היום ב"על השרון"

היום ב"על השרון"

מודעת עמוד של עיריית הרצליה, פרסום התקציב הגרעוני של עיריית הרצליה, חתום ע"י גזבר העירייה מר אריה רהט, זה אשר יד ביד עם מר שמואל לוי (יועץ מובטל ויקרן) ביטל את הערבות וגרם בכך נזק ענק לתושבי הרצליה . על אף שהשניים היו צריכים לעוף מכאן בבושת פנים לאחר מחדל כזה (ועוד הרבה לפני כן עקב מחדלים קודמים), שניהם נשארים וממשיכם לחגוג. ומדוע? הביטו בתחתית המודעה, מר רהט הנכבד, עובד העירייה, משמש כשופר תעמולת בחירות לראש העירייה. | הדגש| על אף הגרעון בתקציב (אותיות קטנות - קשה לראות), ועל אף הערות משרד הפנים על עיוותים בהצגת הנתונים (גם באותיות קטנות) , משבח מר רהט את ביצועי העירייה "בשנים האחרונות" (אותיות של קידוש לבנה, אותיות גדולות שגם כבדי הראיה יוכלו לראות) נותן נתונים אשר אין בינם ובין התקציב דבר, נתונים אשר המשמעות שלהם שנויה במחלוקת, על מנת לשבח ולהדר את ראש העירייה הנוכחית, ועל מנת להיטיב עמה על כי היא מיטיבה עימו. ברור שהוא צריך אותה לעוד קדנציה, במארכת עם מינהל תקין הוא לא היה מחזיק אפילו יום אחד נוסף. הגזבר מפשל, ראש העירייה מעלימה עיין ואפילו מתגאה בפשלות, ואז הגזבר מודה בליקוק מכאן ועד הודעה חדשה. והכל בכספים של תושבי העיר, הכל במימון של כולנו. צות הניהול של עיריית הרצליה - נבחרים, פקידים, יועצים - אנחנו מתביישים בכם .

Tami me

New member
כרגיל מפזרת כספנו ביד נדיבה

לכל כיוון ולכל מי שמבקש. הגרעון? מה זה גרעון? ראינו גם שבעיריה זו כולם מחפים על כולם. הגזבר מפשל? ראש העיר משבחת. פקיד מחלק כבישים בגינות ונתפס - ראש העיר מתעלמת. ככה זה היה בכל 5 השנים האחרונות? אני עוקבת רק חודשיים וממש מתרשמת! האם לא מועצת העיר היא זו שצריכה להיות הקול שלנו? למה לא צועקים שם?

מי שצועק...

גרמן מנהלת את הקואליציה בדיקטטוריה מ-ד-ה-י-מ-ה, חברי הקואליציה ופרט חברי סיעתה, הן הבובות שלה: לא מעלים הצעות ושאילתות, מצביעים על כל דבר מבלי לבדוק-מה שהיא אומרת קדוש. אך חברי האופוזיציה:טנר,רשפי, מור, אוריאלי, שני,עולמי ולאחרונה הצטרפה בללי מסיעתה של גרמן, צועקים-אבל מי שומע? אני מציע לך לבוא לישיבת מועצת העיר הקרובה-ב-18 לספטמבר 2003 בשעה 19:00 במרפ"ד בנווה-עמל ולצפות בעמצף, אגב ישיבות העיר מנוהלות כמו קרקס-הצהגה הכי טובה בעיר בכיכובם דל גרמן וחברי מועצת העיר-מומלץ להגיע: להראות מי באמת עושה למען העיר, מי בובה ואיך מתנהגת הגב' גרמן, וגם הצגה מבדרת!

Tami me

New member
הישיבות פתוחות לקהל?

רשמתי ביומן. בשביל לראות את הליצנים אעשה הכל לבוא. אני מבינה כי לפני בחירות העסק בטח הרבה יותר חם.

הישיבות פתוחות

כל ישיבות מועצת העיר פתוחות בפני התושבים-במקור צריך לפרסם ברבים על מועד הישיבות. גרמן עשתה זאת במשך 4 חודשיים עם תחילת כהונתה ומאז הפסיקה. אני אמליץ לך בחום לעשות הכל כדי לראות את "הליצנים" כלשון דברייך. העסק לא חם-ל-ו-ה-ט !!!!! פשוט חבל על הזמן בידור אמיתי!

Tami me

New member
אני מבינה למה הפסיקה

הרי לא תרצה הרבה עיניים שישפטו את מעשיה. היא יודעת הכל בשבילנו ולא צריכה להסביר. זה הרי מוטיב מרכזי אצלה - אתם לא צריכים להבין או לשאול ובטח לא להתלונן. הכל אצלה מושלם. מה זה מרפ"ד - יש כתובת יותר מפורטת? רחוב ומס'? אני באה מרח' ויצמן - סוקולוב. למה שלא יעשו בבית אומנויות הבמה. זה המקום לשחקנים.

