אני המומה מכמות השטויות והסילופים
שאפשר להכניס לכתבה אחת... זה לא שאני חברה בפרופיל חדש (אני לא אנרכיסטית והתנועה הזו מעודדת ומקבלת אנרכיזם כפי שאני רואה זאת...) אבל בסלון מזל הייתי לא פעם ולא פעמיים וגם לאתר של פרופיל חדש גלשתי. העיסוק העיקרי של המקומות הללו הם סרבנות מצפון וכיצד להצליח ולהתמודד עם גורמים בצבא. צר לי אבל אני לא אקרא לשום סרבן משתמט. אני נגד אי שרות במוסדות המדינה ולמענה. אני חושבת שעל כל אזרח לתרום למדינתו, זה עדיין לא מצדיק בעיניי גיוס לכל צבא שהוא, בטח לט לצבא ישראל... אני חושבת שהשרות הראוי ביותר הור שירות לאומי (כפי שאני בעצמי עושה) לכן אבין אנשים שמפחדים להתמודד עם וועדת המצפון, מפחדים להגיע ללא (בנים) ולא ואים מדוע צריך להעביר אותם מסע מפרך אם הם רוצים לתרום למדינה בדרך חוקית ולגיטימית ובמסגרת החוק, רק לא במסגרת מליטריסטית. יצא לי ללא ספק לדבר עם אלו המתלבטים על מה לצאת, העידוד שלי היה ללת על האמת הפנימית והפרטית ולאת ולהתמודד סרבן מצפון, אבל גם אמרתי את אשר אני יודעת על דרכים אחרות עם הסתייגות שלי. מעולם לא עודדתי מישהו להתחמק מישרות המדינה, ההפך אני מעודדת ככל שביכולתי אנשים ללת לשירות לאומי, אני לא אשיא עצות למי שמחפש דברים טובים יותר לעשות עם עצמו, אלא רק למי שמוכן לתרום לחברה. כי מדינת ישראל ואנחנו כאזרחיה מחויבים להשתתף גם בעול המטלות ולשרת היכן שצריך (כל עוד אנו לא משתתפים באלימות או במנגנון הרסני ואלים)... צריך לזור שהאנשים האלו בעיקר מפחדים ללכת עד הסוף, אנשים לא מגיעים כך סתם לפרופיל חדש או לבנקי או לסלון מזל (בנקי זה בכלל נוער חדש!!!) הם מגיעים מגובים באידיאולוגיית חיים שמאלית לרוב סוציאלית שמעוגנת בכל מה שאנו כפצפיסטים מדברים עליהם בנושא זכויות אדם... הפחד המסמר להגיע ולבזבז את זמנך חד משמעית בכלא על לא עוול בכפך כאשר מדינת ישאל לא ממלא הסכמים והצהרות בנושא הפציפזם עליהם היא חתומה במלואם הוא מאד משמעותי בדרם של בני הנוער האלו, לחפש דרכים קלות יותר (והן באמת קלות יותר!) כגון קב"ן אי התאמה ופרופיל 24... כל העניין הוא לעודד ולמקד אותם להישאר בקו המחשבה המקורי והן שלהם, ללכת עם מצפונם עד הסוף למען שינוי לחברה הוגנת יותר בארץ ובעולמינו. סלון מזל פרופיל חדש ובנקי אינם שיים תמימים אבל גיבוב שטויות וסילוף כמו שהיה בכתבה של כולבוטק מעורר בי שאת נפש, וכעס רב, מראה לי כמה החברה שלנו לא מפותחת, ומה המושג סרבן עדיין נתפס כמשתמט. בושה