היום בתפוז אנשים

היום בתפוז אנשים ../images/Emo168.gif

היום זה קורה יוסי אזולאי, יגיע הערב, בשעה 18:00, להתארח לייב ב-BlogTV. שרשרו שאלותיכם כבר עכשיו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1280&msgid=66985590
איתן אורבך ודורית מילמן, הזוג שהודח אתמול מהתכנית "רוקדים עם כוכבים" יגיעו הערב ב-20:00 ל-BlogTV ויענו לשאלות הגולשים. אתם מוזמנים לשרשר להם שאלות בפורום רוקדים עם כוכבים כבר עכשיו. לבלוג TV: http://www.tapuz.co.il/blogtv
הסמל חזי (או הצדיק יחזקאל, כפי שנקרא לאחר חזרתו בתשובה) המגולם ע"י נדב רוזנפלד בתכנית מכת מדינה, יגיע הערב ב-20:00 לפורום ויענה לשאלותיכם. שרשרו לו כבר עכשיו שאלות בפורום.
פורום טלוויזיה- רייטינג מזמין אתכם לבחור בטקס טפ"ה הזהב- אשר בחר את מועמדי השנה שלו בטלוויזיה בקטגוריות שונות- ואתם בוחרים את הזוכה בכל קטגוריה, ואולי גם זוכים בפרס. בואו להצביע ולהשפיע.

Silly LoveSong

New member
נצל"ש - כוכב זוהר באופן מיוחד?

מישהו שם לב כי הלילה ישנו כוכב (כרגע נמצא בכיוון דרום) שזוהר באופן מיוחד. האם זה כוכב בכלל?
אני מבולבלת... הבחנתי בעצם הזה לפני שעה בערך וכשחזרתי הביתה ניסיתי לצפות בו בטלסקופ הצעצוע שלי (הלוואי והיה לי מקצועי
). בעין בלתי מזויינת הוא נראה לבן (וזהוהר מאוד! שונה משאר הכוכבים), אך עם הקירוב של הטלסקופ (X40 הכי מקסימלי
) הבנתי כי הוא זוהר ממש בשלל צבעים. האם מישהו יודע אם באמת מדובר בכוכב? וכם כן, איזה? ומה גורם לו לזרוח ככה? תודה לכל מי שיעזור.

Gilliana

New member
זהו כוכב נוגה

ומשום שהוא זוהר כ"כ - גם ניתן לו שמו (נוגה=זוהר). הכוכב נמצא בתקופה זו של השנה בקרבה יחסית גדולה לכדור הארץ ומשום כך ניתן להבחין בו בבירור. ואגב - הוא לא זורח, לכוכב אים אור משלו והוא רק מחזיר את קרני השמש בדומה לירח. לדעתי זהו אחד המחזות היפים ביותר של הערבים בעונה זו של השנה - פשוט תענוג להסתכל עליו בלילות בהירים ובאזורים חשוכים במיוחד.

חפY

New member
כוכב נוגה

אכן, צפייה בכוכב נוגה כשהוא זוהר במלוא עוצמתו הוא מן המחזות המרשימים בטבע.

ירדן121

New member
גם אני חשבתי ככה עד שקראתי ב"ידען"

שזה נוגה. צילמתי אותו ואני לא מצליחה להעלות את התמונה.

ירדן121

New member
אז זהו ששמתי לב שאי אפשר להעלות

יותר מ-250 קילו אז שלי בערך פי 20 יותר גדולה ממה שאפשר להעלות..

Gilliana

New member
את יכולה להקטין אותה

ואז להעלות. אנחנו בודאי נשמח.

סקריץ

New member
השבוע יצאנו

לתצפית וראינו שלל דברים מרהיבים כולל נוגה. ונוגה ,כמו רבים מחבריו אכן אינו מאיר. למעשה השמש היא הכוכב היחיד במערכת שלנו. נוגה,כדור הארץ ושאר החברים במערכת נקראים פלנטות ולא כוכבים מהסיבה הזו. נו טוב-למדנו משהו בתצפית וקצת החכמנו.

Silly LoveSong

New member
אהה ../images/Emo9.gif

כן, אני יודעת שלכוכבי לכת אין מקור אור פנימי. השימוש בביטוי "זורח" היה מטופש, תודה רבה על ההערה וההארה!

למעלה