שלום לכם, קודם כל להירגע-אנחנו ננסה לעזור!
נעים מאוד, אני ג'סיקה. אמא של דניאל בן 11 חודשים שנולד עם קלאב פוט בשתי הרגליים והיום בריא ונמצא במעקב. קח את אשתך, שבו מול המחשב ותסתכלו בפורום הזה... יש תשובות לכל השאלות, יש תמונות של כל הילדים הבריאים והמתוקים שלנו (אפילו היום יש תמונות
הנה קישור). עכשיו נתחיל:
התינוקת שלכם כבר נולדה או שגיליתם את הבעיה באולטרסאונד?
מה זה קלאב פוט? איך מטפלים? מה עושים בהריון עם קלאב פוט? קלאב פוט אינו מחלה, זו בעייה, בדרך כלל אורטופדית בלבד, שבה כפות הרגליים מסובבות כלפי פנים. כיום ישנן שיטות טיפול מעולות ובדרך כלל אחרי כמה חודשי טיפול-הילדים בריאים והרגליים מתוקנות. אני לא רוצה להסביר לכם עכשיו מהן שיטות הטיפול, נראה לי שקודם כל תתחילו בלהכיר את הבעייה, תבינו מהי ותעשו קצת בדיקות: אם אתם עדיין בהריון אז רוב הסיכויים שישלחו אתכם לבירורים ובדיקות כדי לבדוק שבאמת יש רק קלאב פוט ולא בעיות נוספות, נוירולגיות וכו. ימליצו לכם על מי שפיר, אקו לב עובר וכמה סקירות ממוקדות לבדיקת הרגליים, עמוד השדרה, המוח והלב וכו'...אני באופן אישי עשיתי את כל הבדיקות בשביל השקט הנפשי שלי, אבל כל אחד עושה איך שטוב לו. לנו היה קלאב פוט בשתי הרגליים,
חשוב לציין כשאשר הקלאב פוט הוא ברגל אחת אז בדרך כלל אינו מלווה לבעייה אחרת אלא אורטופדי בלבד) בינתיים זה מספיק-עכשיו ספרו לי על עצמכם, מאיפה אתם, האם זה הריון ראשון? אנחנו כאן כדי לעזור, לתת עצות ולתמוך! פשוט בואו לכאן בכל שאלה ובכל קושי...
עוד קישור לאתר טוב בעברית על קלאב פוט. שולחת לכם את מספר הטלפון שלי במסר אישי. ג'סיקה