היום בתפוז אנשים

Anabol

New member
פלטפוס

שתי שאלות לי אליך דוקטור: 1) הפלטפוס שלי לא חמור ביותר, אך ניראה שמדרסים לא פותרים לגמרי את הכאבים. האם זה בסדר? האם יש שיטות נוספות למנוע הכאבים? 2) כל כמה זמן יש להחליף מדרסים? תודה ,אלי.

פלטפוס ומדרסים

שלום אלי, 1. כתבת שיש לך כאבים. לא ציינת את מיקום הכאב. פלטפוס היא מילה גרמנית, שבאנגלית כותבים Flat-Foot – ובעברית, רגל שטוחה. קיימים שני סוגי פלטפוס: א. פלטפוס קשיח – במצב זה, מבנה הרגל הוא שטוח. גם בעת שהרגל באוויר וגם בעת הדריכה – הרגל שטוחה. ב. פלטפוס גמיש – במצב זה, בעת שהרגל באוויר היא לא שטוחה, אך כשמעמיסים את משקל הגוף בדריכה – הרקמות הרכות קורסות – ואז רואים מצב של פלטפוס. אמנם בפלטפוס הקשיח מגבלת התפקוד גדולה יותר, אך גם בפלטפוס גמיש קיימת מגבלת תנועה, שכן בלימת הזעזועים היא חלקית ולא אופטימלית. בקשר לתפקוד - ביום יום ובמסגרת מאמצים ספורטיביים עם פלטפוס כלשהו, חובה להשתמש במדרסים טובים – כדוגמת E.F.S. המדרסים חייבים להיות מותאמים למצבי הפלטפוס הספציפיים. במקרה של פלטפוס בשימוש ללא מדרסים - קיים סיכוי גבוה יותר להיפצע מאשר של רגל ללא פלטפוס ובלי מדרסים. אם המדרסים שברשותך לא פתרו לך את הכאבים, אז הם לא מבצעים את עבודתם. בכל מקרה אני לא יכול לתת לך פתרון מושלם בלי לדעת מיקום הכאב, מתי הכאב (באיזה פעילויות) ואיזה מדרסים יש לך. 2. מדרסים עשויים מחומרים רבים והעמידות שלהם משתנה. בשיטת E.F.S, מדרסים מחזיקים 3 שנים ויותר. בכל מקרה, עשה ביקורת מדרסים אחת לשנה, ואז תוכל לראות אם יש להחליפם. תוכל לעשות ביקורת כזו גם אצלי. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

yanek9

New member
כאב בחלק הקדמי של כף הרגל

שלום ד"ר וינברג, לאימא שלי יש הרבה זמן כאב בחלק הקדמי של הכפות רגליים. הרופא אמר שזה הכריות של הכפות רגליים, וכתב מטטרסלגיה. הלכנו לפדיקור, וגם קיבלנו מדרסים, אבל עדיין כואב לה. גם המדרסים תוך כמה חודשים קרועים. תודה

מטטרסלגיה

שלום רב, מטטרסלגיה היא בעיה נפוצה מאד אצל נשים, ובעיקר אצל נשים שהלכו בנעליים עם עקב גבוה במשך השנים. הליכה כזו מעמיסה מאד את החלק הקדמי של כף הרגל - קרי, את הכריות הקדמיות - ושחיקת הסחוסים שם מוגברת. פעמים רבות מלווה הדבר בדלקת מקומית, אשר מקשה עוד יותר על הדריכה. במצב כזה: 1. כדאי להימנע מללכת בנעליים עם עקב 2. כדאי ללכת בנעליים עםן סוליה עבה ורכה 3. לצרף לנ"ל שימוש במדרסים איכותיים, כדוגמת E.F.S בברכה יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

avi1105

New member
שפשופים ברגליים

יש לי קלאבפוט בשתי הרגליים. אני הולך עם נעליים גבוהות. זה עושה לי הרבה יותר יציבות בקרסול, הבעיה היא שאני מקבל שפשופים בצד החיצוני של הקרסוליים. איזה פתרון אתה יכול להציע? בתודה מראש

