היום הושמדה עבודה של אמנות מגוייסת

אפיפני

New member
היום הושמדה עבודה של אמנות מגוייסת

פיסול מונומנטלי של מודרניזם לאומני. אני מקוה שמישהו פה מרגיש שמחה . והאם עירק תיכנס עכשיו לעידן הפוסט?

גופמן

New member
שמחה וששון

קול חתן וחול חלה. כן איזה אושר גדול נפילתה של אומנות מגויסת. ברדיו בירכו על אושרינו הגדול. נו, מזלינו שהאמונות, סליחה, אומנות של העולם החופשי אף פעם לא היתה מגויסת. כמעט כמו התקשורת. נו, כמה חבל שלא הייתי פה שבועיים ולא ראיתי שהצנזור קורא כל הודעה שלנו. או לחלופין פתח בערוץ תקשורת איתנו אם ייפלו טילים. והרי אין סיבה שייפלו טילים, אבל למה לא לבלבל לאנשים במוח. אומנות מגוייסת. שוין. דוקא תמיד אהבתי את הריאליזם הסוציאליסטי. או שמא הסוציאליזם הריאליסטי. אגב לדעתי נפל טיל עצום ממש ממש פה. טיל של טמטום. זוועה. למנצח שיר מזמור. כמה טמטום אפשר לסבול?

מותו בטרם עת

עקב כמויות גדולות מדי של ארס, ערס ורוע, היצור הידוע בשם גופמן (ימ"ג) החליט להרוג את גופמן. כן, זה נבע מהמון בעיות אישיות שגופמן יצר. הוא לא היה במקום הנכון ובזמן הנכון. רק צרות הוא עשה, עם כל השליליות שלו, הציניות, אהבת המדון. לכן הוא נשלח למותו. גופמן מת. היצור הידוע בשם גופמן, לפחות בפורום זה, מעתה והלאה ישתמש בשם המשתמש כהן בבית קברות. דבר שמאוד דומה למה שקורה ליצור זה כרגע. דבר המסגיר דברים ביוגרפיים רבים על משתמש זה. לחלופין, נחתתי בארץ המטורפת הנקראית ישראל בזמן חג החירות לעם העירקי. מעתה הם יוכלו להנות מהשלטון האמריקאי המיטיב. והשלטון האמריקאי המיטיב יוכל להנות מהעם העירקי המיטיב לא פחות. ואנחנו נהייה מרוצים ששוב דפקנו את הערבים. האידיליה מעולם לא היתה טובה יותר. איפה טשרניחובסקי שצריך אותו. אני עדיין לא מבין איך אפשר לכתוב תחת הודעת הצנזורה. לדעתי הקבינט מתכנס מדי פעם בפעם. יש שיתוף פעולה הדוק עם האמריקאים שעושים מה שאנחנו רוצים בגלל כל היהודים שגרים באמריקה ומממנים את כל הנשיאים האמריקאים. הם מוכרים לנו נשק, מדים, נותנים לנו כסף ככה סתם, נותנים לנו מודיעין חינם, שונאים בשבלינו את הטרוריסטים, סליחה הערבים, לא, לא המוסלמים, אה בעתם את הטרוריסטים. ולדעתי צה"ל ערוך לכל צרה שלא יכולה לקרות, כולל נצחון במלחמה. למעט נגד החזבאללה שירו היום טילים נגד מטוסים שנחתו בגליל. העובדה שטילים אלה נורו נגד מטוסים ישראליים שטסו בשטח לבנון הובעה בדיווח. ולכן סביר שהצנזור לא ישים אליה ליבו גם כאן. האמת שאני אחטט בזכרוני כדי לראות עוד סודות מדינה שאני יכול לחשוף כאן. כמעט גרוע כמו אותו קבצן שהורס לי את הבילוי בבית הקפה החביב עליי. ואפילו עד לגרמניה קבצנים שכאלה הגיעו. בקיצור, רק שבדיה. ולמי שלא הבין, היצור שכתב תחת שם העט גופמן פה, נחת בישראל ומעתה יכתוב תחת שם העט כהן בבית קברות. הוא לא יהפוך לנחמד יותר עושה רושם, כיון שבישראל קשה להיות נחמד. אגב, היצור עדיין מחכה להזמנות והוא מבטיח להיענות להן במידת האפשר לאחר החג הארור הנופל עלינו כעת חיה אוטוטו. חג חירות שמח ופסח כשר לכולנו (שניחנק במילים אחרות אבל לא מטילים כימיים עירקים, שכן אלה אינם קיימים.) תחי החירות. לעזעזל השיויון והאחוה. אופס, כולנו היום באחוה עם העם העירקי בחגיגותיו. האירנים היו הראשונים שעלצו על נפילת סדאס. לפחות דמוקרטיה אחת עובדת במזרח התיכון. טוב די.

