היום הודיעו לי שהתשובה לכרומוזום PH

night mistress

New member
היום הודיעו לי שהתשובה לכרומוזום PH

כנראה תהיה חיובית.. כי מצאו את שני הכרומוזומים שנלווים אליו.. זה אומר שיש לי CML.. לוקמייה. אני מתה מפחד, ולבד..אין לי למי לספר, אני לא יודעת איך לספר לאמא שלי, אני מפחדת מהתגובה שלה,אני מפחדת שהיא תתמוטט..רק לפני כמה שנים איבדנו את אבא שלי ועכשיו היא עלולה לאבד אותי.. וחבר שלי, גם הוא לא יודע, ואין לי מושג מה הוא יאמר ואיך הוא יגיב.. אני מפחדת. אני רק בת 25, אני לא רוצה למות.. זו מחלה של בני 40+,מאיפה היא נחתה עליי? למה?למה בדיוק בשלב שכל החיים שלי התחילו להסתדר??

night mistress

New member
מישהו יודע איפה אני מוצאת חומר

בעברית על הנושא? אני לא מצליחה למצוא כלום..רק באנגלית, ואני לא רוצה לקחת סיכון שאני אבין משהו לא נכון..

היי לך

ראשית אני שמחה שמצאת אותנו כמקום בו את כן יכולה לספר מה עובר עליך, בעיני זה חשוב שיש מקום כן להוציא את הדברים החוצה. אני חושבת שעם כל הפחד, בודאי תמצאי דרך לספר לאמא ולחבר. אז ניתן לחלוק את הפחדים, לחזק אחד את השני ולמצוא דרכים להתמודד עם הפחד וחוסר הידיעה וכל שאר הדרך שצפויה לכם כרגע. אין שום סיבה לעבור את זה לבד. אבל אם לא תספרי, את לא תדעי איך הם יגיבו ואולי הם יחזקו אותך במקום להתמוטט. אני חושבת ששלב ה"למה" הוא מאד טבעי, וזו שאלת השאלות, למה זה קורה, ולמה זה קורה דווקא לך, ולמה עכשיו, ולמה דווקא המחלה הזו ועוד המון למה-ים. לפעמים דרך ההתמודדות מוצאים תשובות לשאלות, לפעמים לא. אני חושבת שיותר חשוב כרגע זה למצוא את הדרך שהכי נכונה לך לעבור את התקופה הזו. ולפני שאת מחליטה שאת הולכת למות, תסתכלי על הפורום הזה, תראי את כל אלו שעברו את המחלה וכן - יש אחרי אחרי סרטן, ויש חיים גם תוך כדי. נכון שהסיטואציה של התמודדות עם סרטן גורמת לראות את המוות מאד קרוב, אבל גם מראה בצורה מאד חדה את החיים, את מה שיש ומה שאין. סרטן לא בהכרח שווה מוות. לפעמים הוא שווה לחיים יותר טובים ויותר מפוכחים. אנחנו פה בשבילך. לתת תשובות, להקשיב לתחושות ולרגשות, לכל מה שתרצי. גלי
וגם... קצת מידע בעברית...

night mistress

New member
אני בוחרת בחיים

מן הסתם... אבל כל כך מפחיד אותי.. החלטתי כבר איך אני אספר, קודם לאח שלי ואז נראה, אני אתייעץ איתו, אולי עדיף שאמא שלי לא תדע בנתיים..אני מאוד דואגת לה.. הקישור ששלחת לי מאוד עזר לי, אני אומנם טובה באנגלית,אבל אין לי כח לקרוא..בקושי יש לי כח לדבר.. היום סיפרתי לחברה מאוד טובה שלי (ילדת דווקא) שמיד התייצבה לתת חיבוק, ואיימה עליי ברצח אם אני מרימה ידיים עוד לפני שהקרב מתחיל.. אני מפחדת.. אני מרגישה כ"כ טוב, אני מרגישה בריאה, אז איך לעזאזל זה יכול להיות?? אני לא מבינה את זה..

OHAVA

New member
כנראה תהיה חיובית

שלום לך כמו שמתחיל ספר בישול במרוקאית "קודם כול תירגעי וקחי נשימה עמוקה" חכי לתשובה בכתב לפני שתילחצי סתם על אף ההשערות והכי חשוב אל תכניסי את עצמך למילכוד "למה" ותמיד תזכרי שסרטן ניתן לריפוי מוחלט הרבה בריאות ואושר ohava

night mistress

New member
במקרה אני מרוקאית../images/Emo9.gif

אז להרגע זו בהחלט אופציה,הרופאה כבר החליטה, מצאו את שני הגנים הנלווים, ביופ חמישי יש לי ניקור מח עצם וכנראה היא תרצה להתחיל בטיפול.. אהבתי את המשפט "סרטן ניתן לריפוי מוחלט.." אבל אני כ"F מפחדת שאני אפול בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה..

