היום גיליתי בשוק כמה מיני דלעת חדשים:דלעת ספגטי, דלעת אדומה,

אמרלדה

Active member
עודפ'ם, יען כי לא הבנתי. אפשר הסבר גם על

האדומה וגם על הספגטי? אני זוכרת את הספגטי, אבל מעולם לא עשיתי אתה כלום יען כי לא ידעתי מה...

ביזול

New member
בני דודי בארה"ב אוכלים אותה בפסח

הם צולים אותה, מפרקים את בשרה לחוטים עם מזלג, ומגישים עם רוטב עגבניות וכדורי בשר, ספגטי אנד מיטבולז סטייל.

לאה סי

Active member
היום גיליתי בשוק כמה מיני דלעת חדשים:דלעת ספגטי, דלעת אדומה,

שהמוכר שכח את שמה, דלעת לבנה וגם ראיתי סופסוף דלעת ערמונים. איזו התרגשות!!

אמרלדה

Active member
בזה הרגע חיסלתי ערימה של פלחי דלעת ערמונים עם

רוטב העגבניות החריף שלך (שרק החלפתי בו את הסלט הטורקי לחצי פלפל ירוק חריף ושמתי הכל במג'ימיקס). נהדר.

אמרלדה

Active member
שתי אופציות שחרשנו עליהן בחודשיים שלושה

האחרנים, מאז שעשו לי הכרה עם זה:
הראשונה - חותכים אותן לפלחים בעובי שני פסים שלהן. אני לא מסוגלת לחתוך. הן קשות. השלם מוריד קודם את שני הקצוות - ממש רק את העיגול בקצה, ואז חותך לחצי. אני מרוקנת אותן בכף מהשערות והבלגן באמצע, ואז הוא חותך לפלחים. לא מקלפים. אנחנו אוכלים עם הקליפה.
לשים בתבנית, להוסיף שמן זית, מלח, פלפל. אני שמה פפריקה חריפה במקום הפלפל ולפעמים מלח גס במקום הרגיל. מכניסה את הידיים, מערבבת טוב טוב ואפילו מעסה את התבלינים והשמן פנימה.
כ-200 מעלות, כ-40-45 דקות. הקליפה יוצאת פריכה, השאר רך.
תוספת לארוחה בשרית, ארוחת ערב עם קוטג' או רוטב כלשהו, ואנחנו הכי אוהבים כנשנוש מול הטלוויזיה, הערב אני מתכננת לשים צלחת גדולה על השולחן כשיהיו פה חברים ששותים, במקום פיצוחים או משהו.
האופציה השניה: מנה עיקרית לצמחונים. מסתפקים בחיתוך לחצי, מרוקנים, מתבלים כנ"ל וממלאים באורז עם גודיז. מניסיוני, עדיף אורז שעבר חצי בישול. מניחים בסיר עם מעט מים מתובלים או רוטב אחר, מרתיחים, מכסים ומבשלים עד שרך. אם רך מידי אפשר להכניס לאפיה או גריל לכמה דקות.
אם תפתחי בגוגל דלעת ערמונים ממולאת, תראי שם המון תמונות ומתחת לכל אחת כתוב במה היא ממולאת. אז חוץ מאורז יש עוד המון אפשרויות. פשוט לא ניסיתי אותן. אני יודעת על בשר טחון ועל בורגול וקינואה, למשל.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצוינות לעוגות

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דלעת וחמוציות בחושה (מחית דלעת)

עוגה מצוינת וקלה להכנה. המתכון המקורי עושה שימוש במחית דלעת משומרת אולם כשאין לי, אני אופה דלעת (דלורית - מוצאת שהיא מתקתקה יותר), מועכת ומשתמשת בכמה שצריך. יש לוודא שבמחית הדלעת אין נוזלים מיותרים.

עוגת דלעת וחמוציות בחושה

המצרכים הדרושים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כף גדושה קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
קורט ציפורן*
2 כפיות סודה לשתיה
11/2 כפיות מלח
3 כוסות סוכר
1 קופסת שימורים Libby's(15OZ/ 425 גר') מחית דלעת **
4 ביצים גדולות***
1 כוס שמן (צמחי)
½ כוס מיץ תפוזים או מים
כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס. לשמן ולקמח (או לרפד בנייר אפיה) שלוש תבניות כיכר****
2. לערבב קמח, סודה לשתיה, מלח, תבלינים וחמוציות בקערה.
3. בקערת המערבל, לערבל ביצים וסוכר, להוסיף שמן, מיץ תפוזים ומחית דלעת ולערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לאחד ידנית את תערובת הקמח עם תערובת הדלעת, רק עד לתערובת אחידה.
5. להעביר לתבניות ולאפות כ 60-65 דקות*****, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. אם פני העוגה משחימות- לכסות בנייר אלומיניום באופן רופף.

הערות חני ס.:
* אפשר לשחק קצת עם כמויות התבלינים.
** לפי פירוט הרכיבים המרכיב היחיד הוא דלעת, מבושלת ומרוסקת למחית מרוכזת ולא נוזלית.
*** השתמשתי במס' 1.
****10*30. במקור 2 תבניות במידות קצת גדולות יותר (אמריקאיות) ובפעם הראשונה כשהשתמשתי בתבניות ישראליות העוגות גלשו. בפעם השנייה השתמשתי בתבנית טבעת חד פעמית +תבנית כיכר ויצא מצוין.
*****לי לקח קרוב יותר לשעתיים-הייתי בודקת אחרי שעה ואז שוב כל עשר דקות כדי שלא יתייבש.

מקור המתכון: אתר Very Best Baking

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אדם (דלעת/גזר)/קרין גורן

דלעת טריה, מגוררת.
פרווה, עוברת הקפאה היטב.