neoM

New member
אז זה אתה שירד עלי.....

ומה עם הארוחה שהבטחנו לך..... אתה עוד מעוניין בה? ובענן סדאם ופסלי סדאם ושאר ירקות.. זה כנבנה מפאסטה את פסלו של.. מי בא לך שנבנה לו פסל?

פסלים פסילים פסילות

אני חושב שצריך לבנות פסל של הצנזור הצבאי הראשי. האמת, כשאדוארד סעיד בא לדבר באוניברסיטה שלי, עליה השלום, היתה שם תעמולה ציונית שטענה שבישראל אין צנזורה. אפשר גם פסל של, לא יודע הפסל החביב עליי הוא של עגל זהב כרגע. או אולי של עיר מקלט. ואגב, אני תפקידי לנגב לך את הדמעות, או לחלופין, לרדת עליך, לכן מפתיע שלא הבנת זאת מייד.

neoM

New member
לא הבנתי מייד, כי.....

עד אשר הודעת שגופמן מת מוות טבעי-וירטואלי לא העליתי בדעתי שהכהן הוא אתה.. ולא הבנתי, מה הוא הכהן יודע מה מתאים לי, חחח בענין החפצים וכו'.. טוב, אני עובר להודעת החפצים

שלום גופמן, וברוך הבא לארצנו...

אני - אמשיך לקרוא לך גופמן. הניק החדש שלך ארוך מידי, וגם התאים לך הניק "גופמן" שטמן בחובו את המילה "גוף". הלחם של ניאו - אני חושבת שמסמל את המרד שלו נגד פסח והמצות.

שוין

עובדת היותי בעל גוף, אינה סיבה מספקת להשאיר את כינויי כגופמן. פעם הייתי עבדקן. לדעתי יש לי את הזכות להגדרה עצמית, ואת לא רוצה להתחיל להסתבך עם עמים (פתאום קמתי בבוקר והחלטתי שאני עם, אל דאגה ללכת דרש מאמץ רב מדי) ששוללים מהם את הזכות להגדרה עצמית. אגב יפה בעיניי המרד של ני0 בחג הפסח שהוא חג המסמל חירות. מאוד מודרניסטי למרוד במשהו המסמל חירות. מהות המודרניזם הוא מעין מרידה בחירות שהומצאה על ידי המודרניזם. הכנסת השד המודרניסטי הנקרא חירות חזרה לבקבוק. כמעט כמו חירותו של העם העירקי.

אפיפני

New member
צילום מרתק

הפסל הנפול , שני הגדמים מברזל כשהנעלים נשארו על הפודיום אם זה לא היה תיעוד צריך היה להמציא את Zה כאמנות