מיליתו

New member
זה כל כך מעצבן ומפחיד

את צריכה לספר לאמא שלך, אין כל כך ברירה. יש לך בן זוג? אמא שלך לא תתמוטט, היא תעשה הכל כדי לעזור לך להתמודד ולהבריא. מסתבר שהאנשים שסביבנו יותר חזקים ממה שאנחנו חושבים. אם המשפחה שלי עמדה בזה, כולל סבא וסבתא זקנים למדי, וכולל דודה שאיבדה את בתה בגיל 20 וקצת בגלל לוקמיה שעמדה בזה, גם אמא שלך תצליח. שלחתי לך במסר את מספר הטלפון שלי, ואשמח אם תתקשרי אלי. אני בת 25, ורק לפני חצי שנה עברתי השתלת מח עצם בגלל לימפומה... אני יכולה גם לעזור לך בחיפוש וקריאת חומר מקצועי באנגלית (אמנם אני לא רופאה אבל אני לומדת נוירופסיכולוגיה ו"מבלה" המון בספריות רפואיות למיניהן).

|נשיבוק|

אני פה. אמרתי לך את זה בצהריים ואני חוזרת על זה גם כאן. אוהבת אותך. לא נותנת לך ללכת לשום מקום. אנחנו עוברות את זה ביחד. את יוצאת מזה. את ענקית. אי אפשר שלא..... ובואי נחליט על הפסקת אש. מספיק עם התחרות הזאת. היא לא בריאה לשתינו

night mistress

New member
אוהבת אותך בחזרה...

ותיזהרי, יש לי יותר מדי עדויות לזה שאת אוהב תאותי לאחרונה.. עוד יהיו לי הוכחות

מיליתו

New member
חשוב חשוב חשוב

לפני שאת מתיחלה כימוטרפיה (אם בכלל), לכי לעשות הקפאת רקמת שחלה. פני בדחיפות לד"ר דרור מאירוב מתל השומר או לפרופ' בלומנפלד מרמב"ם!!! חבל לא לעשות משהו שיכול לשמר את הפוריות.

elylan

New member
night mistress יקרה!!!!!

אויש חמודה המצב הזה כל כך מוכר לי.... אני מסכימה לגמרי עם ציפורלילה השאלות האלה: למה?איך? מתי? הן טבעיות לגמרי. גם כשלאחותי גילו גידול סרטני כל המשפחה לא הפסיקה לשאול את השאלות האלו. לגבי לספר לאמא
את יודעת,כשסיפרו לאמא שלי שלאחותי יש גידול היא היתה במצב נוראי פשוט היה מפחיד להסתכל עליה. אני כעסתי מאוד על תגובתה הרי אם היא תהיה במצב כזה אז מה יהיה עם אחותי?! ולגבי חבר אם הוא אוהב אותך באמת הוא יבין איתך, אל תפחדי לספר לו, הוא יעזור לך וביחד תעברו את המחלה הארורה הזאת!!! אה, וגם הגידול הזה שמצאו לאחותי הוא נדיר. יש אותו לבן אדם אחד מתוך מיליון... ודווקא "נחת" עליה... ואת יודעת מה? למרות כל הקושי שבמחלה הארורה הזאת, והאיום שהיה על חייה לאט לאט אחותי האמיצה,המקסימה והגיבורה יוצאת מזה... תהיהי חזקה,תאמיני ותקווי!!!! ובשום פנים ואופן אל תחשבי על מוות. אני כאן בשבילך תמיד ואת יכולה לפנות אליי במסרים. מאחלת המון המון המון בריאות ותקווה.

night mistress

New member
אני לא חושבת שצריך לכעוס עליה

אני יודעת שכשאמא שלי רק שמעה שיש לי תשובות לא טובות של בדיקות הדם היא פרצה בבכי ולא אכלה שום דבר, זה הגיע ךזה שהייתי צריכה לומר לה שעשיתי את הבדיקות מחדש והכל בסדר..(ובאמת האמנתי שהכל בסדר)..בגלל זה אני כ"כ פוחדת עליה, היא אומנם חזקה, אבל עברנו הרבה מאז שאבא שלי נפטר, והיא כ"כ שברירית..אני לא רוצה שיגרם לה נזק,או שתזיק לעצמה..

elylan

New member
ביחד עברתם הרבה דברים קשים

מאז שאבא נפטר, אז תעברו גם את זה, ביחד, לא לבד!!!!!

smady a

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif ממוש מחבקת אותך

חזק חזקקקקקקקקקקקקקקק יהיה בסדר אדבר איתךךךךךךךךךךךךךךך

BEAUTY האחת

New member
שולחת לך חיבוק יקירה ../images/Emo24.gif

גם בת דודתי חלתה בלוקמיה והיום 5 שנים אחרי היא עורכת דין ,נשואה עם ילדה . ובריאה , בריאה לחלוטין לחלוטין . אז יש ריפוי ואפשר לנצח

למעלה