היום בתפוז אנשים

היום בתפוז אנשים ../images/Emo42.gif

נגה בן ענת, בוגרת בי"ס למאמנים במכון וינגייט המתמחה בהוראת שחייה טיפולית ובטיפול באוכלוסיות מיוחדות בתוך מים, תתארח היום בשעה 17:30 בפורום הפרעות קשב ADHD ותייעץ לגולשים בכל הקשור בלימודי שחייה וטיפולים במים. שרשור השאלות אליה כבר נפתח ואתם מוזמנים להוסיף אליו את שאלותיכם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=201&msgid=56756861
קלאודיה שטיין תתארח הערב בשעה 18:00בפורום לומדים בחו"ל ותענה על שאלות הגולשים הקשורות ללימודים בגרמניה. אתם מוזמנים לשרשר שאלות בשרשור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=711&msgid=56648657
הערב בשעה 18:00, כברה קסאי, חלק מצוות הפרוייקט של עידן רייכל, תתארח בתפוז ותענה לשאלותיכם. אתם מוזמנים לשרשר כבר עכשיו שאלות לשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1254&msgid=56857148
בשעה 19:00 יתארח עידן מיליצ'ר, סקסולוג ומטפל מיני בפורום התוכנית "ביקור בית" ויענה לשאלות הגולשים בנושא מיניות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1318&msgid=56789099

Britush

New member
../images/Emo53.gif סופרים לא-אמריקאיים ../images/Emo42.gif

ידיד שלי ואני הגענו למסקנה שמרבית הסופרים שאנחנו מכירים הם אמריקאיים \ קנדים \ בריטיים (כלומר, כתבו באנגלית) - או ישראליים. אז ניסינו לערוך רשימה של ספרים מפורסמים שלא נכתבו באנגלית במקור. אתם יכולים לעזור לנו למצוא עוד?
בינתיים מצאנו את: אלכסנדר דיומא ויקטור הוגו ז'ול ורן אנטואן דה סנט אקזופרי (הנסיך הקטן, נו) [צרפתים עד כאן, נראה לי] מיכאל אנדה (הסיפור שאינו נגמר) אריך קסטנר [גרמנים] קורנל מקושינסקי (השד מהשביעית; פולני) אדמונדו דה אמיצ'יס (הלב; איטלקי) ושאלה מעניינת נוספת - שמתי לב שכל הספרים שציינתי עד כאן, מלבד הנסיך הקטן והסיפור שאינו נגמר, התרחשו בארץ שבה חי הסופר שכתב אותם. האם זו מסקנה גורפת שנכונה גם לגבי ספרים אחרים?

הנה שתיים - שוודיות!../images/Emo41.gif

האחת - גונילה ברגסטרום, שכתבה את מה שאני מכנה "ספרי אליהו" וכמה מהם ברשותי: אליהו ונסים הנסתר נו, נו, נו, אליהו! לילה טוב אליהו ידיד אמת לאליהו השנייה - אסטריד לינדגרן (נו, זאת מבילבי!) והספר האהוב עליי ביותר מבין ספריה
האחים לב-ארי יום מקסים וממוזג לכולנו

ועוד כמה:

הנס כריסטיאן אנדרסן (דני, גם אצלו הסיפורים לאו דווקא מתרחשים בדנמרק).
האחים גרים (גרמנים).
טובה יאנסן (פינית, מחברת "המומינים").
קארל מאי (גרמני, מחבר ספרי אינדיאנים, כמו "וינטו ויד הנפץ". תמיד חשבתי שהוא אמריקאי, כי הוא כתב על האינדיאנים)?
הרוזנת דה סגיר (צרפתיה ממוצא רוסי, כתבה הרבה ספרים לילדים).
יוהנה ספירי (שוויצרית, מחברת "היידי בת ההרים").
יאנוש קורצ'אק (פולני, מחבר "יותם הקסם" ו"המלך מתיא הראשון").

einat57

New member
כריסטינה נסטלינגר

שמריהו... וחוש הבילוש של יעקב

maore

New member
גם קורנל מקושינסקי פולני

ופרנץ מולנאר הוא הונגרי (הנערים מרחוב פאל)

maore

New member
כרגע עולים לי רק שניים ../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif

בנוסף ללינדגרן ושאר סופרים שהוזכרו כבר..
אנני מ.ג. שמידט (הולנד): מינוש, עלילות ויפללא
ג'יימס קריס (גרמניה): פלורנטין, הילד שמכר את צחוקו

Athaclena

New member
מה עם רוסים?

דוסטוייבסקי... האחים סטרוגאטסקי פחות מוכרים, הם כותבים מד"ב. אבל יש לםחות ספר אחד שלהם מותרגם לעברית בטוח שיש עוד מלא סופרים רוסיים מפורסמים, הבעיה רק שלא קראתי אף ספר שלהם... ועגנון לא נחשב? ושייקספיר אמנם כתב באנגלית אבל זה כמו לקרוא שפה אחרת

maore

New member
חשבתי שמדובר בספרי ילדים ונוער

כי אם לא, אז זה הרבה יותר קל. המון צרפתים, צ'כים ומה לא. קונדרה, רומן גארי, שקבורצקי, פאולו קואלו, גבריאל גרסיה מארקס, אמיל זולה, בוקאצ'יו (סיפורי דקמרון) - עוד? ועוד לנוער: דה אמיצ'יס, סרוונטס.

maore

New member
אולי באמת נפתח שרשור ארצות

היה השרשור של האמא שחיפשה ספרים על שוויץ. הועלו גם ספרים שמתרחשים באנגליה. והיתה הצעה לפתוח שרשור ארצות (ספרים שנכתבו על ידי סופרים משם, או שמתרחשים שם), כך שילדים יוכלו ללמו דעל ארץ נבחרת מקריאה (לידע כללי או כהכנה לטיול לאותה הארץ כפי שהציעה אותה האם). אולי שני שרשורים נפרדים, הראשון של כל הסופרים שאנחנו יכולות לחשוב עליהם - ומאיפה הם....
והשני של ספרים על ארצות

maore

New member
רשימה עפ"י לאומיות בויקיפדיה

וכמו שראיתי "סופרים אפריקאיים" בתחילת הרשימה, תהיתי איך זוכה הנובל קוטזי עוד לא הוזכר. ואיך לא חשבתי ישר על שלל הסופרים ההודים (למרות שחלק לא קטן מהם כותב באנגלית במקור, ארונדהוטי רוי, אמיטב גוש. נראה לי שסלמאן רושדי וויקראם סת' גם כותבים באנגלית במקור, אבל לא בטוחה). בריטוש, דפדוף ברשימות, יעלה ודאי שמות שנשמעים לך ולידידך מוכרים - והרי לך סופרים מפורסמים שאינם מבריטניה/אמריקה).

בריתוש- ב"ילדים גדולים" של יהודה

אטלס הספרים(העוסקים בסופרי ילדים ונוער) מחולקים לפי "אנגלים" "אמריקאים" ו"אירופאים"- את הרוב הזכירו כאן אבל שווה לך להציץ שם גם...

maore

New member
אכן. נראה לי דווקא מדגיש את הנקודה!

יש כרך שלם לסופרי ילדים אמריקאים, כרך שלם לסופרים בריטים, וכרך נוסף לכל אותם "אחרים" וגם הם רק מתוך יבשת אירופה. הרי לא הזדחל לשם איזה לטיני, אפריקאי, אסיאתי, ערבי או אפילו אוסטרלי.... הגמוניה אנגלית מנצחת. ועל התרבות הזו אנחנו מגדלים את ילדנו.

למעלה