היום בתפוז אנשים

shian

New member
אמנם לא רופאה אבל...

מנסיון של הבן שלי שסובל מפלטפוס קשה, מדרסים רגילים לא עזרו בכלל, לעומת זאת מדרסים ביו מכניים שיפרו בהמון את המצב. הבעיה שהם מאוד יקרים בין 1500 ל 2000 ש"ח ואין על זה השתתפות של הקופות.

מדרסים

שלום רב, מדרסים ביו מכניים הם מדרסים שמתחשבים במכניקה של הביו, כלומר בתנועתיות של הגוף החי. לעומתם, מדרסים שנעשים לפי דריכה בקופסת ספוג (והרבה פעמים נקראים בשפת העם "מידת גבס", אך אין הדבר כך) נעשים על פי העתקה סטטית מידת גבס אמיתית היא מידה שנלקחת לפי חבישת הרגליים בתחבושות גבס. מדרסים ביומכניים, גם בהם יש מספר סוגים: א. הגישה האמריקנית - הגישה האמריקנית דוגלת במידור – האדם שלוקח את המידות אינו האדם שמייצר את המדרסים. בשיטה האמריקנית, שהיא מתקדמת יותר משיטות הטבעת הרגל בקופסת ספוג, העתקת הרגל נעשית כשהרגליים ללא עומס ובמצב נייטרלי - “Neutral Position” - באמצעות תחבושות גבס. התוצר הסופי הינו מדרס קשיח, שמתייחס לחלק האחורי של כף הרגל בלבד, כשבחלק הקדמי יש ריפוד ישר. זהו מדרס הנמצא מתחת לכף הרגל בלבד, ולא מסביב לה. ההסבר לכך הוא שהפילוסופיה האמריקנית מתייחסת לכל מצב של אי נוחות בכפות הרגליים, כאפשרי לטיפול בדרך של שינוי הדריכה בחלק האחורי של כף הרגל. בדרך כלל, במדרסים אלה אין ריפוד הולם. הריפוד הוא מימד קריטי כשמדובר בסוכרת, במחלות מפרקים ובפעילות ספורטיבית. 2. מדרסים אפקטיביים – E.F.S בשיטה זו, שנחשבת למתקדמת בעולם כיום, משתמשים בתחבושות גבס והרגל מוחזקת ללא עומס לצורך המדידה. אולם, לא מתבצעת העתקת הרגל כפי שהיא. בשיטה זו מעוצב הגבס על הרגל למצב האידיאלי-אופטימלי הנכון לרגל. התוצאה המתקבלת היא שבכל דריכה ודריכה – בזמן עמידה, הליכה, ריצה וגם נחיתה מניתור – הרגליים תמיד תדרוכנה בצורה האופטימלית. המדרס תומך את כף הרגל לכל אורכה, והינו בעל שוליים גבוהים. הוא חובק את הרגל. הדבר מגדיל את שטח המגע של הרגל עם המדרס, ועל ידי כך מקטין את הלחץ בכל נקודה ונקודה. כיוון שהדריכה הופכת להיות הדריכה הנכונה, הרגל אינה קורסת לצדדים. כך המדרסים מאריכים את משך חיי הנעליים, ומקטינים משמעותית את הבלאי שלהן. המדרסים מעמידים את כף הרגל, הקרסול והברך במנח האופטימלי האפשרי ומביאים למצב של אי נעילת המפרקים. מצב של נעילת המפרקים אינו רצוי, כיוון שהוא גורם לפגיעה מוגברת בסחוסים. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

