היום "הבחירות" לפרלמנט האיראני

היום "הבחירות" לפרלמנט האיראני

יחי הדמוקרטיה! חשוב לציין שלפני הבחירות, מנהיג העליון והאיטוללות פסלו את כל מי שלא מסכים איתם כמועמד! רק מי שתומך באג'נדה של המנהיג העליון לא נפסל. לפיכך מפלגתו של אחמדינג'ד צפויה לזכות לרוב מוחץ בבחירות "הדמוקרטיות" האלה.

שכחת לציין עוד משהו.....

הם גם בודקים בסיכומו של דבר מי לא הצביע עבורם (כלומר לא הצביע), ו"מסמנים" אותו כמתנגד לשלטון...

וואלה? את זה לא ידעתי.

איך אתה מסביר את זה שערבים בישראל מגדירים את איראן כדמוקרטיה?

פעם ראשונה שאני שומע את זה.

מי בדיוק נתן הגדרה כזו? כנראה שזה מגיע מתוך רצון לעשות "דווקא" לישראלים. להראות להם שכל מה שנראה שלילי בעיניים ציוניות, ייראה חיובי בעיניים ערביות. בקיצור, קשקוש מוחלט - אלא אם נראה המוני ערבים מהגרים לאיראן, "האלטרנטיבה הדמוקרטית לחיידק הציוני המטונף"

asparagos

New member
מוחמד5 ואבו כרואן הם ערבים

וצריך להתחשב בזה. קשה להם באמת להבין מושגים כמו 'דמוקרטיה'. אגב, גם החמאס נבחר דמוקרטית, והוא הקים בעזה דמוקרטיה לתפארת.

asparagos

New member
יפה מחמד חם אש, הכרה בפיגור שלך היא צעד

קדימה בראייה נכונה של המציאות, מכאן אתה יכול רק להשתפר, מי יודע, אולי בסוף תהפוך ממפגר לגאון כמו ויז. לצערי הרב אני חושש שהדרך עבורך תהיה ארוכה מאד, התרשמתי ממך שיכולת הקליטה שלך נמוכה משהו. אפילו את ההבדל בין סימן קריאה - '!' וסימן שאלה - '?' אתה לא מצליח להבין, אז אני לא מצפה ממך שתבין בקלות מושגים מסובכים כמו 'דמוקרטיה'. לאט לאט מחמד, כל מסע מתחיל בצעד קטן.

jwin

New member
תגובה חסרת חינוך. אתה עושה את מה שאתה יכול!

...גם הזונה הפריזאית הטובה ביותר נותנת רק את מה שיש לה. התנהגותך מעידה יותר על עצמך. בברכה אין קץ יהודה.

asparagos

New member
יהודה, אתה מפריע לנו לשחק.

אני ומחמד חברים עוד מימי הפלמ"ח, אכלנו מאותו מסטינג.

mike00

New member
זה לא ממש מדויק,אחוזי ההצבעה באיראן הם 40%

מכלל האוכלוסיה..... מועמדתם של כארבעים אחוזים מהמתמודדים שנרשמו לקראת הבחירות לפרלמנט האיראני (המג'לס) עלולה להיפסל, כך אמר אמש ראש מטה הבחירות, עלי-רזה אפשאר. לדבריו, "מתוך 7,200 אנשים שנרשמו, 3,000 הם בעלי רישום במיניסטריון המודיעין ובבתי המשפט". הוא ציין כי בבחירות הקודמות היו רק 1,800 מועמדים כאלה. המועמדים שייפסלו בשלב "הרישום" כלל לא יגיעו לבחינת מועצת שומרי החוקה, גוף הנשלט בידי אנשי דת שמרנים הממונים על-ידי המנהיג הרוחני העליון, האייתוללה עלי חמינאי. המועצה מוסמכת לפסול מועמדים לבחירות לפרלמנט ומהווה למעשה מנגנון רשמי של המשטר לפסילת מועמדים שאינם עומדים באמות המידה המצופות מהם. ובעיני מוחמד ואבו כרואן איראן היא דמוקרטיה אמיתית,כך לפחות הם כתבו בפורום....

איראן מנסה בכל כוחה להוות אלטרנטיבה למערב

משהו בסגנון שבריה"מ היתה עד שנות ה- 80. שים לב שהעולם הערבי, שמוחמד ואבו כרואן מושפעים ממנו מאד, תמיד הלך עם האלטרנטיבות למערב, ומעולם לא הסכים לחקות לגמרי את המערב עצמו. פעם חשבתי ש"נאדיה" הוא שם ערבי, עד שהבנתי שזה בכלל שם מזרח אירופי.............

respecta1

New member
העולם הערבי לא הולך עם איראן..

כמו ההתבטאויות של כווית וכל המדינות האלה.. פשוט כי יש את המאבקים בין עדות האיסלאם שיעים- סונים.. האיראנים רוצים פצצת אטום "איסלאמית" כל ערב הסעודית והאזור וראים את זה כפצצה שיעית..

אמרתי שהוא הולך? אמרתי שאיראן מנסה בכל הכוח

להפוך לדמות אלטרנטיבית כזו שתהיה מקובלת על העולם הערבי כולו. מה אתה חושב המניע להצהרות הסופר-אנטי-ישראליות של מנהיגים איראנים?

respecta1

New member
לא יודע..אני לא פסיכולוג

אני לא יודע מה המניעים של אנשים פסיכופטים..

למעלה