שפשופים ברגליים

שלום רב, נעליים סטנדרטיות בנויות לפי צורה כללית של רגל נורמטיבית, זאת אומרת רגל שהיא בתחום הנורמה-הממוצע. מבנה רגליים כמו שלך הוא שונה מהמבנה הממוצע. בקלאב-פוט הרגליים הינן רזות וגרמיות. חסר שומן שירפד. בנוסף לכך, תנוחת הרגליים היא כזאת שבה הקרסוליים נוטות כלפי חוץ. דבר זה גורם : 1. למגע מוגבר של הצד החיצוני של הקרסול עם הנעל 2. זה עלול לעשות גם לעיוות בצורת הנעל, שמפחית מהיציבות 3. ברבים מהמקרים, יש גם מאמץ מוגבר לברכיים כאן ניתן לפתור את הכאב באמצעות מדרסים מאד מאד מאד מיוחדים (חסכתי לך עוד כמה "מאודים" שיש להם בהחלט מקום כאן) אתה מוזמן לבוא לסדרת בדיקות שאערוך. הבדיקות, האבחון והיעוץ אינם כרוכים בתשלום. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

DaNa21il

New member
אולי נקע../images/Emo4.gif

כשאני הולכת קורה שהרגל שלי מתהפכת עם הקרסול. האם זה מה שקוראים נקע? לרוב זה לא כואב, אבל לפעמים זה משבית אותי לכמה ימים ויש נפיחות. איך מטפלים בכזה דבר? אני צריכה ניתוח בשביל שהמקום לא יהיה כזה משוחרר? תודה דנה :)

נקעים

שלום דנה, נראה שהיה לך בעבר נקע חזק. בנקע כזה עלול להיות מצב של מתיחת רצועות או קרע חלקי ברצועות. עלולים להיות נזקים אחרים, גדולים יותר - אך לא נראה לי שזה מה שקרה אצלך. לאחר הנזק הראשוני יציבות איזור הקרסול פוחתת, ואז קורים מקרים נוספים שבהם הקרסול מתהפך - נקעים חוזרים בדרגות חומרה שונות. מה שצריך לעשות במצבך זה מספר דברים: 1. לעשות תרגילי חיזוק של השרירים שבאיזור הקרסול 2. להשתמש במדרסים מייצבים אני מצרף הפנייה לשני מאמרים: א. מאמר על טיפול בנקעים ב. מאמר על שיטות להכנת מדרסים בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

ikess

New member
פוסטפוליו

אני סובל מתופעות של פוסטפוליו, שזה מתבטא בחולשה ברגליים ופגיעה ביציבות בשנתיים האחרונות. אודה לך אם תתייחס לבעייתי ותתן לי עצה. תודה.

פוסט פוליו

שלום רב, מגיפת הפוליו הייתה בשנות החמישים ופגעה בילדים קטנים ובתינוקות. המחלה פגעה בשרירי הרגליים. היום, 50 שנה אחרי, פגועי הפוליו סובלים ממה שאתה ציינת "חולשה ופגיעה ביציבות". זאת עקב 50 שנה של מאמצים ללכת, על אף חולשת השרירים - פעמים רבות הליכה תוך שימוש בקביים או מקלות הליכה או מכשירים. לנושא היציבות - ניתן להסתייע במדרס תומך ומייצב בשיטת E.F.S. רצוי להשתמש בנעליים גבוהות/שלמות עם סגירת שרוכים וסוליות יציבות (במידה שהסוליות לא מספיק יציבות ניתן לעשות שיפור ביציבותן) בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

noyus

New member
היי אני חדשה

ובדרך אגב.... יש לי פלטפוס ברגליים וזה מעצבן. שאלתי היא :
האם אפשר למנוע את זה בגילי [14] ? וכיצד?
והאם ניצתן למנוע "רגלי איקס" שצורתם מופנת לבפנים. תודה.. נוי