פלטפוס קשה

שלום רב, סיפרת שהמדרסים שייצרו עבורך לפלטפוס, לא עוזרים. בקשר לסוגי הפלטפוס פירטתי מהם הסוגים בתשובה הראשונה שנתתי. בקצרה, יש שני סוגי פלטפוס: א. פלטפוס קשיח – במצב זה, מבנה הרגל הוא שטוח. גם בעת שהרגל באוויר וגם בעת הדריכה – הרגל שטוחה. ב. פלטפוס גמיש – במצב זה, בעת שהרגל באוויר היא לא שטוחה, אך כשמעמיסים את משקל הגוף בדריכה – הרקמות הרכות קורסות – ואז רואים מצב של פלטפוס פלטפוס יכול להיות משולב עם קריסת הקרסול פנימה, וגם בלי שילוב זה. שני הסוגים דורשים פתרון שונה לגמרי האחד מהשני, וזה אומר מדרסים אחרים לגמרי. ייתכן שהאבחון שנתנו במקרה שלך היה לא מדוייק, ואז קיבלת מדרסים לא מתאימים. זה דבר שניתן לראות בסדרת בדיקות שאעשה לך. אז האורטופד שלך אמר לך נכון, אבל צריך: 1. לעשות אבחון מדוקדק ומדוייק 2. לספק לך מדרסים איכותיים ממש בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון רגליים www.footsupport.co.il

evolin

New member
הבעייה שלי די ארוכה.

קודם כל שלום. אני סובל מכאבי רגליים כשנתיים וחצי. התחיל הכל מכאבים באיזור המפשעה (דלקת) שנוצרה עכב אימוני קרטה מפרחים וריצות. יחד עם הדלקת המשכתי להתאמן כחצי שנה עד שהכאב הפך לבלתי נסבל ואז פרשתי. הלכתי בקושי באותו זמן ולכן לא עשיתי שום פעילות פיזית. לאחר כ שבועיים חודש בהדרגה התחילו כאבים לכל אורך הרגליים (תחושה של כאב בשרירים). הכאבים ליוו אותי לכל אורך היום כאשר היו בתעצמים בפעילות פיזית ובשינה!! (ובנסיעות ארוכות באוטובוס כ- שעה). עשיתי מיפוי עצמות אשר הראה דלקות לכל אורך הרגליים באיזור החיבור של השריר לעצם. האורתופד (באופן פרטי) שפגשתי אמר שכנראה לשריר אין מספיק מקום בחיבור שלו לעצם וכמו כן השרירים קצרים מה שמביא לדלקות בחיבורים. וכמו כן הם עבים וחזקים דבר שגורם בזמן שינה להתנפחות השרירים ולחץ על העצם בשינה. כמו כן לטענתו הדבר אמור היה לעבור עד גיל 25 כאשר הגוף יפסיק להתפתח. עם הבחנה זו הגעתי לצבא (עם כאבים די חזקים והתקפי כאב שפשוט החריחו אותי לשכב על הריצפה ולחקות שיעברו (התפרצויות הכאב נבעו מהפשעה). בצבא אני כבר כמעט שנה מאז ראיתי משהוא כמו 4-5 אורטופדים למיניהם ואין ספור רופאים. רופאה אחת רוסיה (גם האורטופד לפני הצבא היה רוסי) חיזקה את הטענה של האורטופד לפני הצבא. שאר הרופאים היו אומרים לי שלא יודעים מה יש לי או מספרים על הרכב בעיות (דלקת במפשעה וכאב ברגליים שנובע מגורם אחר אשר בו לא רצו לדון). חוץ מזה שלחו אותי לראומטולוג ואורולוג אשר לא מצעו כל בעיה. (בדיקה בסיסית של העצבים עברתי אצל אורטופד ואין כל בעיה). האורטופד האחרון שראיתי הודיעה לי שיש לי גמישות יתר ברמה גבוהה מאוד ומכאן כל הבעיות (אני מסכים שאני גמיש והייתי הרבה יותר אבל לא ברמה כמו שהוא תיאר, רצוי להדגיש כי במשפחתי אף אחד לא סובל מגמישות יתר ואולי אף אבא שלי בעל גמישות קטנה במיוחד). מצבי הבראותי כיום. הכאבים לכל אורך הרגליים לאט לאט עברו, (לא לגמרי) הכאבים במפשעה עברו ממש לא מזמן וחוזרים כאשר אני עושה תנועה לא נכונה. (לא עושק בשפורט, או כל פעילות פיזית). הכאבים לכל אורך הרגליים חוזרים בשינה לא מסודרת (כאשר השינה קצרה או לא רציפה) כמו כן בשינה ארוכה במיוחד (מעל 9 שעות). וכמובן במאמץ פיזי מתמשך. (בעל סף כאב גבוהה במיוחד ולכן לא מרגיש את הכאב עד שהוא מופיעה ברמה חזקה, (אולי כדי שאלך לרופא עצבים בכל זאת?). כמו כן הופיעה בעיה חדשה שאולי קשורה לבעיה המקורית והיא כאבים חזקים בעמידה, הכאב מתחיל בעכב (אחרי כ-15 דקות). מתחזק בפונקציה ריבועית. ואחרי כ 30-60 דקות עובר לשרירים להקרובים לעכב. ולאחר מכן כבר כל השרירים. (שזה יכול להיות כבר ממאמץ). כל האורטופדים שלחו אותי לפיזיוטרפיה אבל לא יודע מה לעשות שם כי אחד אומר שאסור לחזק את השרירים וצריך להגמיש אותם, ואחר אומר שאסור לעשות תרגילי גמישות וצריך לחזק את השרירים. סליחה על האורך של ההודעה. תודה מראש על כל עזרה אפשרית!!!

