היום הבחירות בארה"ב

היום הבחירות בארה"ב

אני אישית תומך במועמד הדמוקרטי, קריי. קריי, לכומת בוש, הוא אדם הגון מאוד אשר יפעיל יותר לחץ על ישראל ופלסטין לעשות שלום, יפעל באמת להפיכת עירק לדמוקרטית ולעזיבתה, לעומת בוש אשר רק גנב נפט, הוא ייפתח במלחמה בטרור, והכי חשוב: קריי טוב ליהודים. על פי הנתונים המבוססים על מספר סקרים פורסם: רוב הדתים האורתודוכסים בארה"ב בעד בוש, הקונסרבטיבים מתחלקים חצי חצי, הרפורמים והחילונים רובם בעד קריי. הנתון הכולל אומר ש 79% מהיהודים בארה"ב הולכים להצביע בעד קריי. על פי ההופעות של קבוצת הקמפיין של קריי מול היהודים, התברר שהיהודים, כמו כל אזרחי ארה"ב מתעניינים בבעייות שנוגעות בכל אזרח אמריקני לא יהודי... כלומר היהודים אזרחים שוויים לכולם. באחת מההופעות קריי ואדווארדס אמרו בסוף: עם ישראל חיי!. גם התנועות הסוציאליסטיות דמוקרטיות בארה"ב מאמינים בקריי... (אבל כבר הרבה זמן הסוציאל-דמוקרטים בארה"ב הלכו יד ביד עם המפלגה הדמוקרטית).

סליחה, טעיתי

73% מהיהודים בארה"ב הצביעו בעד קריי. http://www.jta.org/page_view_story.asp?strwebhead=Jews+stay+strongly+Democratic&intcategoryid=5

nili6

New member
סתירה פנימית

מצד אחד הוא יפתח במלחמה בטרור לדבריך מצד שני יעזוב את עירק, ובוש גנב נפט וכו' אתה לא ברור, לי לפחות. הרי בוש הוא זה שנלחם בטרור ואם יירד זה יהיה קשור חלקית לפלישה שלו לעיראק שיש לה מתנגדים רבים. אז מבחינת הלחימה בטרור ברור שעדיף בוש נדמה לי שזה ברור לכל אחד חוץ מזה מאוד מוזר ישראלי שמזמין לחץ חיצוני. כמו שכבן אדם אתה מן הסתם לא אוהב שלוחצים אותך כך גם מדינה לא אוהבת, נראה לי, להיות נלחצת. פשוט לא הגיוני!!

סופו של שלטון האימים ?

אולי, רק אולי, נקום מחר בבוקר ונגלה כי שלטון האימים של ג'ורג' וו. בוש, הגיע לקיצו. האיש שהצליח להרוס את רוב השגיו החברתיים של נשיא ארה"ב הקודם ביל קלינטון, והכניס את העולם כולו לסחרור מסוכן של מלחמה וטרור. לא שאני מתפעל יותר מידי מקרי, אבל מה שבטוח, חייבים להעיף את האיש תעב המלחמה הזה - בוש - מהבית הלבן. אחרת, יהיה זה כמו ב-88' שבוש (האב) ניבחר בארה"ב והמשיך את מדיניות האימפריאליזם הקפיטליסטי של רייגן; ושמיר ניצח בישראל והמשיך את הרס מדינת הרווחה וכמובןאת האינתיפאדה. כמה עצוב שצריך לתלות את תקוותינו בעם הטיפש ביותר בעולם, אבל מה לעשות? נקווה שהם ישכילו, כמו ב-92', להבדיל בין המועמד היותר גרוע לפחות גרוע ולבחור בפחות גרוע.

nili6

New member
איך לדעתך הוא היה צריך להגיב

לפיגוע בתאומים?

nili6

New member
שיחרור העם העיראקי מהרודן האכזר.

כדי לענות עליי לדעת לאילו אזרחים אתה מתכוון האם לאזרחים העיראקיים? בהנחה שכן- כמה שהבנתי משגת העם העיראקי לא ממש שבע נחת וזאת עוד בלשון המעטה משלטונו של סאדאם חוסיין וגם אם המטרה האמיתית של בוש לא הייתה שיחרור העם העיראקי אלא מדובר בתוצאת אגב הרי שהבאת חופש לעם הזה מהרודן האכזר היא לא ממש דבר שהייתי מקלה בו ראש. דווקא משום שהם היו חפים מפשע היה עליו לשחררו מעולו של הרודן

הרגו מאה אלף אזרחים+בונוס-

דיקטטור אכזר!

אין שום קשר בין התגובה שלו לתאומים

הוכח כי לא היה שום קשר בין אל-קעידה לבין המשטר העיראקי. זה היה תירוץ כדי לפלוש לשם, דבר שהוא ממילא רצה לעשות גם קודם, כפי שהעידו אישים ומסמכים בוועידת החקירה שהוקמה לבדיקת הנושא. גם הסיפור של אפגניסטן הוא טפשי למדי. בפועל, האמריקנים רצו שליטה על צינורות הנפט שעוברים דרך שם, מאחר ובמרכז אסיה יושבים מאגרי הנפט הלא מנוצלים הגדולים בעולם. איך הוא היה צריך להגיב? לבדוק למה שונאים את ארה"ב בחלקים גדולים מהעולם השלישי ולהתמודד עם הבעיות (סחר לא הוגן, אימפריאליזם תרבותי וכד')

nili6

New member
מניעים דתיים,- התאסלמות?

דת . השנאה נובעת ממניעים דתיים. היית מציע לו אוליי, ובעקבותיו לעם האמריקני כולו,- להתאסלם?

טעית בוש נבחר . וגם טעית בזאת

שבוש יכול להפעיל חותר לחץ על הישראלים והפלסטינים הוא לא צריך להבחר פעם נוספת והוא דיבר על מדינה לפלסטינים וזכויות לפלסטינים ולא הבנתי למה הימניים תולים בו תקוות טוב הם לא מחוברים בדרך כלל למציאות למה שזה יהיה שונה הפעם ?

לא בטוח שהבנתי אותך

לא טענתי שבוש יכול או לא יכול להפעיל לחץ על ישראל והפלשתינאים. בפועל הוא נותן אור ירוק די גורף למדיניות האלימה של ממשלת שרון. זה שהוא דיבר על מדינה פלסטינית וזכויות לפלסטינים זה נורא נחמד, אבל גם שרון דיבר על זה. אז מה? הוא מיישם? הוא מתכוון ליישם? דיבורים זה דבר חשוב מאוד בפוליטיקה... אני תליתי תקוות באמריקנים שישכילו להדיח אותו. מה לעשות וכמו שכתבתי, הם התגלו כמשענת קנה רצוץ.

nili6

New member
לגבי התהייה על בחירת הימניים בבוש

פשוט מאוד,- הכל יחסי.

למעלה