מרפ"ד

המרכז הפגוגי של העיר הרצליה, נמצא בשכונת נווה-עמל, ליד תיכון "דור" (הפקולטה), תסעי דרך הכניסה לשכונת שביב, יש שילוט. בקשר לכתובת, פתחי ספר טלפונים.

מינהל כספי תקין. כל הכבוד לעירייה!

מי שבאמת קורא את הנתונים יודע שעיריית הרצליה היא בין העיריות היחידות בארץ שהצליחו בחמש השנים האחרונות לצמצם את הגרעון. כל אזרח חופשי לקבל דו"חות מהעירייה, ומי שיעשה כך יגלה כי לא רק שהגרעון מצטמצם, אלא גם ההלוואות שנלקחות מנצלות רק חלק ממה שמותר לעירייה לקחת לפי חוק. רק בזכות המינהל הכספי התקין והתכנון הקפדני של ראש העיר ועובדי העירייה, משרד הפנים בחר בהרצליה להיות אחת מ-15 רשויות ראשונות לרפורמה בארנונה. זאת בשל תפיסתה של עיריית הרצליה בעיני משרדי הממשלה כאיתנה מבחינה כלכלית ומנוהלת על הצד הטוב ביותר. כל הכבוד!

ולמה הארנונה יקרה?

והשירות לאזרח לא מספק, בלשון המעטה והעיר לא השתפרה-גרמן לא יודעת לנהל עיר-עובדה!

Jas Per

New member
למיטב ידיעתי

לא כל כך קל לשנות את הארנונה. גם לי חבל שהיא גבוהה, אבל צריך לזכור שהארנונה היא שמאפשרת את פיתוח העיר!

Salem

New member
עדיין אין התפתחות בעיר

יש לעיר תקציבי ענק ומה קורה פה
כלום. כמה כיכרות ובמפרים, והספורטק כמובן (שלנדאו יזם). זה כל מה שקרה פה במשך 5 שנים. אולם הספורט שגרמן טורחת לקחת עליו קרדיט הוא תרומה ויוזמה של מפעל הפיס...

Tami me

New member
הארנונה הגבוהה מאפשרת לראש העיר

לפזר הרבה כספים וגם להגדיל את הגרעון אני שמחה שאת עדיין איתנו וממשיכה ביעני מתענייננת אבל בעצם מפרשנת ומיחצנת את יעלי

הלוואי שיגדילו לך את הארנונה, אדיוט

מעניין כמה ארנונה אתה משלם מכיסך.... הלוואי שיגדילו לך עוד קצת, שמעתי שרוצים לרכוש עוד 5 קטנועים ולהעסיק עוד 10 חברה עם "חולצות אבטחה".

Tami me

New member
יש לי הצעת ייעול

כשאתה מחלק מחמאות (כמו אידיוט) תציין למי אתה מתכוון. כי הרבה כותבים כאן ולא תמיד יודעים למי המחמאה שייכת. אני מניחה שאתה מתכוון לליצני גרמן. אבל תגובותיהם ממש צפויות. אם למשל יגידו כי הרצליה במקום לפני האחרון ברמת החינוך אז יסבירו כי ממש לא רצוי להיות ראשונים. אם יגידו כי הרצליה לא התפתחה כבר שנים יסבירו כי התפתחות זה בעצם דבר לא רצוי. לכן אם הארנונה גבוהה זה רק טוב כי ככה ראש העיריה תוכל לבזבז יותר. אבל הם ילדי בית ספר ונושאי ארנונה ממש לא מענינים אותם. אז שיעלו אותם. למי זה איכפת.

eopeace

New member
חבל-מנסה להראות בקיאות בלי לקרוא...

