היום היה אחד הימים היותר מ"קושקשים"

• פותח הנושא tcu6
  • פורסם בתאריך

tcu6

New member
היום היה אחד הימים היותר מ"קושקשים"

בשמי ארצינו. לפי דיווחים בפורום מזג אויר היתה היום פעילות אוירית ענפה בכל הארץ,והתקימו תנאים אטמוספרים שאיפשרו יצרה והשרדות ארוכה מאוד של פסי ההתעבות. דוגמאות אחדות: הראשונה הבוקר לקראת 9 ברחובות.

tcu6

New member
התנאים הטובים אפשרו לפסי ההתעבות

contrail לשרוד דקות ארוכות. אותו פס לאחר שעה.

B752Captain

New member
מה הסיבה ליצירתם של פסי ההתעבות?

contrails? הדבר המעניין הוא שכאן בחיפה בחורף שעבר ראיתי הרבה, אבל כאשר חזרתי הבייתה לאיזור ת"א לא היה בכלל. ועוד מקרה: באירופה אני ראיתי המון פסים אלה, ממש הרבה כשהייתי בהונגריה ובהולנד.. אני גם יודע שהם נוצרים פלוס מינוס החל מגובה מסוים... האם זה קשור לטמפרטורה? מה הסיבה? תודה מראש,דן

ERJ PILOT

New member
Answer:

Sorry I am writing in English but it would probably take me 2 hours to write in Hebrew Those clouds you see up there which called contrails are made up of condensed vapor called also condensation trails. They are generally produced by jets flying between 25000 to 40000 feet, but I have seen higher then these altitudes, and this is happening in a very moist air. If the relative humidity is low, the contrails may evaporate quickly, however in high relative humidity conditions, contrails may remain visible for several hours, and this indication of moisture content may point to other clouds and could also precipitations moving into the area within 1 or 2 days.

MrHankeY

New member
אחת התשובות המדוייקות

שראיתי לשאלה אני אומר ישר לשאלות נפוצות:)

tcu6

New member
תשובה מדויקת. קבלו גם קישור למאמר

באנגלית על התופעה. באזורי תעבורה צפופים כמו מערב אירופה או החוף המזרחי של ארה"ב לפסי ההתעבות יש השפעה אקלימית. הם תורמים לכ20% מכיסוי העננות, ומשפיעים על התחממות הקרקע תחתם.

MrHankeY

New member
משהו נוסף

אחרי ספטמבר 11 לא היית בכלל תנועה אווירית בשמי ארהב לפי מה שאני זוכר אמרו שנמדדו ירידות בטמפרטורה.

למעלה