עוגת אדם (דלעת/גזר)/קרין גורן, סודות מתוקים 2

כמות: 2 תבניות אינגלייש קייק

חומרים:

3 ביצים, בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1/2 כוס דבש (160 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון (זנגביל)
1/4 כפית מוסקט מגורר
1 כוס אגוזי מלך, שבורים (100 גרם)
2 כוסות דלעת מגוררת גס (300 גרם) *

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. משאירים את המיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים את השמן במזיגה איטית מאוד. מוסיפים את הדבש בזרם דק ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר ומוסקט. מערבבים פנימה ידנית את שברי האגוזים ואת הדלעת המגוררת.
משטחים את התערובת בתבניות משומנות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ המרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ' החדר.

הערות חני ס.:
*אפשר להמיר דלעת מגוררת בגזר מגורר.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דלעת/הילה קריב, הביאה שריתי

למחית הדלעת:

1 דלורית בינונית (בערך 600 גר')

מחממים תנור ל- 190 מעלות צלסיוס/ 375 פרנהייט.

חוצים באמצע לאורך ומנקים מגרעינים. מניחים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ושופכים מסביב כוס וחצי של מים. אופים כשעה או עד שהדלעת משחימה ורכה מאד מבפנים. מקררים ומנקים מקליפה. מועכים

לעוגה עצמה: 2 תבניות מאורכות 23*13 סמ'

*הערת סוכר: ביום הראשון נדמה אולי מתוק מדי. ביום השני מבינים שלא!

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פקאן

1 כוס גרעיני דלעת

1/2 3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה + 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה

1/2 1 כפיות קינמון + 1/2 1 כפיות מלח

1 כוס שמן קנולה

1/2 1 כוסות סוכר + 1/2 1 כוסות סוכר חום

2 כוסות דלורית אפויה ומרוסקת (מתכון למעלה)

4 ביצים

3/4 כוס ריוויון

מחממים תנור ל- 190 מעלות צלסיוס/ 375 פרנהייט. משמנים את התבניות.

מפזרים את האגוזים וגרעיני הדלעת בתבנית ואופים כ- 15 דקות. מצננים. מוציאים 1/4 כוס מהתערובת ושומרים בצד.

מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות צלסיוס/ 325 פרנהייט.

מנפים קמח, אבקות, תבלינים ומלח. מוסיפים את תערובת האגוזים/גרעינים ומערבבים.

מערבבים בקערת מיקסר את השמן ושני סוגי הסוכרים כ- 4 דקות. מוסיפים את הדלעת, מערבבים כ- 2 דקות ואז מוסיפים את הביצים- אחת אחת (כלומר, ערבוב טוב בין כל ביצה).

מוסיפים, תוך בחישה איטית ביותר את תערובת היבשים (=קמח) והריווין ברוטציה: 1/3 קמח, 1/2 ריוויון, 1/3 קמח, 1/2 ריוויון, 1/3 קמח.

מעבירים את הבלילה לשתי התבניות ומפזרים מעל את האגוזים/גרעינים ששמרנו בצד, במרכז העוגות לאורכן.

אופים כ-70 דקות או עד אשר העוגה יבשה בבדיקת קיסם.

העוגה נשמרת מצוין מספר ימים.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דלעת ותבלינים שפית-קונדיטורית מזל אבשלום

עוגת דלעת ותבלינים שפית-קונדיטורית מזל אבשלום, רשת "לחם ארז", הביאה לynet יעל גרטי

המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
4 ביצים מס' 1
460 גרם (2 כוסות + 5 כפות) סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מנופה אורגני "הרדוף" או קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
500 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לשימון: שמן קנולה
לסירופ:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש במעט שמן קנולה.
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי עד לקבלת קצף בהיר.
מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הביצים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

אמרלדה

Active member
תודה רבה רבה על המתכונים

את יכולה להגיד לי כמה גר יש בקופסת דלעת משומרת גדולה?
יש לי איזה מתכון שכולל קופסה, ואני רוצה לנסות אותו בהזדמנות.
מצא חן בעיני הרעיון להכין לבד את מחית הדלעת. ואם אין דלורית אפשר להכין גם מדלעת רגילה, או שיש דלורית כל השנה? נראה לי שאכין את הכמות שיש בקופסה, לבד.
אני יודעת שדלעות משמשות לעוגות בהרבה מתכונים אמריקאיים. עם כמות העוגות שאני מכינה - לא פלא שאף פעם לא ניסיתי. האם ניסית גם עם דלעת ערמונים להכין עוגות?
ושוב תודה רבה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בקופסה שאני מכירה יש 425 גרם, אבל היא לא גדולה בעיני - מקביל

ה בערך לקופסת פטריות חתוכות קטנה.

אני לא חושבת שיצא לי אי פעם לחפש דלעת ערמונים במרכול "רגיל" ולא למצוא, אבל אולי לא זוכרת נכון.

יצא לי להכין גם מדלעת רגילה ויצא נהדר.

מדלעת ערמונים לא ניסיתי, פשוט כי קשה לי יותר לקלף אותן כלא מבושלות, אך למעשה אפשר לאפות עם הקליפה ואז להוציא את הבשר האפוי מהקליפה.

mmw2008

New member
גם אני נתקלתי עכשיו בדלעת ספגטי

ומיני פאם.
קניתי את דלעת הספגטי והכנתי לביבות טבעוניות (עם סילאן
טבעי) ויצא ממש טעים.
בכלל דלעת ודלורית זה ירקות שכמעט ולא התנסתי בהם (יותר מדי תפוחי אדמה אצלנו חח)
&nbsp

למעלה