את מנסה להראות שאת בקיאה בדברים שנכתבו בנוגע להצלחות של הרצליה אז אני אנצל את ההזדמנות והדלת ואתייחס לכך. הרצליה במקום רביעי בשרון בחינוך - לא מקום אחרון כפי שנטען כאן לא מעט (לפני שאת צועקת, אני יודע שלא אמרת מקום אחרון אלא לפני אחרון - וחזרנו אל החלק הריק של הכוס...). לפני חמש שנים הרצליה היתה במקום האחרון בהפרש של 20% משאר ערי השרון. היום הרצליה בהפרש של 3% בלבד מהמקום הראשון בשרון והיא מקום 13 כמדומני בארץ. מעבר לזה, מבין כלל שכבת הגיל הרצליה במקום השני בשרון - חבל שהמשמיצים מנסים להתעלם ולהעלים את התלמידים שבעבר לא יכלו להגיע לבגרות והיום מקבלים את הכלים להשיגה. הרצליה אכן לא התפתחה שנים - 20 שנה שהרצליה עומדת במקום - אלי לנדאו השקיע בכמה דברים - איצטדיון, מרינה, שער עיר... ובניה בהתעלמות מצרכי העיר - מתי אצל לנדאו היתה בניה לזוגות צעירים? מאז סוף הקדנציה השניה של לנדאו החלה הגירה שלילית מהעיר והצעירים לא מגיעים. אצל יעל גרמן ההשקעה נעשתה לכלל תושבי העיר - מעל 400 מיליון ש"ח השקעה בתשתיות - ברחובות כל העיר - לא רק מערבה, לטובת כלל הציבור. נכון, מה שנעשה לא מספיק - אבל נעשה - ונעשה בצורה אובייקטיבית ומקצועית. נבנו דברים המשרתים את כלל הציבור - ספורטק, תיאטרון הרצליה המושך אליו קהל צעיר בכמויות רבות, היכל אמנויות הבמה (נכון, לנדאו טכנית בנה אותו אבל נתן אותו מתנה לעמותת חיל האוויר - יעל גרמן החזירה אותו לתושבי העיר), שדרות ח"ן (מרכז העיר עוד לא מפותח מספיק, אבל התבצע משהו - השתנה, נעשה, תוכנן ובוצע). אצל יעל גרמן ישנן שתי תכניות בניה (בהן איכות החיים גבוהה מהתכנון המקורי בשל הורדת מספר יחידות הדיור לדונם ואשר להן נערכים בעזרת תשתיות מתאימות) - גליל ים וזרובבל אשר בשלב הראשון יכילו בערך 400 יחידות דיור לזוגות צעירים, כמחציתם זכאי משרד השיכון. וכאמור, השנה, ישנה סוף סוף הגירה חיובית להרצליה - המגמה של לנדאו הפסיקה. השנה עלה מספר תלמידי כיתות א' והגנים - זו השקעה לטווח ארוך - אי אפשר "לייבא" תלמידי תיכון מהיום למחר אבל רואים בבירור כי כשתלמידי כיתות א' היום יגיעו לתיכונים, גם שם תהייה עליה במספר התלמידים מן הסתם - אבל את מי מעניין משהו שתוצאותיו נראות אחרי 10 שנים - הרי קדנציה היא בסך הכל 5 שנים. ובכן, תושבי הרצליה זכו בראש עיר שלא עובדת לפי קדנציות אלא פועלת מתוך תכנון ארוך טווח לטובת התושבים בלבד.

Salem

New member
אז למה כל הפירסומים טוענים אחרת../images/Emo35.gif

אפילו ה"זריחה" מדברים שנבנו 28 יח' דיור לצעירים. והספורטק הוא של לנדאו, תשלימו עם זה. "תיאטרון הרצליה"
אוהל שעלה מליונים ומביא כלום לעיר. אני נהנה לראות את גרמן גם לוקחת קרדיט על אולם הספורט בתיכון הראשונים שנתרם בכלל על ידי מפעל הפיס...

eopeace

New member
כרגיל

לא אמרתי שנבנו יותר מ 28 יחידות דיור לצעירים אלא שהתכניות הגדולות המוצאות לפועל כוללות בשלב ראשון כ 400 יחידות דיור לצעירים - הזריחה, כמוך, מנצלים מספרים מחוץ להקשרם. ספורטק - אתה, וכל אחד אחר כאן, מוזמן לראות את המסמכים המלאים המראים ומוכיחים כי הספורטק הוא יוזמתה של יעל גרמן בלבד. אלי לנדאו רצה כי במקום יהיה איצטדיון כדורסל, בית ח"ן וחניה. זה לא נקרא ספורטק - זה נקרא ספורט מקצועי שאינו משרת את כלל האוכלוסיה כמו הספורטק. בתחילת 1999 החלו להכין בעירייה את התכניות לספורטק - ולי יש את המסמכים שמראים זאת. תיאטרון הרצליה מביא הצגות רבות המקבלות ביקורת מצויינת. רוב ההצגות בתפוסה גבוהה (ב 3 שאני הייתי בהן היתה תפוסה מלאה) ומגיעים צעירים רבים לראותן. הרצליה היום על המפה התרבותית בישראל בעזרת מוזיאון הרצליה, התיאטרון והיכל אמנויות הבמה. אם לדעתך תרבות לא נותנת כלום לעיר, אז יש לך הגדרה שונה של תרבות (וזה לגיטימי שזה לא מעניין אותך), אבל לתיאטרון קהל רחב שנהנה ממנו וכך גם היכל אמנויות הבמה - וחבל שאתה מתעלם מקהל זה. אולם הספורט בראשונים הוא של העירייה. למיטב ידיעתי, הוא נעשה בהשתתפות מפעל הפיס - אבל לעירייה חלק נכבד ומשמעותי ואף עיקרי.

למעלה