היום בתפוז אנשים

היום בתפוז אנשים ../images/Emo176.gif

בשעה 17:00 הסופרת שלומית כהן אסיף תתארח בפורום ספרות ילדים ונוער במסגרת אירוחי שבוע הספר.
בשעה 20:50 שרון מלכי שמש, הלא היא טליה מ"טלנובלה בע"מ" מגיעה להתארח live ב- blogtv של האתר הרשמי של הסדרה. אתם מוזמנים להוסיף את שאלותיכם לשרשור.
עוד הערב הרצאה ללא תשלום בת.ל.מ: שינויים בתפקוד המשפחתי בעקבות ארוע טראומתי http://www.telem.org.il/lectures_270605.html אקזיט מחפשת אתכם!
תמיד אמרו לכם שאתם מזכירים מפורסם כלשהו?
אתם מגדירים את עצמכם כמעריצים שרופים?
פרטים נוספים בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=828&msgid=55662575

The Blue Fairy

New member
../images/Emo32.gifאני חייבת להתלונן על משהו..

הצבא אומר לחיילות לקנות נעליים לבד, אבל הוא לא מכוון אותנו לאיזה נעליים אנחנו אמורות לקנות..רק נותן לנו תקנים ואנחנו אמורות לקנות נעליים על פיהם. אני הלכתי לתומי לרשת ידועה שאמורה לדעת על מה היא מדברת, נתנו לי נעליים ש"עומדות בתקן הצבאי" לפי דבריהם (נעלי מגב גבוהות למתעניינים)... אני חוזרת הביתה ומגלה שהן בכלל לא עומדות בתקן הצבאי לפי מה שרשום באינטרנט.. עכשיו מה אני עושה עם ה200 ש"ח שביזבזתי עליהן? ויותר חשוב...איך אני אדע איזה נעליים באמת לקנות? כל כך מרגיז

oshiko

New member
למה אוף-טופיק? שווה שירשור

הבעיה שאת מעלה רלוונטית מאד לפורום ויכולה לעניין הרבה חיילות או הורים לחיילות. אני חושב שזה שווה פתיחת שירשור.

Forest Girl

New member
נעלי מגב הן תקניות.

בדוק, 100 אחוז. אני מכירה המון חיילות שנועלות נעלי מגב. אם את חושבת שהן לא תקניות בגלל האיגרת לחיילת שמופיעה באתר של צה"ל, הסירי דאגה מליבך. הם מראים שם רק 3 תמונות של נעליים, ויש עוד המון סוגים של נעליים תקניות שהם לא מראים שם.

סמדר בנ

New member
האמת?

אני לא ממש רואה את הבעיה. זה שחור חלק - קצת גבוה אבל לא דומה בכלל לנעלי בנים. והסוליה גם לא ממש גבוהה. אני משערת שלא יעשו לך בעיות, אם כי אי אפשר לעולם לדעת. אם יש לך את החשבונית אז אם את לא בטוחה, תחזירי אותן וקחי משהו אחר.

The Blue Fairy

New member
אבא שלי אומר שאני אנסה לבוא

איתם לגיוס, אם באמת יעשו לי בעיות נחליף אותן

The Blue Fairy

New member
נכון...ועם זאת לפי התקנים היא לא

נעל תקנית.. לפי התקנים גובה עקב הסוליה צריך להיות עד 2 ס"מ-במגב זה 3 וחצי לפי התקנים זה צריך להיות עשוי אך ורק מעור-במגב זה עור כשבנים יש בד לפי התקנים לנעל אסור להיות גבוהה-אני חושבת שמגב נחשבת לגבוהה הקטע הוא, שאין לי מישהו מוסמך שיוכל לענות לי על שאלות אלו ולכוון אותי בקשר לנעליים. אני לא מבינה למה לא אומרים דגמים ספיציפיים שצריך לקנות מביניהם...זה יכל להיות כל כך יותר פשוט ויותר קל לכולנו

סמדר בנ

New member
לפחות מאפשרים לכן לקנות

בתקופתי (פרה-היסטוריה...) היו מקבלים נעליים וסנדלים בגיוס. זו היתה נעל סירה שנקראה "נעל גולדה" (על שם גולדה מאיר) - ואת יכולה לנחש גם כיצד היא נראתה....

סמדר בנ

New member
שלא לדבר על החצאית

והירכית... אגב, המדים הייצוגיים של צה"ל עד כמה שזה נשמע מגוכך מאוד דומים למדי א' שאנחנו לבשנו. בתי נשלחה לחו"ל במשלחת של משהב"ט ונתנו לה מדים ייצוגיים: חצאית עד הברכיים למטה ועד הציצי (סליחה על התאור) למעלה. חולצה בתוך החצאית ונעלי סירה עם גרביים לבנות. היא, שהיתה לוחמת עם מדי בנים ונעליים גבוהות פתאום הסתובבה כמו איזו דודה. זה היה ממש מצחיק

סמדר בנ

New member
סוג של חולצה עליונה

שלובשים מחוץ לחצאית או למכנס (זה עדיין קיים במדי קצינות), וזה קצת מתקחב בחלק התחתון וצמוד למותניים.

רוני61

New member
אימא'לה חצאית וירכית, זה היה גם

בתקופתי, לבשתי אותם לעיתים נדירות, למי שלא יודע ירכית זה כמו מעין ג'אקט עליון אבל דק כמו חולצה עם גיזרה המותאמת אנטומית לגוף האישה צרה במותניים ומתרחבת כלפי הירכיים ולובשים אותה מחוץ למיכנסיים או החצאית. אני שנאתי את הירכית כי היא נראתה כמו חולצה של דודות..... נעלי גולדה הם נעלי סירה חצאיות עם שרוכים ועקב קטן מרובע (האם קיים משהו יותר מכוער מזה?) מעולם לא היו לי נעלי גולדה, גם אם נתנו לי בבקום (לא זוכרת) כניראה מצאו את דרכם לאשפה. סנדלים תנכיות שחורות זה מה שאני זוכרת שנעלתי ובחורף הקצר שיש לנו כל זוג נעליים שחור חלק ללא עקב ועם שרוכים. נוסטלגיה.....

סמדר בנ

New member
יש הסבר באתר "עולים על מדים"

מפורט שם אילו נעליים מותר ואילו אסור. בנות במסלולי לחימה ונדמה לי גם בהדרכת יח"ש מקבלות נעלי בנים (קלות?) שאר הבנות רוכשות ומקבלות זיכוי במשכורת הראשונה. תבדקי את הקישור אני לא יודעת מה קניתי בדיוק, ולא בוכים על חלב שנשפך, להבא שווה לבדוק לפני הרכישה...

The Blue Fairy

New member
בדקתי לפני הרכישה :)

אבל הלכתי לקנות נעליים במקום שבו אנשים מבינים יותר ממני מה מותר ומה אסור, מה גם שהמון חיילות המליצו לי על "מגב". מסתבר...שזה לא תקני

רוני61

New member
אל תתיאשי יכול להיות שכן ירשו לך

להשתמש בהן, ואם את חוששת חיזרי לחנות ותחליפי עם משהו שכן נחשב לתיקני. מנסיון בחנויות הם יודעים מה עובר ומה לא , יכול להיות שהזוג הזה גם אם חורג מהתקן עובר את הביקורת של הצבא ומתקבל.

למעלה