היום היה בשידור חוקר

היום היה בשידור חוקר

על טארגט 21 ופרופיל חדש ועל כך שהם מעודדים אנשים להשתמטת מצהל גם מבלי אידיאולוגית האם לדעתכם יש למגר תופעה זאת כלומר אנשים שסתם לא בא להם להתגייס לצבא יבואו ויקבלו טיפים לאיך לזייף ואיך להתחזות ולרמות את הקבן?

Mיקי_

New member
אני המומה מכמות השטויות והסילופים

שאפשר להכניס לכתבה אחת... זה לא שאני חברה בפרופיל חדש (אני לא אנרכיסטית והתנועה הזו מעודדת ומקבלת אנרכיזם כפי שאני רואה זאת...) אבל בסלון מזל הייתי לא פעם ולא פעמיים וגם לאתר של פרופיל חדש גלשתי. העיסוק העיקרי של המקומות הללו הם סרבנות מצפון וכיצד להצליח ולהתמודד עם גורמים בצבא. צר לי אבל אני לא אקרא לשום סרבן משתמט. אני נגד אי שרות במוסדות המדינה ולמענה. אני חושבת שעל כל אזרח לתרום למדינתו, זה עדיין לא מצדיק בעיניי גיוס לכל צבא שהוא, בטח לט לצבא ישראל... אני חושבת שהשרות הראוי ביותר הור שירות לאומי (כפי שאני בעצמי עושה) לכן אבין אנשים שמפחדים להתמודד עם וועדת המצפון, מפחדים להגיע ללא (בנים) ולא ואים מדוע צריך להעביר אותם מסע מפרך אם הם רוצים לתרום למדינה בדרך חוקית ולגיטימית ובמסגרת החוק, רק לא במסגרת מליטריסטית. יצא לי ללא ספק לדבר עם אלו המתלבטים על מה לצאת, העידוד שלי היה ללת על האמת הפנימית והפרטית ולאת ולהתמודד סרבן מצפון, אבל גם אמרתי את אשר אני יודעת על דרכים אחרות עם הסתייגות שלי. מעולם לא עודדתי מישהו להתחמק מישרות המדינה, ההפך אני מעודדת ככל שביכולתי אנשים ללת לשירות לאומי, אני לא אשיא עצות למי שמחפש דברים טובים יותר לעשות עם עצמו, אלא רק למי שמוכן לתרום לחברה. כי מדינת ישראל ואנחנו כאזרחיה מחויבים להשתתף גם בעול המטלות ולשרת היכן שצריך (כל עוד אנו לא משתתפים באלימות או במנגנון הרסני ואלים)... צריך לזור שהאנשים האלו בעיקר מפחדים ללכת עד הסוף, אנשים לא מגיעים כך סתם לפרופיל חדש או לבנקי או לסלון מזל (בנקי זה בכלל נוער חדש!!!) הם מגיעים מגובים באידיאולוגיית חיים שמאלית לרוב סוציאלית שמעוגנת בכל מה שאנו כפצפיסטים מדברים עליהם בנושא זכויות אדם... הפחד המסמר להגיע ולבזבז את זמנך חד משמעית בכלא על לא עוול בכפך כאשר מדינת ישאל לא ממלא הסכמים והצהרות בנושא הפציפזם עליהם היא חתומה במלואם הוא מאד משמעותי בדרם של בני הנוער האלו, לחפש דרכים קלות יותר (והן באמת קלות יותר!) כגון קב"ן אי התאמה ופרופיל 24... כל העניין הוא לעודד ולמקד אותם להישאר בקו המחשבה המקורי והן שלהם, ללכת עם מצפונם עד הסוף למען שינוי לחברה הוגנת יותר בארץ ובעולמינו. סלון מזל פרופיל חדש ובנקי אינם שיים תמימים אבל גיבוב שטויות וסילוף כמו שהיה בכתבה של כולבוטק מעורר בי שאת נפש, וכעס רב, מראה לי כמה החברה שלנו לא מפותחת, ומה המושג סרבן עדיין נתפס כמשתמט. בושה

