היום, בעת שהתאמנתי בחדר הכושר,

רוייקו

New member
היום, בעת שהתאמנתי בחדר הכושר,

חשבתי מה בעצם קורה למנותחים שהצליחו להוריד כל כך יפה והעלו חזרה במשך השנים שאחרי. שאלתי גם את אנשי הצוות שחושבים כמוני. מנותח שיורד במישקל במהלך השנה - שנה וחצי הראשונות מאבד בעיקר מרקמות השומן העודפות שלו, אלא שהוא לא מאבד רק רקמות שומן אלא גם רקמות אחרות בגוף ובניהן רקמות שריר החיוניות לתהליך שריפת שומן. כידוע, שריר שורף כ 90 קלוריות לשעה. שומן שורף כ 3-4 קלוריות לשעה. כשאדם מאבד ממישקלו במהירות, מתדלדלים רקמות השריר בגופו והוא שורף פחות ופחות אנרגיה. כך מגיע המנותח למצב בו הוא בעצם רגיש יותר לעליה במישקל, בתום הירידה במישקל, לכן, חשוב עם הירידה במישקל או בתום התקופה הזו להתחיל בהתעמלות וספורט בונה שריר, כגון חדר כושר, ריצה, שחיה, הליכה מהירה (חיזוק שרירי הרגליים, למשל) על מנת לבנות מחדש את השרירים שהתדלדלו. התחלתי לעבוד בחדר כושר לפני שבוע. האמת, מאוד קשה אבל אני די נחוש להמשיך (לא רק בגלל ששלמתי והתחחיבתי כספית). לחבר שלי שמתאמן איתי, רזומה עשיר בתחום הספורט: אמנויות לחימה, ריצה, אתלטיקה קלה ומה שתרצו, אבל בכל זאת יש לי יתרון מעליו במידה מסויימת. הרגליים אצלי מגלות יותר סבילות למאמץ, למרות שמעולם לא התאמנתי. איך זה ? יכול להיות בהחלט. הרגליים שלי, בתקופה שהייתי שמן, אומנו לסחוב משקל כבד מאוד. היום, כשאני קליל יותר, הן מסוגלות להרבה יותר. אז יכול להיות שגם אצל רבים מאלה שרזו הרגליים מסוגלות יותר והרבה יותר קל להם לפתח מאמץ שמתמקד ברגליים. חישבו על זה.

ורד *

New member
לרויקו-רגליים חזקות

ההנחה שלך לגבי שרירים יותר מפותחים אצל בריאי בשר, היא נכונה. סחיבת שק קמח במשך שנים, מתוך הנחה שלא מדובר בפדלאה שלא זזה בכלל, מפתחת את שרירי הרגליים, לעומת זאת שרירים אחרים אצלנו יותר חלשים וחשוב לפתח אותם. אני למשל צועדת מדי יום כ-40 דקות במהירות של כ- 6 ק"מ לשעה עם תרמיל במשקל 4 ק"ג על הגב זה תורם שני דברים האחד חיזוק שרירי הגב והטוסיק והשני מבזבז עוד כמה עשרות של קלוריות. יש באתר של סטארמד דף עם מחשבוני בריאות. שווה הצצה. חג שמח.

למעלה