היום הוא היום הקדוש ביותר במדינת ישראל !!!

היום הוא היום הקדוש ביותר במדינת ישראל !!!

אני אמנם זוכר את חבריי כל השנה גם אם עברו עשרות שנים, חברי מהשריון במלחמות ישראל או חבריי מכיתת-השועלים בפעילויות סמא"ט שכולם נהרגו, אבל יום הזכרון ממרכז את הנושא על כל מה שזה גורר אחריו.

ביום הזה במשפחה יודעים לא לדבר אלי כי אני בלחץ, ולכן גם לא אגיב בפורום עד מחר.....

אם זה לא היה קורה לי, לא הייתי מאמין

לפני זמן מה פניתי אל "הספריה הלאומית" וסיפרתי שכתבתי 13 ספרים ואני מוכן למסור להם אותם והם על מדיה דיגיטלית (דיסק און קי) , ואף פרטתי את שמות הספרים ומהותם.

לא אלאה אתכם ברשימה, אבל שניים על המשטרה,שניים על מלחמות, אחד על פעילות מיוחדת של יחידה מעבר לקווי האוייב, מחקר אמיתי על רכבת העמק, וכו.
כל הספרים שלי עוסקים באירועים שונים וכן מערכי הדרכה מבוססי מחקרים.

ערב יום הזכרון אני מקבל תשובה שבשורה התחתונה אומרת שאם הספרים שלי לא הוצאו לאור (משמע- הודפסו) הם לא מקבלים אותם.....

כל זה כאמור בניגוד מוחלט לחוק שאומר במפורש לקבל גם ספרים שהם על מדיה דיגיטלית בלבד.

כמובן שהגבתי להם ארוכות, אלא שברור לי שהם לא יזוזו מדעתם (כי הרי זו עבודה נוספת...) , ואני מסופק אם תלונה לשר החינוך הממונה על הנושא יגרום לשינוי עמדה, או שגם אם יתן להם הוראה לקבל, יוכלו לזרוק את המדיה שלי לאיזו קופסה עלומה, או סתם לאבד אותה, כנקמה על כך שפניתי לשר.

השאלה העומדת פתוחה לפניי -
האם המדינה, שהספריה הלאומית מייצגת אותה בנושא שימור היסטורי, לא מעוניינת במידע היסטורי בנושאים שונים ?
לא מעוניינת בספר מחקר שלא היה כמותו על רכבת העמק ?
לא מעוניינת במידע שהוא לטובת הציבור ?
מי קובע זאת, איזה מישהו שעונה לשם ארז ?

זאת אומרת, שאת המדינה לא מענין שביום שאמות, ימות כל המידע איתי.....
אני לא רוצה לאמר מהי דעתי על ההתנהלות הזו, כדי לא להשתמש במילים בוטות.

ולתפארת-מדינת-ישראל !!!

מינהר

New member
שפירא, זה באמת לא בסדר. אבל היום יש אינטרנט.

אתה יכול להעלות את הספרים לאינטרנט? שם שום דבר לא נמחק.
ספרתי שהיו אצלי אנשי יד ושם וצלמו מסמכים של סבי וסבתי, אבי ודודי משנת 1899 ואילך. התפלאתי מאוד שטרחו. אני מאמינה שיש להם תקציבים. אז אולי בספריה עליה סיפרת אין מספיק תקציבי מדינה, אז הם לא זזים. ואולי הם מינויים של מקורבים, שמקבלים משכורת ולא עושים הרבה.
בכל מקרה חבל מאוד.

לא צריך אפילו לא גרוש להכניס תוכן של זכרון נייד למחשב..

ולרשום את הספרים ברשימות הספרים במחשב.

ולא משנה מה מישהו חושב, זה עדיין לא פוטר את המדינה והספריה הלאומית הממשלתית, מלאסוף חומר שעוסק בדיוק במטרות המפורטות בחוק ובדרכים המפורטות בחוק.
זו מעילה באמון הציבור.
או שאוספים רק חומר של אנ"ש ???

אני אוסף, חוקר ומעבד מידע אמיתי שעוסק בהיסטוריה משך עשרות שנים, ובאים הארכאים הללו ומסרבים לקבל את החומר אם הוא לא יצא לאור (משמע מודפס) כאשר התנהלות זו היא בניגוד לחוק.

למעלה