היום גיליתי שיש כאן פורום"נוסטלגיה"

היום גיליתי שיש כאן פורום"נוסטלגיה"

מאחר שאני אשה מבוגרת, רוב חיי הם כבר נוסטלגיה.. אני כותבת בלוג בתפוז,ושם פירסמתי לאחרונה פוסט בשם "בת שש עשרה הייתי" ובו תיארתי עולם הולך ונעלם, נעורים בשנות הששים.
אולי כחובבי נוסטלגיה תאהבו?
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5275673

ברוכה הבאה המיזנטרופית!
גם אני חיפאית ילידת חיפה

תודה אפונה ירוקה

אני הגעתי ארצה בגיל 5, וזה היה נורא נורא מזמן... ומאז אני באזור חיפה, כיום בחיפה ממש. אני חושבת שחייתי כל חיי ברדיוס של 20 קמ בסביבה הזאת, כלומר החיים היו די משעממים.

כבר ניכתב הכול כאן

הנוסתלגיה ניגמרנ לנו
מיימי הסביבון וחוט . הבולים שאספנו
מפיות הזהב . ספר הזיכרונות . חלק מיקרינו גם עלו לשמיים . אני התאלמנתי .
השישים שנה עברו מהר
אבל ברוכה הבא . כיתבי . אולי בשכונה שלך היו דברים שלא היו כאן

שלום לטכנאי קרמר

מה שלמדתי מתגובות שהיו לי בפוסט, שלא היה שום דבר מקורי בשכונה שלי ובכל השכונות היו אותם זכרונות. כמובן, בתנאי שהיו עניים. כי העשירים חיו אחרת...
האמת, שלי הששים שנה לא עברו מהר, אלא דוקא די לאט וביסורים...

אבל אצלנו בטירת כרמל

הייה שונה
בחיפה הטלת מטבע קראו
תור יאס
בטירה אמרו תורה קידבה .
הייתה דעה בטירה
שכרטיס פיס קונים רק בחיפה
שם נימצאים הזכיות
כי בטירת כרמל לא זכו אף פעם

בשנת 1980 אבי נתן לי לבחור כרטיס חיש גד
אז זה היה כרטיס כזה שהיו גוזרים איזה ריבוע מהחלק העליון ופותחים את הקיפול שלו ואם המספר שהיה מודפס בחלק הפנימי היה מתאים למספר שהופיע בחוץ על הכרטיס אז היית זוכה בפרס שהיה מודפס עליו ..
אני בחרתי בכרטיס שיצא אז 1000 לירות (בשנת 80 זה היה סכום עצום) וקנו לי ערכת לגו של תחנת כיבוי אש ב800 לירות (יש לי עדיין 99.9% מהחלקים שלה )

עדגיל

Well-known member
ביום של ליל הסדר 69', אחותי מצלצלת הביתה, מבקשת מאמא שלי

לדבר איתי ואומרת לי בלחש "אבא זכה במפעל הפיס ב-10,000 לירות. אל תגיד כלום לאמא שלא תתעלף". למפעל הפיס אז היה כרטיס שהיה לו את הריבוע שמספר עליו זאדק ובתוך הריבוע ארבע ספרות. קראו לזה "זוטא". למוכר בדוכן היה פוסטר שבו היו רשומים המספרים הזוכים ואם המספר הזה שיוצא בזוטא מופיע בפוסטר הזה - אז הבן-אדם זוכה. לאבא שלי היו את ארבעתן. לו ההורים שלי היו יודעים לתכנן דברים היו בוודאי עוברים דירה, אבל זה לא קרה. אבא שלי קנה מכונת כביסה אוניברסל, אמא התחילה לקנות בסופר במקום בשוק, וככה התעופפו להם ה-10,000 שקל.

sharpantie

New member
הגרלת זוטא

איש אחד הגיע למסיבת פורים ללא תחפושת.
שאלו אותו '' למה לא התחפשת?''
ענה להם : '' בשנה שעברה התחפשתי לכרטיס פיס וחתכו לי את הזוטא.

Y. Welis

New member
ה'זוטא' נהפך בהמשך ל'חיש-גד' (גד - מתנה, בעברית משנאית)

או בלשוני 'חיש-דג'.
&nbsp
גם קניתי פה ושם, אבל לא זכיתי במשהו (אולי מספיק לקנות עוד כרטיס).
&nbsp
זוכר סיפור אחד מאיזה עיתון על אחד שקיבל כרטיס מאיזה זקן הדור פנים, אבל החליט לזרוק אותו, ובדיעבד גילה שהכרטיס זכה. מאז האמין שהזקן היה אליהו הנביא...

למעלה