אלי 00

New member
OK אז גם אם זה לא אמנות

1. אבל זה ויזואל שמכונן תודעה. 2. ויש לנו בזכרון את הפלתו של פסל לנין ושני הויזואלים מזינים לנו את התודעה בצטטם זה את זה. 3. ויש כאן משהו בעניין של מונומנט תהליכי, כאילו ספונטני, שצלמים שונים מביאים אותו סימולטנית (כזו היה גם פירוק החומה בברלין, וכזה הוא גם 9/11 שתודו שהאימפקט שלו, המקוריות שלו, האותנטיות שבו, מביסים את הויזואל הזה). 4. או שזה ריטואל (כאמור לנין). או שזה העתק חיוור/פלאגייט (ללנין)(הרי במחוזותינו מגדירים כמסורת, כבר את כשמתכננים את הארוע הראשון, בוודאי שהחל מהשני). 5. וזה תחליף פוסטמודרני לעריפת ראש בבסטיליה. או, פארודיה על עריפת ראשים. ושוב תודו שעריפת ראש, או שריפת אדם על המוקד, או סקילה או כל מיני המצאות אחרות המקיימות קשר סיביוטי עם כיכר העיר ומגדירות את כיכר העיר. 6. מה הבעייה באמנות מגוייסת? למה הפלת הפסל אינו אקט מגוייס? 7. איזה אמנות אינה מגוייסת? זו המגוייסת לאינטרס שלי! 8. בעניין הנעליים, אין לי מה לומר - נעתקות לי המילים.

neoM

New member
דבריך מזכירים לי דיון

שערכתי אתמול על טקס שתית הדם ואכילת הבשר של ישו בכנסייה הנוצרית. ובכלל שאלה שנשאלה בשנות ה- 80 על הטקס והפולחן הדתי כמקור האומנות, במיוחד בהקשר של השאמאן. סתם כך, לא בדיון של אתמול אבל בדיון אחר הועלתה האפשרות שאנחנו עדיין לא דיקטטורה בגלל שאין לנו פסלי ענק של מנהיגינו. ומהכיוון התיאולוגי או הפרקסיס הדתי - עריפת ראש היא כמו הקרבת קורבנות לצורך ריצוי האל, הריסת הפסל היא סובלימציה טקסית וסמבולית של הרג המנהיג.

תגידו לפני שמלחמה נגמרת...

אולי אפשר לארגן ש"טילון" חכם קטן יפול בדיוק, והדגש על בדיוק, במרכז ככר דיזנגוף, אפילו במחיר הצבתו במקום של פסל ראש ממשלתינו הנערץ - ואם כבר אז בערום- אולי על סוס ( בעצם במקרה שלו עם כבשה... אני הייתי ממליץ את האחים צ'פמן כמתאימים לעבודה המוזמנת ) אבל אני מקדים את המאוחר. קודם כל טיל חכם ( אפשר כזה טיל שמנותב ע"פ טמפרטורה... שימשך בדיוק לאש שבמרכז המיים) מלמעלה זה בטוח נראה כמו אחלה מטרה, נו אז בבקשה - שבוש ירים את הכפפה , ואחרי המרטיני יזרוק למטרה איזה חץ.

neoM

New member
אני בעד...

אבל צ'מע, צריך לדאוג שהטיל יפול בזמן שהמים והאש חוגגים שילוב הרמוני של שני יסודות ושאר הג'בריש הפלצני שנכתב על הפסל(?) המזעזע - יש גם מוזיקה לפעמים, לא?

אנימל

New member
אתם חסרי כבוד לאבותיכם המיתולוגיים

וזה ממש לא יפה. למה מי הרישון שפרק אובייקט לגורמיו (יעני, דה-פראגמנטציה כזה כאילו) עוד הרבה לפני שהפוסט חלם שזה מה שהוא יעשה? אגם! (טוב, אולי לא לגמרי הרישון, אבל בטח הרישון בציון, לא?) וגם מולטי-מדיה וגם עירוב תחומים, וגם חומר וגם רוח וגם ביטלס!!! וכל זה כשאתם עוד קשקשתם רפי לביא על חתיכות קרטון משומש. אז פליז! הסירו כובעיכם. למה,מה ?! במוזיאון אתם לא הולכים לראות זרמים קודמים וקדומים? אז אני אומרת: יחודשו צבעי האש והמים! יוחזרו הביטלס לאלתר! תחי מזרקת אגם! Uשב דיזנגוף (הרחוב והאיש) לראשות העיר!!