כאבים

שלום לך, אכן עברת מסכת ייסורים קשה. אינך מצפה שאחרי שנבדקת על ידי כל כך הרבה רופאים ושלא מצאו פתרון, שאוכל אני רק באמצעות התכתבות לתת לך את הפתרון לכל הבעיות. מתוך סך הבעיות שהעלית, בנושא אחד אני יכול לסייע לך - והוא הכאב בעקב. צור איתי קשר בטלפון 03-5283068, ונתאם תור לבדיקות. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

yaron c2

New member
יבלות

אני אדם פעיל מאד - הולך הרבה במסגרת העבודה, וכבר שנים שיש לי יבלות בצד החיצוני של הכריות. הרופא כתב שזה ב"ראש מטטרסל 5" - אם אתה יודע מה זה. היבלות קצת מאיבות לי ואני משתדל לא לדרוך עליהם יותר מדי, אבל אז אני משנה את הצורה שאני רגיל ללכת, ואני חושב שיש לי כאבים בברכיים בגלל זה. אני מדמיין? אולי אין שייכות בין שני הדברים?" תודה מראש...

יבלות וכאבים בברכיים

שלום ירון, כשבכף הרגל יש לחץ או שפשוף, הגוף בונה לו כהגנה עור עבה, ואנו קוראים לזה - יבלות. כשדורכים על היבלת מרגישים כאילו דורכים על גוף זר. פעמים רבות אנשים מטפלים בכך על ידי הורדת היבלת - בכוחות עצמם או בעזרת פדיקוריסטית. אם צורת הדריכה ממשיכה שוב בצורה שבה יש באותו מקום לחץ או שפשפוף, הגוף שוב בונה כהגנה עור עבה, וחוזר חלילה. כל עוד לא נשנה את דפוס הדריכה כך שלא יהיה במקום לחץ או שפשוף - הדבר יחזור על עצמו. כלומר, כפתרון צריך לבנו משטח דריכה שימנע את הלחץ ו/או השפשוף. דבר זה נקרא מדרס. מדרסים יש רבים ושונים. הם משתנים ברמת החומרים, ברמת הטכניקה בה מייצרים אותם וברמתו של איש המקצוע שעושה את המדרסים. אני מצרף מאמר על שיטות להכנת מדרסים. בנוגע לברכיים - צורת הדריכה על כפות הרגליים משפיעה על הקרסוליים, על הברכיים ואף על הגב. בהחלט קיים סיכוי שבגלל צורת הדריכה שסיגלת לעצמך במטרה להימנע מדריכה על המקום הכואב, המפרקים יצאו מאיזון ונוצר כאב בברכיים. חובה עליך לחזור לצורת ההליכה הנכונה שלך ולהגן על כפות הרגליים ועל הברכיים שלך. מדרסים בשיטת E.F.S ישחררו את הלחץ מהמקום הבעייתי, יחזירו אותך לדריכה נכונה, ובחזרתך לדריכה נכונה - יימנע המאמץ המיותר מהברכיים. אחרי שתעשה מדרסים אלה תוכל להוריד את היבלת, והיא לא תחזור עוד. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

