היום היה טקס שאמאני מקסים :)

Justin Angel

New member
היום היה טקס שאמאני מקסים :)

כן כן, כמו תמיד יש טקס שאמאני מקסים לירח המלא :) (בהמשך הלילה אני אעשה את הטקס שלי...) בכל מקרה, החלטתי לפתוח מספר שאלות לדיון בעקבות הערב... דיברתי עם טרה (שאמאנית מקסימה) ודיברנו על איך רמירט (עם ת´) היא בעייני לא נתפסת כאישה, למרות המאפיינים הפיזים והפיזיולוגים הברורים. ואז טרה הגיבה באופן בוגר בכמובן להציע לרמירט (עם ת´) לכעוס עליי וכמובן האשימה את הגיל הצעיר שלי (כן... 3,500 שנה של גלגולים... ממש חלב על השפתיים). בכל מקרה, אני הגבתי שזה אותו דבר עם אמא שלי, עם המורות שלי וכך הלאה, אני אישית לא תופס את הנשים האלו כנשים, אלו כUnisex, שמצידי יכול להיות להם שלושה ראשים ויכולות לירוק כדורי אש. שאלה ראשונה האם אתם מסכימים לרעיון של לתפוס מישהו ונסות חס ושתילה להגדיר אותו מחוץ למין שלו? השיחה המשיכה לאיך היות ואני פאגאן, צריך להיות לי כבוד לנשים. אבל לדת שלי אין שום התייחסות בשום מקום לכבוד לנשים, אני מכבד נשים כי נשים הן פאר היצירה, לא בגלל הדת שלי. שאלה שנייה האם אתם חושבים שדתות פאגאניות משמען (בין שאר הדברים) נתינת כבוד לנשים? ואם כן לנמק. לאחר מכן שאלתי את טרה מה ההגדרה שלה לפאגאן והיא ענתה לי שדרור (פאגאן מקסים אחר) אמר לה שזה אמונה פוליתאיסטית. טוב, לזה כבר לא יכולתי לשתוק והלכתי לתפוס את דרור בדיוק ברגע שהשאמאנים יגמרו לעשות קומביאה פאגאני :) אישית, אני מגדיר פאגאניות לא רק מהבחינה הדתית שלי אלא גם את ההיבט החברתי שלה. אישית אני לא חושב שאפשר בימינו להגדיר פאגאן כ"מישהו שיש לו ריבוי אלים", הגדרה כזאתי פשוט לא תופסת יותר. היום יש דתיים יהודים קיצונים שמאמינים שהאדמה שווה בכוחה ליהווה* בגלל ש"בצלמנו ובדמותנו" (פסוק מפורסם מבראשית שמתייחס לכיצד נברא האדם) מדובר בריבוי בגלל שהאדמה נתנה את הגוף ויהווה את הנפש, ולפי הגדרה גרידא הם נכנסים להגדרה של פאגאנים - והם בבירור לא פאגאנים. פאגאן זה מישהו שלוקח חלק בהוויה החברתית הפאגאנית וגם שיש לו את האספקט הדתי. נשמע מטומטם כמו שאמרו לי, אבל בכל מקום שיש בו טקסים ופאגאנים, זה מספיק טוב לפי דעתי להיקרא הוויה חברתית פאגאנית. פאגאן זה שם גנאי שניתן לפני אלפיים שנה על-ידי חבורת נוצרים-פאנאטים-אוהבי-לטינית ובאותה תקופה ניתן לו ההבנה שהתרגום "פאגאן" משמעו פולתאיסט. אני אומר שכלל הזמן חלף המילה קיבלה משמעות חדשה ולפיה לא מספיק רק האספקט הדתי, אלא שאתה עושה אותו בקונטקסט של קהילה כלשהי (בין אם אתה עובד את דתך לבד או ברבים). כלומר שאתה מחליף רעיונות, הבנות וחוויות עם קבוצת אנשים מסוימים שגם מגדירים את עצמם כפאגאנים. שאלה שלישית, בעד איזה הגדרה אתם לפאגאנים? הגדרה בעלת אופי דתי בלבד או המכילה גם את האספקט של הקונטקסט החברתי? או בכלל משהו אחר? בבקשה לנמק. ואם כבר נושא לא קשור, אבל עדיין. תיכננתי לבוא היום עם ניו-אייג´רית חמודה לטקס כדייט, בסוף הרעיון הועף דרך החלון היות ויש לי בדיוק מספיק טקט כדי לא להפגיש שתי נשים שאחת מהן אני יוצא איתה כרגע והשנייה יכולה להגיד עליי דברים רעים. בכל מקרה... השאלה פשוטה והיא גם השאלה הרביעית האם אתם חושבים שמערכת יחסים רצינית בין אנשים בעלי שני דתות, שלפחות אחד מהם מאוד מקושר לדת שלו, אפשרית? אני לא מדבר על משהו כמו חייל דרוזי ומשק"ית ת"ש שלו ששניהם בבירור מרוחקים מהדת של עצמם. אני מדבר על פאגאני שיודע מה זה להיות פאגאני, ייצא עם חילונית בצורה רצינית? אישית, אני הפכתי את זה לכלל ברזל אצלי לא לפתח מערכות יחסים רציניות עם יהודיות מהסיבה הברורה שדבר כזה נועד להיכשל. או לפחות מישהי שהיא לא "התעוררה" מבחינה רוחנית לאתאיזם. טוב, הצגתי לכם ארבע שאלות, אני מצפה לתשובות על כולם :) * מי שחושב אפילו על להעיר לי על שימוש בשם האל היהודי - אל תעשה את זה, זה יזיק לבריאות שלך :) ברכות זוהרות

