עוגת דלעת ותבלינים שפית-קונדיטורית מזל אבשלום
עוגת דלעת ותבלינים שפית-קונדיטורית מזל אבשלום, רשת "לחם ארז", הביאה לynet יעל גרטי
המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
4 ביצים מס' 1
460 גרם (2 כוסות + 5 כפות) סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מנופה אורגני "הרדוף" או קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
500 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לשימון: שמן קנולה
לסירופ:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש במעט שמן קנולה.
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי עד לקבלת קצף בהיר.
מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הביצים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.