פלטפוס ורגלי איקס

שלום נוי, רגלי איקס הינן רגליים שבעת עמידה הברכיים קרבות זו לזו, והקרסוליים רחוקים האחד מהשני. במצב הזה לפעמים צורת הדריכה נראית בעין לא מקצועית כאילו זה פלטפוס. לפעמים זה אכן משולב עם פלטפוס, ולפעמים זה נראה כמו פלטפוס, אך אין זה פלטפוס כלל. סדרת בדיקות פשוטות אצלנו יתנו את המידע הדרוש. ברגלי איקס פעמים רבות העומס והלחץ אינם מתחלקים שווה ונכון על פני מפרק הברך, ועלולה להיות שחיקה. זה כמובן לא יכאב בגילך, אבל עלול להתבטא בכאבים בהמשך. ניתן, אחרי בדיקות מדוקדקות, להרכיב פתרון מתאים ואסתטי באמצעות מדרסים בשיטת E.F.S בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

OmRi L

New member
שלום יש לי שאלה...

בעקבות אימונים רבים לקראת הצבא, כנראה שהתאמנתי יותר מידי ושחקתי את הסחוס בקרסול. כנראה בגלל הפעילות מאומצת, נוצר לי סדק בקרסול ושחיקה בסחוס , תופעה הידועה בשם OCD או בשם מקצועי Osteochondritis dissecans RT talus. דיווחתי לצבא והפרופיל שלי ירד מ-97 ל-64. בפורום 'אורטופדיה', נאמר לי שזה OCD בינוני, אולם הפגיעה חמורה ורצינית. רציתי לדעת אם יש סיכוי שהשבר יחלים (אף על פי שהאורטופד שלי אמר שזה לא קורה)? - צירפתי קישור לתמונות ה-CT שפירסמתי בפורום... לעיתים, אחרי הליכה ממושכת ברחוב, לאחר זמן מה , חוזרים לי כאבים בקרסול. האם יש איזשהם תרגילים מסוימים שמומלץ לעשות כדי לחזק את השרירים שמסביב? הרופא שלי אמר לי לקנות מייצב קרסול (איירקאסט), וכאשר הלכתי לחנות לקנות, צלצלתי אליו לשאול איזה סוג אני צריך ואז הוא אמר לי שהוא מתחרט ואני לא צריך לקנות. האם בכל זאת לקנות? איזה טיפול יש בשביל ה-OCD? האם אני צריך מדרסים או משהו? ומה בכלל עליי לעשות כדי שאוכל ללכת בלי שאחרי זמן מה יחזרו אליי הכאבים תודה מראש!

כאב בקרסול

שלום לך, הנזק שיש לך הוא בתוך המפרק. לא בדקתי אותך, ולכן אינני יכול להביע דיעה נחרצת לכאן או לכאן. כתבת שהאבחון הוא Osteochondritis dissecans RT talus. זה אומר שבמפרק הסבטולרי (המפרק שמתחת לקרסול) השתחררו קטעי עצם או סחוס, והם נמצאים בתוך המפרק. בדרך כלל דבר כזה גורם לכאב, נפיחות והגבלה בתנועה. לעתים דרוש ניתוח להוצאת קטעי העצם השבורים מתוך המפרק. תחום מומחיותי אינו כולל ניתוחים ולכן אמנע מלהביע דיעה לכאן או לכאן על פתרון מסוג זה. לגבי הכאבים שיש לך בהליכה ברחוב: האם הכאבים הינם תמיד בתנוחת כף רגל מסויימת ורק בעת העמסת הרגל הפגועה במשקל הגוף? או אולי בכל מצב ובכל זוית, בין אם אתה מעמיס את כל משקל הגוף וגם אם לא? אם הכאב הוא רק בעת העמסת משקל הגוף על הרגל הפגועה ותמיד באותה תנוחה - קיים סיכוי טוב להקלה באמצעות העמדת הרגל בתנוחה טובה. בדרך כלל, כשיש כאב ברגל אחת נוטים להעביר את העומס לרגל הבריאה, ואז קורים שני דברים: 1. הרגל הבריאה משתתתפת בעומס יותר מחמישים אחוז, שזה יותר מהרגיל 2. צורת היציבה אינה זקופה, אלא נוטה לכיוון הרגל החזקה. דבר זה עלול לגרום לכאבי גב במקרים כפי שציינתי מדרסים יקלו על המאמץ של הרגל הבריאה שנושרת בעומס המוגבר. אם כואב לך בכל מצב, לא אוכל לסייע לך. צור איתי קשר בטלפון, או עדכן אותי במייל את התשובות למה ששאלתי. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