CIRCUS CAT

New member
לדעתי ../images/Emo26.gif

זה עשה אבל נוראי למי ש*באמת* צריך להשתחרר על קב"ן או על פציפיזם. הוציאו את הפציפיזם כמעין תירוץ עלוב לשחרור מהצבא. אני מאמינה שמי שבאמת לא רוצה להתגייס אם זה מסיבה אידאולוגית ואם לאו,הוא לא יתגייס וימצא את הדרך שלו לא להגיע לשם כך שמיגור התופעה לא נראה לי שיצמצם את שחרור ה"מתחזים". אני גם קיבלתי עזרה מפרופיל חדש,מהאתר ומאנשים אך לא על להתשחרר על קב"ן אלא על טעמים שבמצפון וזה יהיה לי חבל שעוד בנות שבאמת לא מסוגלות להתגייס ויזדקקו לעזרה הזו לא יפנו לשם בגלל התדמית הנוראה שהכתבה יצרה עליהם.חבל.כי האתר והאנשים שם מאוד מאוד עוזרים בכל התהליך. הם הוצאו כמעין מסיונרים.

isr1985

New member
אל תיתממי

את יודעת טוב מאד ש"פתאום" בגיל 18 ישנם המון המון בני נוער פחדנים ומוגי לב וחסרי ערכים ציוניים שאו שפוחדים ללכת לצבא או שלא בזין שלהם לעשות 3 שנים שירות, למה הם רוצים לצאת קולים, כלומר "איזה פראיירים אתם, אני לא עושה כלום ואתם טוחנים", והמון המון בני נוער משתמשים בתירוץ של "אני פציפיסט", מילא אותם אנשים שבאמת מאמינים בפציפיזם, אבל להתחזות?? בגלל זה כל עניין הםציפיזם מקומם אותי כי זו פרצה להשתמטות מהצבא גם לאנשים שאינם פציפסטים. דרך אגב, קבלו נתון נורא מעודד: 80 אחוז מהמלש"בים שגוייסו ויגויסו מיולי ועד מרץ ביקשו ללכת לקרבי, ובנוסף נמסר שזה גידול רציני שגדל משנה לשנה, המשיכו ככה אנשים תאהבן את הארץ שלכם, ותלמחמו למען המשפחות שאיבדו חיילים ששמרו עלינו עד לא מזמן ומתמיד.

[אורן]

New member
נתון מאוד מעודד

מאוד מעודד לשמוע שכל כך הרבה מלש"בים רוצים לקפח את חייהם למען הכיבוש והאדרת שמה של ישראל. כל הכבוד! הם זוכרים שהמדינה היא מעל הכל! ולחיי הדוצ'ה.

sela v

New member
לא כואב לך הלב

על כל בחורי הישיבות, שהמצפון שלהם כן מוכר במדינה, ורק אכפת לך מהפצפיסטים? איך בכלל אתה יכול לשפוט מי עושה את זה, מאיזה טעם? אני חושב שבמדינה דמוקרטית לפחות להגיד מה שרוצים יש זכות לכל אחד.

isr1985

New member
אם זה היה פורום "תלמידי ישיבות"

גם להם הייתי מעיר, אבל זה פורום פציפיזם.

sela v

New member
אז זהו

תפקידך בעולם הזה? לשבת ולהעיר לאנשים? מה רע בכך שיש דעות שונות לאנשים שונים?

oren z

New member
עדיף להיות פחדן מלהיות חייל

אני מעדיף להחשב "פחדן" "מוג לב" "משתמט" "בוגד" או כל שם תואר אחר מאשר להיות חבר בארגון שמכונה בטעות צבא ההגנה, ושמדכא, כובש והורג. ואני באמת חסר ערכים ציונים. כמה בני נוער שוחררו על פציפיזם? 3 עד כמה שאני יודע בשנה האחרונה...הרוב יושבים מעל 150 יום בכלא - כך שלא נראה לי שזו כזו דרך קלה. בהקשר לכתבה - מבחנתי, זכותו של כל אחד לא לשרת בצבא. אני לא זה שאשפוט איזה מניע מוצדק ואיזה לא. אני פציפיסט ואנסה לצבאת דרך ועדת מצפון, אך זכותו של כל אחד להחליט אם להתגייס או לא. לעבוד על הקבן זו דרך לגיטמית ביותר למי שלא מוכן לשבת בכלא חודשים, אך לא מוכן להתגייס. אין שום רע בלנתחכם עם המערכת - לבעלי הזיכרון הקצר אומר שהיהודים בגולה, במשך מאות שנים בחרו בדרלך זו כדי להשיג דברים שונים, החל מפטור מגיוס ועד להסדר עם השליטים - במקום ללכת ראש בראש עם המערכת. בעיני, זכותו של כל אחד לבחור איך הוא יוצא מהצבא.

