היום דיברתי עם ידיד שלי

NuckBunnies

New member
היום דיברתי עם ידיד שלי

וסיפרתי לו קצת על קומיקסים. הוא אמר שסך הכל הוא לא מבין מה כל כך מיוחד בקומיקס, סך הכל תמונות עם מילים. הוא אמר שעדיף לקרוא ספר או לראות סרט במקום להסתפק במעיין "בן תערובת" כמו זה. בכל מקרה, השאלה שעולה כאן היא: מה לפי דעתכם מייחד את הקומיקס מז´אנרים אחרים? למה להוציא כל חודש כסף על חוברות במקום לקרוא ספר? למה אתם אוהבים בכלל קומיקס? NuckBunnies

green lantern

New member
וואלה

אף פעם לא חשבתי על זה... אולי זה בגלל הסופר הירוווס שאת זה אין בספרים אולי זה בגלל היצר הילדותי בי שאומר לי שציורים זה נחמד אולי אולי ואולי תפסיקו לשאול שאלות כאלה מסובכות GREEN LANTERN ששינה שם

ogmios

New member
אני לא חושב שאפשר להשוות...

קומיקס הוא מדיום בפני עצמו, לא יצור כלאיים של מדיומים אחרים. כמו שלא תגיד "למה לראות סרט שזה בף הכל תמונה זזה עם סאונד כאפשר להסתכל בתמונות סטילס ולשמוע מוזיקה?", ככה לא נראה שאפשר להשוות קומיקס לספרים או סרטים. ותגובה קטנה לפנס הירוק - מה שאתה אומר לא מדויק. מסכים, גיבורי על מופיעים בעיקר בקומיקס. אבל לא _רק_. יש יותר מגיבור על טלוויזיוני אחד _שלא_ מבוסס על קומיקס, ותתפלא, יש אפילו ספרים על גיבורי על (כמו לדוגמה סדרת הWild Cards, שנחשבת לאופ-טופיק עצבני כמעט בכל פורום קומיקס בנילאומי רציני). אדיוס, אוגמיוס

green lantern

New member
למה לקרוא לי הפנס הירוק

זה נשמע כאילו אני איזשהו חפץ או משהו כזה. השם הוא הפקח הירוק או לכול היותר העששית הירוקה אבל עד עכשיו כול קראו לי GL מה השתנה... לא הסנתי מה אתה אומר על הטלויזיה אבל הכוונה שלי היתה שבקומיקס אתה ממש יכול לחוש את העיניין ולא רק לקרוא עליו... GREEN LANTERN עבדכם הנאמן בירוק

oren*

New member
יש גם קומיקסים על חיי היום יום, לא

הכל סופר הירוס. הקומיקסים הראשונים התחילו כסתם ציורים עם בועות, אף אחד לא חשב על סופרמן או בטמן. קומיקס הוא ז´אנר ספרותי בדיוק כמו ספרי מתח או קומדיה או ביוגרפיה. מי ירצה לקנות ספר שמגולל את חייה של גולדה מאיר? מי ירצה לקנות ספר על צמחים במדבר סהרה? אנשים יכולים להתחבר בצורה טובה יותר לציורים צבעוניים, הם מרגישים כאילו הם חלק מהסיפור ויכולים כביכול להשפיע על העלילה בקומיקס אפשר להעביר דפים קדימה ואחורה, לקרוא מהר או לאט ולהחליט האם העלילה מתקדמת בקצב איטי או מהיר. ויש עוד אלף ואחד הבדלים בין קומיקס ובין סרט או ספר רגיל.

ogmios

New member
אני מתנצל - הפקח הירוק

פשוט אין לי כח לעבור לאנגלית
בכל מקרה, מה שהתכוונתי הוא שסופר-הירוס הוא לא ז´אנר ייחודי לקומיקס, ואפשר למצוא אותם גם בטלוויזיה (ולא רק בסדרות שמבוססות על קומיקס), בקולנוע (כנ"ל), ובספרים. אדיוס, אוגמיוס מבהיר את עצמו לדעת

byron

New member
קומיקס=אומנות

לדעתי זה לא סוג של ספרות ואין בכלל השוואה לקולנוע. (אולי לטלויזיה כי בשניהם יש סדרות) אבל זו בהחלט צורת אומנות . הכותבים יחד עם המאיירים מעבירים מידע/סיפור. למשל החודש ללא מילים של מרוול שצפוי בקרוב ימחיש איך ניתן לספר ללא מילים בקומיקס. לדעתי הקורא מקבל מקומיקס יותר ממילים ויותר מציורים. יכול להיות שלא לכולם זה מתאים.

נכון אבל

עם כל האהבה העזה שלי לקומיקס, זה עדיין ז´אנר שאתב מוגבל בו לשימוש בציור עם או בלי כתיבה, על שני מימדים... אם האמנות שלך היא מיצב או פסל אז יש לך קצת יותר חופש! אמנים טפשים שכמונו שבוחרים להתעסק עם מה שיותר כיף... (למרות שכמובן יש לקומיקס את היתרונות שלו על פני המדיומים האחרים, כמו למשל הנגישות לקהל).

ויאגרה

New member
תגובה

בקומיקס יש מקום לדימיון. החלל הקטן בין הריבועים שמרכיבים את הקומיקס,הם המקום בו הדימיון שלנו ניכנס לפעולה...ואני אוהב לדמיין.

ai_karamba

New member
אומנות לשמה...

וזהו סוף הסיפור... חוץ מזה שיותר חושים פועלים כי יש גם סטימולציה ויזואלית...

למעלה