כביכול מגדירים את עצמם כקפוארה,ולא כאנגולה אותו דבר עם הקפוארה של CDO - אנחנו רק משחקים קפוארה (יש כאלה שמשחקים וזה נראה כמו אנגולה ויש כאלה שזה נראה כמו הג'יונל) ואפשר גם להגיד בבטחון שהרמה בקבוצות מסוימות בארץ היא הרבה יותר גבוהה ממה שאת חושבת...

ToryMaster

New member
ועדיין

אתה רוצה להגיד לי שאין הבדל בין קבוצות שעושות *גם* אנגולה, לקבוצות שעושות *בעיקר* או רק [קיים דבר כזה?]?

הראל CDO

New member
אין ממש הבדל...

חוץ מזה שלקבוצות שלא מגדירות את עצמן כאנגולה יש סיכוי יותר גדול לפתח יכולות אתלטיות...

אין ממש הבדל?

אולי לדעתך. למרות שראיתי אנגולה ברמה מאוד גבוהה בארץ, אני לא חושבת שזה הגיע לרמה של אנגולירוס ממש. כל פעם שראיתי אנגולה של קבוצות אנגולה, היה הבדל. לא יכולה לשים את האצבע על מה בדיוק ואיך, אבל בהחלט יש הבדל. אני לא חושבת שמישהו שעושה הודה של אנגולה פעם בחודש במקרה הטוב, נמצא ברמה בדיוק כמו מי שעובד רק על אנגולה כל הזמן, ואולי אתה לא רואה הבדל - אבל אני רואה, ועוד איך.

ToryMaster

New member
אילו נקודות?

זה הגיוני, יהיה פער מאוד גדול בין קבוצה שמתמקדת באנגולה כבסיס השיטה וקבוצה שמדי פעם עובדת על זה.

למעלה