Rinor

New member
תשובותיי...כוויקאני

אוקיי ג´סטין...נתחיל. 1) לתפוס מישהו להגדיר אותו מחוץ לתחום שלו? לא, אני חושב שזה נכון יהיה לראות את אותו המישהו כפי שהוא, לתת לו להגדיר את עצמו כמי שהוא רואה את עצמו, ועלינו ללמוד אותו כך, יש ברשותינו לאהוב זאת ולהמשיך, או שלא... 2) אני חושב שדתות פאגאניות מגדירות את עצמן בדרך הפשוטה ביותר...אין יותר מידיי חוקיות או "הוראות" לדת, אני אביא לך דוגמא הכי פשוטה כהיותי וויקאני - "עשה כל אשר תרצה כל עוד אין זה פוגע באיש, לא בך ולא במישהו אחר" , יש יותר ברור ופשוט מזה? וכך לדעתי זה צריך להיות, לא מחשבה, לא מאמץ, לזרום עם החיים ולא לגרור חוקים אליהים או לדת...לכן נתינת כבוד, בין אם לנשים או לכל אחד אחר, זה משהו שתלוי בנו ובדרך חיינו, אני כוויקאני כן מכבד את כולם...אתה? 3) אני וויקאני, לפי הגדרת הדת של "חייה ותן לחיות" , זו גם בעצם החפיפה לאספקטים החברתיים, כך שהדת חופשית מאוד ומאפשרת לנו בחירה עצמית...אני, וויקאני, בוחר בדרך האור, לאהוב, לכבד, לשמוח...כך גם אני מאחל לכולם, ואני מתכוון כולם, כי כולנו יחדיו הם האחד... 4) אני חושב מערכת יחסים גם עם אנשים בעלי אמונות שונות אפשרית תמיד כל עוד שני הצדדים מבינים ומכבדים את השקפת עולמו של האחר... אני חושב שאנשים בעלי אותה השקפת עולם, מערכת יחסיהים תהיה יותר חזקה ומקושרת, אך גם שונים אפשרי, עם הבנה, כבוד הדדי, ואהבה...תמיד אהבה ואושר. לכן... אהבה ואור לכולכם יקיריי... ניר...

Justin Angel

New member
ניר...