אפיפני

New member
אני מסתפקת במלון דן המחודש

שבחוף ת"א : "אגם על הים" איזה יופי של סלוגן לפרוייקט אדריכלי נובורישי פלצני ... ואת כיכר דיזינגוף אשמח אם יורידו מהרמפה.

neoM

New member
הרמפה גם היא

חזון שהקדים זמנו - ראו הכביש השקוע בדרך בגין.... והכי כיף היה לקרוא את הקטילה של זנדברג על הפרוייקט ב"הארץ" אתמול תוך התבלבלות בלתי פוסקת בין רוצנהּ לשבח ורצונהּ לקטול. ביקורת משובבת נפש.

ראשות עיריית חיפה

כן, אתם בטח כלכם ממרכז הארץ, אבל אני שוקל לרוץ לראשות עיריית חיפה, כשבמצע שלי הבטחה בודדת: להשמיד את מגדלי חוף הכרמל. ואולי עוד הבטחה להשמיד את המפלצות בכניסה הדרומית לחיפה. חוץ מזה אני עדיין מחכה למטאור או אסטרואיד שיהפכו את ירושלים לקדושה אחת ולתמיד, מקום שרק אלוהים ושרידי האבק הקוסמי שלו יוכלו לגור. ובנימה אישית, אנו בטוחים (שימו לב שנימה אישית נעשית בלשון רבים) שטובתה ובטחונה של מדינת ישראל עומדים תמיד לנגד עינכם, וכי תפעילו שיקול דעת אחרעי בעת פרסום ההודעה (האם זו ההודעה על מקום נפילת הטילים תוך כדי השתפ של הקבינט הבטחוני?). תפוז אנשם ימשיך (גוף שלישי יחיד) להיות בית בשבילכם, בימים של רגיעה(כאילו שיש כאלה במקום בו אנו נמצאים כרגע) ובעתות מלחמה (המצב הנורמלי והמנחם).

nooriko

New member
המגדלים האלה בחוף הכרמל הם איומים

ממש איומים ונוראים, הרבה יותר גרועים מהכיכר. הם מגעילים זוועה. הרסו לי את נוף ילדותי. זה מעצבן אותי. מכעיס אותי. כמו שהרסו לי את הכותל. שנהיה בית כנסת דחוס עם גדרות וכל מיני אנשים נרגנים שכל הזמן משגיחים שם על משהו. לא הייתי בכותל כבר מאתיים אלף שנה אבל עדיין זה מציק לי, שאי אפשר לבוא סתם ככה להתבונן בקיר הזה... לא יודעת למה חשוב לי הקיר הזה אבל בכל זאת.. למה לא נותנים לי את הקיר בחופשיות? למה אני צריכה להתכנס באיזו פינה צרה שנקראת עזרת נשים.. המגדלים בחוף הכרמל מגעילים מגעילים מגעילים.. הארץ הזאת נהייתה איומה.. פעם קטפתי צבועוני בר ורקפות .. היום אפשר לקטוף רק איזו אבן מהמדרכה..

neoM

New member
Down memory lane

בילדותי, שהיתה כבר לפני 40 שנים, היה שדה ענק מלא בפרחים צהובים, עצי תאנה זקנים מגירי נוזל עץ, שלקחנו והרטבנו וכיסינו באמצעותו פקקים, פתחי בקבוקים ולאחר שהתייבש ציירנו ציורים קטנים עליו. אמנו היתה שולחת אותנו כל ערבו של יום הזיכרון למותו של הרצל לקטוף מעט פרחים, והיינו עולים לקברו, בהר הרצל, שלא היה רחוק ממקום מגורינו, ושמים בחרדת קודש פרחים על המצבה השחורה. אז, לו היינו מרחיקים באותו שדה ללכת לכיוון מזרח היינו מגיעים אל גדר הגבול עם ירדן, והורינו פחדנו מאוד..... אגדות אינספור רצו בשכונה הקטנה על X שברח מבית הוריו והגיע לירדן, על Y שנחטפה באישון לילה ע"י חולייה (בסוף התברר שירדה לת"א לחבר שלה).. ומה יש שם היום - 1. קניון ענק 2. מגרש כדורגל 3. גן החיות התנ"כי 4. שכונת וילות נובורישית 5. כבישי ענק

למעלה