היום בתפוז אנשים ../images/Emo180.gif

נגה חיטרון, אמנית בעוגות מלמדת אומנות בעוגות live ב-BlogTV. האירוח יתקיים בשעה 10:00 בפורום אומנות בעוגות למתחילים. אתם מוזמנים לשרשר שאלות לשרשור האירוח http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1146&msgid=55366563
בשעה 20:00 חברי להקת שייגעצ יגיעו לפורום המעריצים ויענו לשאלות גולשים אתם מוזמנים לשרשר שאלות לשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/forums/main/viewMsg.asp?id=1092&msgid=55333651
יעקב חיים וינברג, מומחה לפתרון בעיות רגליים, יתארח בפורום קלאבפוט הערב בשעה 19:00 ויענה לשאלות הגולשים בנושא קלאב-פוט לאחר גיל 7, בעיות רגליים, מדרסים, כאבי רגליים ועוד. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=949&msgid=55318924
מחר בשעה 8:00 יתארח בפורום הריון ולידה מוטי גלעם בעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, יועץ לנישואין ומטפל משפחתי מוסמך המעביר סדנאות אבהות לאבות שבדרך. אתם מוזמנים! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=110
ארגון תלם מזמין את גולשי תפוז להרצאה בנושא טראומה ומשפחה. ההרצאה ללא תשלום ותתקיים ביום ב' הקרוב בשעה 20:00 , בת.ל.מ. ת"א, סמינר הקיבוצים. לפרטים נוספים: http://www.telem.org.il/lectures_270605.html
הסופר האגדי יהודה אטלס מגיע לענות לשאלותיכם live ב- Blogtv במסגרת חגיגות שבוע הספר העברי. האירוח יתקיים בפורום סופרים ומשוררים צעירים הערב בשעה 19:00. הכניסו שאלותיכם עכשיו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=376&msgid=55381759

האם אפשר לרכוש דרכך

נעליים "ישרות" למכשיר דניס בראון. לבני נעלי "מרקל" על בר שונה מהבר שנמכר בארץ. הנעליים נקנו מישום שלא היה ניצתן להשיג נעליים "ישרות לפני כשנה בארץ". ברצוני להתאים נעליים "ירשות" לבר הנוחכי שלנו. מצורפת תמונה תודה רבה

נעליים ישרות

שלום רב, לשאלתך האם ניתן לרכוש דרכי נעליים ישרות - התשובה היא שאצלנו במכון אין בכלל מוצרי מדף - לא מהמלאי ולא בהזמנה. אנו מייצרים פתרונות מותאמים אישית בלבד, וזאת נגיל 7 ומעלה. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

עוד שאלונת ש"קפצה" לי לראש

ברשותך, מדוע אתם עובדים במכון עם ילדים מגיל 7 ולא לפני? השאלה עלתה מישום שהילדים שלנו אמורים להיות עם הנעליים עד גיל 4. סטטיסטיקה מראה שבין גיל שנתיים לארבע יש 20 סיכוי לק"פ לחזור. ועד גיל חמש 5%. חשבתי שאולי אתם עובדים עם גיל 7 מישום שאז הרגל כבר ממש "מתעצבת". האם זה כך? תודה רבה על זמנך וכל ההסברים המפורטים.

תשובונת :)

בוקר טוב, מבנה הרגליים של ילדים מתחת לגיל 7 הינו ייחודי ודורש טיפול שונה מאשר של ילדים מגיל 7 ומעלה. אכן, בגיל 7 הרגל כבר מתעצבת, ואז הילדים מגיעים אליי. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

טאניוש

New member
מכשיר דניס בראון ונעליים הפוכות

שלום מר וינברג. אני אמא לילד בן חצי שנה, עם קלאב פוט חד צדדי. אשמח אם תוכל להסביר לי מנגננון פעילות של מכשיר דניס בראון. מה ההבדל בין השפעת המכשיר כאשר משתמשים בשני סוגי נעליים- הפוכות ועל ציר ישיר? שאלה נוספת: לילד שלי אצבעות הרגליים עולות אחת על השניה, הבנתי שזה נגרם על ידי נעליים הפוכות. הבעיה תסתדר מעצמה או שנצטרך לטפל בה באיזשהו שלב? תודה.