itaysuffer

New member
שאלה

לא יודע אם זה קשור אליך אבל אם יש ליע שוקיים גדולים איך אפשר להצמיק אותם או משהו כאילו שיתקטנו כי זה לא טוב קשה לך לבוא גינסים ודברים!!

שוקיים

שלום רב, לא ראיתי אותך, ואינני יודע אם מידות השוקיים שלך הם רק גדולות או ממש חריגות. אם העניין הוא התאמת בגדים - ניתן לתפור מכנסיים בהזמנה. פנו אליי כבר בעבר בשאלות איך לפתח את השרירים שהשוקיים יהיו גדולים יותר. לראשונה אני נפגש בשאלה כמו שאתה מפנה אליי. נראה שמבנה הגוף שלך, והרגליים בעיקר, הם מאד מסיביים. אם אין שום בעיה בריאותית ואין שום כאבים או שום בעיה תפקודית של הרגליים - קבל את מבנה גופך כפי שהוא. אם מבנה השוקיים, כפי שתיארת, הוא בנוסף למבנה גוף בעל משקל רב מאד, ואם יש לך עקב כך כאבים בכפות הרגליים, בקרסוליים או בברכיים, ספר לי בטלפון או במייל ואסייע כמיטב יכולתי. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

Bruce L

New member
שבר בקרסול:

שלום, אני עברתי תאונה ושברתי את קרסול ימין בשני מקומות. אני כרגע מסופח לרם2 עם גבס. רציתי לדעת אם אוכל לדרוש מצה"ל בדיקת CT למקרה שלא יווצרו בעיות בעתיד לכל החיים? ואיך אוכל לדעת אם תהיה לי נכות בעתיד? בתודה מראש.

שבר בקרסול

שלום לך, לגבי הנהלים הצבאיים - אינני מתמצא בהם. לעניין מצבך כרגע - אינני יודע אם אתה משתמש בקביים או במקל הליכה. אני מניח שאם אינך משתמש בהם, אתה מעמיס את הרגל הבריאה יותר מכרגיל. יתכן גם שאתה הולך בצורה לא סימטרית. אם במאמץ על הרגל השניה יש כאבים - חשוב לעשות מדרס לרגל זו כרגע. אחרי הורדת הגבס צריך יהיה לעשות מדרסי גם לרגל שבהחלמה. כבר קרו מקרים שפגיעה הייתה ברגל אחת, ועקב המעמס הרב על הרגל השניה התפתחו בה רגישויות. לכן, באופן מודע אל תזניח את הרגל הבריאה. אני מעריך את מחשבתך לעתיד בנושא נזקים עתידיים, שכן פגשתי כבר במסגרת עבודתי מספר רב של אנשים שנושאים איתם נזקים מעת השירות הצבאי. רוב האנשים אינם מקשרים את הנזק לזמן השירות בצבאי. חלקם מקשרים במחשבה, אך לא פונים אל משרד הביטחון או הצבא כדי לקבל הכרה בנזק. חלקם כן פונים, ועם התשובה השלילית הראשונה הם מתייאשים ועוזבים את הנושא. אי אפשר לדעת מעכשיו אם יהיה לך נזק בעתיד. אשמח לענות על כל שאלה שלך. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

elazarg

New member
פלטפוס קשה

אני סובל מפלטפוס קשה, ולכן הורידו לי את הפרופיל הצבאי ל82. יש לי מדרסים כבר בערך שנה וחצי, אך הם לא ממש עוזרים, ואיני יכול לרוץ בגלל כאבים עזים בעיקר בברכיים ובשוקיים. האורטופד האזרחי אמר שמעבר למדרסים אין יותר מה לעשות. אפשר עצה?

למעלה