אני חושב שלא הבנת את השאלה הראשונה והשלישית... השאלה הראשונה הייתה למעשה אם ניתן באמת להתעלם בכוונה או לא בכוונה מהמין של מישהו ו... אני לא יודע... לנסות לדבר עליו כמו בן-אדם שלא מוגדר לפי המין שלו? בקשר לשאלה השנייה. שוב, אני מכבד נשים כי הן פאר יצירת היקום, לא בגלל שהדת שלי אומרת לי. השאלה השלישית לא מתייחסת לחוקי מוסר ואתיקה שבאים לכדי ישום בחברה זו או אחרת, אלא האם להיות חלק מחברה פאגאנית זו או אחרת היא חלק מההגדרה שלך לפאגאניות. בקשר לשאלה הרביעית. תראה, מערכות יחסים פועלות לרוב הכי טוב על מכנים משותפים, פאגאניות כפאגאניות* היא מכנה משותף שאני מאוד אהיה שמח אם יהיה לי את זה במשותך עם מישהי, אבל כנ"ל הולך גם לגבי ידיעת פיזיקה ו\או מחשבים, ככה שזה בטוח לדיון. אני לא מדבר על חוסר הבנה מצד בן הזוג השני, אני מדבר על בדיוק ההפך. מה שאני מנסה להגיד שאני לא מדבר על חוסר-סבלנות, אלא על העובדה שאת הדת שלך, דבר שמהווה לפחות אצלי תפקיד מרכזי בחיים ובאורח החיים שלי, אתה לא יכול לחלוק עם אותו בן-אדם. ולא משנה כמה תנסה לחלוק איתו זה לעולם לא יצליחץ

kosh

New member
תשובותיי... כאני

בשאלה הראשונה אני חושב שאתה קצת מבלבל בין לתפוס מישהו/י כאובייקט מיני או בן/ת זוג ולקבל מישהו/י כחבר/ה. האנשים האלו שאתה אומר שאתה תופס מחוץ למין לפי מה שזה נראה הן נשים שאתה מעדיף לשמור מחוץ למיטה כמו מורות וידיות שאתה גם מעריך אותך בגלל השכל. ולכן אתה מוציא אותן גם ממהגדרה של נשים כי אתה רוצה נשים במיטה. אני לא מסכים אם תפיסה כזו של לראות מישהו/י מחוץ למין שלו/ה כי מה לעשות המין זה מאפיין ולהתעלם מזה, זה להתעלם מצד באותו בן בן אדם. לשאלה השניה אני עונה בלא, אבל רק בגלל שהדתות הפגאניות צריכות לתת לדעתי כבוד לכול, גברים נשים וטף, ולא לעשות מעיין אפליה ולשם נשים בראש הפרמידה. ועכשיו לשאלה השלישית. אני לא ממש מבין את האנשים שנתת כדוגמא, כי אם האגמה היא שווה בכוח ליהווה האם זה אומר שלפי האמונה שלהם היא גם כול יכולה? האם הם מאמינים שאדמה זו ישות אחרת מיהווה או שזה רק שם אחר שת אותה ישות? אבל לגבי התשובה אי קצת לא מבין אותך, שוב, אם מישהו עשה טקס פאגני לבד האם זה הופך אותו לפאגאן? מה הכוונה ב"חוויה פאגנית"? קשה לי לעשות ממש כי אני יותר בעד הרעשון של להישאר אם ריבוי אלים, אבל אני כן חושב שצריך להיות לא רק מאמין באלים אלא גם לעשות משהו בנושא כמו קיום טקסים כדי להיות פאגאן ולא פולתאיסט. ולרביעית, כול עוד שני הצדדים מקבלים ראייה שונה אצל האחר אני לא רואה בעייה. הבעייה היא כשיש התנגשות של הדת בחיי היום יום, למשל אם מישהו שמאוד אוהב שרימפס יצא עם יהודיה דתיה ויתור יצטרך להעשות, אבל אם אין התנגשות של אמונות, ואני חושב שזה אפשרי אז אין בעייה. אני מקווה שעניתי מספיק טוב, ולא בצורה מבולבלת מדי. kosh we are gray

pink sunset

New member
זו רק אני או ש..

מאז הפגישה הפגאנית ג´סטין נהייה לבבי בצורה מחליאה?
העדפתי כבר את ג´סטין הציניקן המריר
נ.ב זה לא שאני לא בנאדם נחמד...פשוט איך לומר את זה... I REALLY DON´T LIKE YOU

Justin Angel

New member
גם אני אוהב אותך :)

ואם כבר אנחנו על הנושא של דברים חמודים... הייתי לפני שבועיים בחנות חיות מחמד וראיתי בערך 5 אוגרים סיבירים על אותו גלגל... איזה חמודים :)

Jasmine3

New member
התשובות...