קלאב פוט עד גיל 7

שלום טניה, אני מומחה בתחומי, ואני מקפיד שלא לחרוג לתחומים שבהם אינני מומחה. אני עובד עם מבוגרים ונוער, וכן עם ילדים מגיל 7 ומעלה. מבנה הרגליים של ילדים מתחת לגיל 7 הינו ייחודי ודורש טיפול שונה מאשר של ילדים מגיל ומעלה. על כן, צר לי שאינני יכול לתת לך תשובה. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

גנגי

New member
~הכה את המומחה~

(לא, לא, לא מתכוונת להכות, אני רק שאלה...!) שלום קובי, בעבר התייעצתי איתך כאן לגבי שברי מאמץ שאני סובלת מהם זה למעלה משנה. רקע כללי קטן: נהגתי ללכת הליכת ספורט של שעתיים-שלוש ביום, במהירות גבוהה ביותר ובעיקר בעליות תלולות, ולאחר תקופה שלא הלכתי שבתי למאמץ מרוכז בבת אחת, והתוצאות הכואבות לא איחרו להופיע. הכאבים, אגב, הם באזור עצמות השוקיים, לא בכפות הרגליים. לאחרונה התחלתי לחזור קצת לפעילות, לא להליכה מאומצת כמו שנהגתי ללכת, ולא למשך שעות ארוכות, אלא לשעה אחת ביום של הליכה מתונה, יחסית (עדיין יותר מהירה משל רוב האנשים שנוהגים ללכת, אבל איטית ומתסכלת יחסית לרצון ולסיבולת שלי). אני נועלת ניו בלאנס שמיועדות להליכת-ספורט-מקצוענית שקניתי בארה"ב (הותאמו לי לפי סוג ההליכה שלי ע"י מומחה מטעמם), אבל ללא מדרסים רפואיים. כשאני מרגישה שכואב לי אני מאטה או מפסיקה, ואם לא כואב - ממשיכה. השאלה שלי היא - אם אני מרגישה שאני יכולה - אני באמת יכולה? כלומר, אני לא גורמת לעצמי נזק בכך שאני הולכת למרות שיש לי שברי מאמץ? והאם אני חייבת התאמת מדרסים לצורך ההליכה, או שאני יכולה להסתפק בניו-בלאנס המקצועיות שלי? והעיקר - חייבים לערב רופא בעסק, או שאני יכולה לסמוך על עצמי? תודה - גנגי

שברי מאמץ

שלום גנגי, עיסוקי הוא פתרון בעיות רגליים. באופן וולונטרי, אני נותן לאנשים תשובות באינטרנט בתחום מומחיותי, בתקווה שהעיצות יועילו. אינני יכול לפתור בעיות בצורה פיזית דרך האינטרנט. אם את פונה אליי כבר בפעם השניה - אני מניח שהתרשמת מהפעם הראשונה שאני מבין במקצועי. אשמח לבדוק אותך. לשם כך את צריכה להגיע אליי. נא לתאם הפגישה מראש. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים המכבי 13 (ליד פינת המלך ג'ורג' 23), תל אביב טלפון: 03-5283068 www.footsupport.co.il

פרחבר

New member
שאלה שמטרידה אותי די הרבה זמן

שלום רב, לפני כחודשיים החלפתי נעלי התעמלות, עקב כאבים בכרית כף הרגלית הימנית. לאחר הקנייה התחילה לכאוב לי רגל ימין בכרית כף הרגל בעקב - ממש באמצע, כאב "מרוכז" (באין הגדרה אחרת) כלומר בנקודה אחת בלבד, כמו כן התחיל לכאוב לי (מאוד) בצד ימין של כף הרגל בחלק החיצוני/אמצעי. למרות שעברו חודשיים, הכאב לא עבר, לעיתים מתגבר עד כדי צליעה! כשאני צועדת, שמתי לב כשאני מאיצה את הקצב הכאב מתגבר או חוזר, ניסיתי לצעוד עם כמה זוגות נעלים ובכולן התוםעה קיימת. הכאב קיים גם כאשר אני מותחת את כף הרגל, כשאני נחה, ממש כל הזמן נוכח ומציק. האם מוכר? האם יש שם לתופעה? חשבתי ללכת לאורטופד כי אני כבר אובדת עצות. תודה על תשובה