isr1985

New member
איכס אתה מגעיל אותי

איך מאיתנו יצא אחד כמוך אני לא יודע? בוש לך!!

isr1985

New member
חחח הפציפיסט קרא לי דביל

זה כאילו שהחרגול (מהמשל של הנמלה והחרגול) יגיד לה שהיא טיפשה.

o r e n z

New member
פשוט בושה

איך יצאתי? אני טעות של המערכת... אבל כבר התביישתי לי מספיק והחלטתי שאין טעם לנמשיך ולהתבייש

מור ד

New member
הם התחילו להשמיץ שם

כל תנועה סוצאליסטית אפשרית!! איזה חוצפה!! איזה גועל נפש!! בגלל כמה אנשים שמתנהגים ככה?

בלי שום קשר לדעה שלי,

בוא נהיה כנים, האנשים שהכרתי בפרופיל חדש הם מאוד מסיונרים. הם לא מסיתים, אבל הם מסיונרים. זה נורמלי לכל מיעוט שמאוד משוכנע באמונה שלו...לגיטימי...

יואב,

אתה בכלל כבר לא בפרופיל חדש אז אל תתלהב לי. מנסה לזכות בדקות של תהילה בתכנית של רפי גינת...באמת...

נכון, אני לא פעיל

מפאת חוסר זמן, ומפאת מרחק גאוגרפי, אבל אם תהיה לי אפשרות, אני מתכוון לחזור לפעילות כשאחזור הביתה (ביום שישי!).

אimר

New member
בשם השם של האשם

אני חושב שההבדל בין פרופיל חדש להרבה אנשים שמאמינים בשכנוע בדרך שלהם הוא שהחברות בפרופיל חדש מנסות לקדם את הרעיונות שלהן, ומכאן ההשוואה למיסיונריות. לא נראה לי ששכנוע עמוק הוא העניין פה, אלא הפעילות, שאכן מכוונת בחלקה להפיץ מידע ואם זה פותח למישהו את החשיבה, יופי.

f u f u

New member
בהעדר אפשרות לגיטימית אחרת אין

ברירה אלא "לעבוד" על הקב"ן. אין בעיה עם ארגון כמו "פרופיל חדש" ודומיו. זה שהוא קם מראה שיש עניין ודרישה להתארגנות מהסוג הזה. אני לא חושבת שמי שבוחר לא לשרת בצבא לא אוהב את המדינה. כל אחד ממניעיו. לפי דעתי, צריך לאפשר למי שרוצה לא לשרת בצבא. אפילו לא צריך "להצדיק" את עצמו ולקחת על עצמו מניעים אידיאולוגיים שהוא לא מאמין בהם. הוא לא צריך להוכיח אי כשרות נפשית / גופנית על מנת להשתחרר משירות צבאי. צריך לכבד את רצונו של אותו בנאדם, זה הכל. אולי שווה להרחיב את המושג "שרות לאומי" שקיים היום ולתת אלטרנטיבה מצוינת למי שמרגיש שהוא רוצה "לתרום" למדינה ולא באמצעות הצבא. ובאשר לרפי גינת.. אני באופן אישי לא אוהבת את התחקירים שלו. לפעמים הוא מחפש בעיות גם כשאין אותן והכל למטרת רייטינג. התכנית של אתמול הייתה דוגמה מצוינת לכך. זה הזכיר לי את "קונספירצית המיחזור" שהוא "חשף". ומה הוא עשה? צילם את יוזם הרעיון אוסף בקבוקים קטנים ומקבל עליהם את הכסף. ממש פושע נגד האנושות...
הוא לא ממש רציני.

למעלה