היי ג´אסטין וכולם, 1) קודם כל אתה לא יכול שלא להתייחס לאנשים ללא מין, לא סתם נולדנו ככה. גבר ואשה הם שונים ואני אפילו לא בעד ההשוואות ביניהם. הם פשוט כמו שהם, וההשאות נועדו רק לתיאור. אני כן אומרת שלנשמה אין שייכות מין ומכאן תשאיר את המסקנות שלי לעצמי. כמובן שאתה יכול פשוט להתייחס לאנשים כ"בני אדם" אבל אז אתה מאבד את הפואנטה. האיזון מורכב מהשניים, יאן ויאנג, למה? שאלת את זה פעם? אז למה לשלול את זה. זה שהם יוצרים את השלם לא אומרת שכל מה ש"חסר מין" שלם. גם לא סתם יש את המונח "נשמות תאומות". 2) כמו שציינתי קודם מבחינתי העולם מורכב מקוטביות, שניים שמרכיבים את השלם. לפי דעתי המודעות מוגברת לאשה שקיימת כיום, קיימת אך ורק בגלל ההיסטוריה הנשית. כלומר כל האלימות והיחס של העבר. כמובן שגם תקופת "צייד מכשפות" משחק פה הרבה במיוחד כשכ-80% מהקורבנות היו נשים. אם החברה שלנו הייתה יותר מטריארכלית אז המודעות הייתה יותר לכיוון של גבר. וכנראה זה מה שקרה בסוף. אני עדיין בעד שיוון מין. לפי מה שאני ראיתי עד עכשיו וויקה לדוגמא די נתפסת כדת האלה ואינני מסכימה עם זה. גלגל החיים כל הזמן מסתובב ואנחנו לא יכולים להגיע לאיזון המושלם כי אז נפסיק להתקיים, הגלגל פשוט יעצור. 3)פאגאנים-אנשי כפר. זאת ההגדרה המילונית. יכול להיות שאתה צריך לעשות הפרדה בין פאגאנים ונאו-פאגאנים. נאו-פאגאניזם זה יותר הכיוון שהפאגאניזם הולך כיום והוא שונה ממה שהיה פעם כי מה לעשות? התפתחנו מאז ואנחנו רואים היום המון אפשרויות אחרות סביבינו. לא הייתה קיימת דת בנקראת "פאגאניזם" כדת, זה אורח חיים של אמונה באלים וטבע. לא ידעו על אפשרויות דתיות נוספות במיוחד במערב עד בוא הנצרות. והם בעצם הפכו את זה לדת נגדית להם. לפי דעתי פאגאניזם זה אורח חיים, זה בכלל לא קשור אם אתה מאמין באל/אלה/אלים. זה החיים המחזוריים עם הטבע והיקום, אתה מקבל ואתה נותן, עוד פעם הגלגל, הספירלה. בסופו של דבר כל האמונות מגיעות לאותו מקור. 4) זה הכל תלוי בויתור והתמסרות. אם שני אנשים אוהבים אחד את השני באמת ואני מדברת על אהבת התמסרות (מה שמאוד קשה למצוא היום) אז זה לא צריך להפריע להם, כי הם מקבלים אחד את השני כמו שהם. אבל אם זאת מערכת יחסים "נסיונית" יכול להיות שזה לא יצליח. מניסיוני האישי זה מאוד מפריע, כנראה שעוד לא מצאתי את "ההתמסרות" שלי :) מקווה שעניתי.. LOVE AND LIGHT JASMINE

