היום דיברנו על מערכות של

tsiporganeden

New member
היום דיברנו על מערכות של

ילדים והורים ונזכרתי בפתגם שאימי ז"ל אמרה תמיד: און פאדרה פואדה אנגראנדסר 10 קריאטוראס, 10 קריאטוראס נו פואדן אנגראנדסר און פאדרה. קואנדו דא אל פאדרה אה לוס איז´וס ריין לוס איז´וס רייה אל פאדרה, קואנדו 10 איז´וס קארה קה דן אאון פאדרה, יורה אל פאדרה יוראן לוס איז´וס, בטח שלכבוד ראש השנה אני לא אעשה לכם מצב רוח רע, ולכן רותי דחוף שימי את הפתגמים היכן שצריך ולמחוק מפה, שחס וחלילה לא ניכנס לחג במצב רוח רע.

רותי ב.

New member
אין סיכוי שנכנס לחג

במצב רוח רע.... אִי מִי-מַדְרה אוּזַבה מונצ´ו אסטה פתגם. מי לו אקודרו .... איך הם היו מטפטפות לנו, האמהות, עם הפתגמים האלו, דברים שלפעמים סידרו לנו את החיים, ולפעמים גם קצת דפקו לנו אותם... דוגמא??? ´אִיל קִי טִי קֵרִי, טֵה אַזֵה יוּרַאר..... למה? למה? לפעמים נדמה לי שחלק מהפתגמים האלו היא המציאה בעצמה. או שלא...

רותי ב.

New member
קרידו, רק לא פרצוף עצוב....

,
תמונה שמצאתי ברשת כשחיפשתי את המילה "KAVE"

tsiporganeden

New member
אביאל אסטה קארה דה קולו

דשלה פארא לוס אינימיגוס, טומה און
אי רייה ביילה קאנטה, לאס אנסיאס פארא לוס אינימיגוס קרידו.

tsiporganeden

New member
רותי,לה הכוונה של אמך, כמו

הכוונה של כל אבותינו היתה, שמי שנותן לך לבכות זה אומר שאיכפת לו ממך, והוא מחנך אותך כדי שתגדלי ותהיי ילדה מחונכת, מה שהם לא הבינו זה מה זה עשה לנפש שלנו, אימי ז"ל למשל בכל פעם שאחי היה מרגיז אותה, ואני הייתי לידה, מי חטף את המכות? אני כמובן, כי אחי שיחיה היה ציפור נפשה, ולהרביץ לו? חס וחלילה, אני יודעת שאימי לא אהבה אותי, וזה כן עשה לי משהו, אני פשוט לא נותנת שיפנקו אותי, שיאהבו אותי, אני עושה לעצמי הכל, קונה לעצמי מתנות לימי הולדת, קונה לעצמי מתנות לכל אירוע, ואף יותר ממה שהייתי מקבלת מאהוב או בעל, ומה תמיד אני אומרת? אם אין אני לי בננה לי. אז למדתי אפילו את החיובי שבחוסר האהבה שהעניקה לי אימי, להיפך אני לא מצפה מאף אחד ולא מתאכזבת מאף אחד. כי כגודל הציפיות כן גודל האכזבות אז למה לצפות? עוד יותר מזה אני כל כך רואה את החיובי בדבר שאני לא אוהבת לקבל מתנות וזאת למה? כי אני אצטרך להחזיר ואז היא לא מוצאת חן ושמים אותה בצד, בשביל מה? לבנות שלי תמיד אני נותנת כסף שיעשו בזה מה שהן רוצות, לחברים, לא קונה ושלא יקנו לי, אנחנו קויטים (זוכרת את המילה) גם אמרו נדמה לי "סדדים" היידה בילבלתי לך את המוח, בואנה טאדרה קה טנגאמוס.

רותי ב.

New member
לא בילבלת

את המוח, אנסינה אור אנסינה, מי אגרדה מלדרטה. קוזאס די אל קורסון, אנטראן אל קוראסון.
של
. נו קונוסו לאס פאלאבראס "קויטים" אור "סדדים" - אפשר הסבר נוסף? מי פארסי, קי אז סולו יו קי לו טומי מוי פיזגאדו אסטה דיצ´ה (אימרה)... הזדהיתי עם מה שרשמת, רק שלפעמים לוקחים אימרות כאלו עוד צעד קדימה.... הכוונה שלי היא, קי פואדי אזר א-פנסר טוארטו (ככה אומרים ´עקום´) א-פנסר.... אַההה, אֶסְטֵה נוֹ מִי אִיזוֹ יוּרַאר, אֵז קִי נוֹ מִי קֵרֵה.... אממממ, אינטנדיטס, קרידה????

רותי מקרידה..אסטוס פתגמים../images/Emo9.gif

כקולנאבן=שהשתמשו מואסטרוס פדרס ארה דלסקולה דלוידה... אי דמונצ´ו מאויו, פורקה כדה פתגם טיאנה סו רפואסטה... בואנס טאדרס..

למעלה