כאב בכף הרגל

שלום ורד, זה חיכית חודשיים לדעתי זה לא נכון היה לעשות. זה שהכאב נוכח בשימוש במספר זוגות נעליים מראה שהכאב אינו נובע משימוש בנעל לא טובה, אלא מבעיה בכף הרגל עצמה. צריך ליצור מצב שבו בדריכה בכל זוג נעליים לא יכאב לך. את זאת משיגים באמצעות ייצור משטח דריכה שנשלף ועובר מנעל לנעל. אבחון מדוייק ממש אוכל לתת אם ניפגש ואעשה מספר בדיקות. הבדיקות, האבחון והיעוץ אינם כרוכים בתשלום. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

פרחיה2

New member
לא יאומן... כך קוראים לזה?

טוב, אז ראיתי את ההודעה בתפוז שיש את האירוח של ד'ר וינברג. ושמחתי, אולי מישהו סוף סוף יוכל לעזור לבעיות הנוכחיות שלי. והנה, נכנסתי לפורום הזה וגילית שאני לא לבד... אז לפני כמעט 42 שנה נולדתי כמו הבובה ימימה עם רגלים עקומות. טוב, עד עכשיו קראתי לזה כך ומעתה ברשותכם אקרא לזה קלאב פוט. יותר אלגנטי ופולטקלי קורקט. גובסתי למשך כמה שבועות. האורטופדית שראתה אותי אז, החליטה לא להעמיס עלי את המדרסים הנוראים שהיו מקובלים אז. ולימדה את אמי לעשות לי תרגילים . לא ממש התמדנו, אבל עם השנים הכל כאילו הסתדר. והתחלתי ללכת ישר עם נטיה החוצה קצת. ועם פלטפוס לא ממש נורא בלי כאבים. הלכתי נפלא, ואהבתי לטיל ברגל המון. לרוץ- אף פעם לא ידעתי ממש, ואני רצה נורא מצחיק ממש בושה... עד... להריון השלישי. אז, התחשק לי לקנות סניקרס, שטוחים. לא יודעת למה. היה אופנתי. הרגלים התחילו לכאוב. כל המומחים בגרוש אמרו שהכאבים בגלל ההריון, וכדאי ללכת רק עם נעלים שטוחות. הילד הזה כבר בן 11. מזמן זרקתי לפח את הסניקרס ההם. כבר 10 שנים אני עם מדרסים ביו מכניים שהכין לי ד'ר שגיב בחיפה. המדרסים מעולים ובזכותם אני יכולה ללכת. כשאני יושבת זמן ארוך, או ישנה הרגלים עוברות באופן אוטומטי בחזרה למצב הראשוני- המצב שאיתו נולדתי {שתי רגלים מעוקמות כלפי פנים מהברך ומטה}. כשד'ר שגיב הכין לי את המדרסים הוא הראה לי שבעצם ה- קלאב פוט עדיין שם. והרגלים לגמרי לא סדר, אבל חוץ ממדרסים אין לו ממש פתרון. עם הזמן התחילה דלקת כרונית בגידים. המצב היום, שיש לי דלקת בגיד הימני של רגל שמאל ,לא יודעת איך קוראים לגיד הזה, אבל הוא נמשך מהברך , שם הוא כואב קצת, ועד לקרסול - שם יש דלקת קבועה עם בצקת. טיפול בזריקות של ראומטולוג לא הועיל- טיפול ממושך של כירופרקט הועיל הרבה ואחריו אני כבר לא צולעת כל הזמן אלא רק אחרי מנוחה או ישיבה ממושכת, וגם כמעט שאין כאבים. אבל.. אני לא יכולה ללכת הליכה מאומצת, לא יכולה לרוץ בכלל, או לקפוץ ולרקוד. ואחרי ארבע שעות של שיטוט בחנויות אתמול יש לי כאבים חזקים בקרסול. הרופאים אמרו שהמצב הוא סטטי בגלל שהרגלים לא ישרות והיציבה שלהן לא טובה, למרות המדרסים. ויש כמובן סכנת קריעה של הגיד. אני רוצה ללכת, לטיל ולרקוד - היש לך רעיון חדש בשבילי? סליחה על ההודעה הארוכה. ותודה מראש על ההתיחסות.

למעלה