misty10x

New member
לג´סטין איינג´ל../images/Emo39.gif

עושה רושם, שאתה די מסובך עם האמונה שלך - מאמין לשם היופי שבטכסים, אבל לא מאמין במהות. לא ידעת אף פעם, שהמהות האמיתית היא אותו חופש נפשי, בלי צורך להגדיר את עצמנו בתוך מערכת דתית? אני אישית נהנית מאילו טכסים שאני רוצה, אני חוגגת את כל החגים, שעושים לי טוב בנשמה (של כל הדתות), אני לא חוגגת מקרים קשים כמו "יום כיפור", "פסח" וכאלה. אני לא מכניסה את עצמי לאותו כלוב חסר-סורגים, שנקרא הגדרה דתית, בזכות זה אין בי את המאבקים, שקיימים בך. אני מכבדת את כולם, זורמת עם כולם, וכולם מכבדים אותי וזורמים איתי, בלי שאלות מטומטמות (סלח לי על הביטוי), כמו: "האם אתם חושבים, שדתות פאגאניות משמען (בין שאר הדברים) נתינת כבוד לנשים?" - חוץ מהאיסלאם, כל הדתות בעולם מדברות על כבוד הדדי! תכניס את הראש לספרים. גם באיסלאם יש זרמים המדברים על כבוד הדדי. תבדוק, יש ספריה נהדרת, שם תוכל למצוא המון חומר בנושא המדובר, באוניברסיטה העברית בירושלים. אל תכעס עליי, פשוט תהיתי, אם אתה כל-כך מלא בספקות, למה אתה מגדיר את עצמך כבן לדת מסויימת? למה אתה לא נהנה מכל מה שיש לעולם להציע לך? בכל מה שיש לעולם להציע, כוונתי גם ובעיקר לגבהים רוחניים מדהימים, שאפשר להגיע אליהם דרך טכסים שונים של דתות שונות. למה להגביל את עצמך לדבר אחד, כשיש לך כזה מבחר ענק? זה כמו שתכנס לחדר אוכל של בית-מלון, בארוחת בוקר, כשהכל מסודר ומוגש בצורת מזנון... הבחירה היא חופשית מכל הבא ליד... והכל נראה טעים כל-כך... אבל... אם תקח הרבה מכל דבר, בסוף ההרבה הזה יזרק לפח, ובינתיים מנעת מאחר להנות מאותו הדבר. אם תקח הרבה מדבר אחד, ולא כלום מדבר אחר, אתה מונע מעצמך את ההתענגות על הטעמים השונים. אבל... אם תקח קצת מכל דבר, טעימה מזה וטעימה מזה, תוכל לטעום מהכל, לשבוע, להנות, דבר לא יזרק וגם לאחרים ישאר! נסה את זה, זה באמת כיף. בברכת כל טוב

Justin Angel

New member
בלה בלה בלה

הבנתו שאת אוהבת לדבר על עצמך, ולמה ואיך את עליונה עלינו "המוגבלים דתית", אבל בכל הרצינות פשוט הגזמת. נקודה ראשונה, אין לי שום ספקות בקשר לשום דבר, אצלי הכל מוחלט, זאת גם חלק מההוויה של הדת שלי. נקודה שנייה, אני הולך לטקסים של השאמאנים היות והם עושים טקסים פשוט מדהימים, גם הטקס כטקס דתי, גם השירה והביצוע של הטקס, וגם האוכל לאחר מכן, כולם פשוט מדהימים. נקודה שלישית, איפה בשם האלים את רואה שאני הגבלתי את עצמי, שהיה לך צורך פתאומי לפרוץ בהרצאה חסרת-טעם על ריבוי דתות? נקודה רביעית, כמו שאמרתי, אם את רוצה לדבר על עצמך והגישה שלך לדת - חופשי, אין בעיות, אבל לפחות תנסי לקשר את זה לנושא כלשהו. נקודה חמישית, השאלות שאני שואל הן שאלות אישיות לכל דבר היות ופאגאניות היא דת אישית, אני בדקתי בשאלות האלו את הגישה האישית של כל אחד לנושא מסויים. בניגוד לתפיסה היהודית הארכאית שלך, דת משתנה מאדם לאדם, החל מתפיסותיו וכלה בדרך שהוא מבצע את דתו, כמו שמישהו פעם אמר "יש היום בבריטניה בערך 8,000 דרואידים, אם תשאל כל אחד מהם מה זה דרואידיות, תקבל 8,000 תשובות שונות". תנסי פעם הבאה להבין שלדתות שלנו אין שום קשר או הקבלה לדת היהודית שמנסה לכפות מערכת אחת של אמונות חסרות-שחר על מאמיניה. ד"א השם שלי בעברית הוא "ג´סטין אנג´ל" ולא "ג´סטין איינג´ל" כמו שאפשר להבין מהחתימה שלי :) ברכות זוהרות :)

למעלה